Армията на САЩ скоро ще има мощен лазер

През 2022 г. Америка ще разполага с най-мощния и практичен боен лазер в света

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как се цели (и колко енергия ще попадне и на каква площ) нещо, което лети с хипер звукова скорост и е с формата на ракетка?

Я камилата, я камилара тяхната мама!?!?!!?2022г- дали Китай и Русия ще се спрът да ги чакат до тогава????

При лазерите се указва отдаваната мощност. Не е ясно какъв е типа на лазера, но дори при кпд 50% консумацията ще е доста над 200 киловата. Това хич не е малка мощност и излиза, че от този камион няма особена полза. Трябва да върви с още един за генератора, още два три за гориво, още един с акумулатор и т.н. Лазерите не са ефективни в атмосферата, особено във влажно време. Тенденцията е да се правят хиперзвукови кинетични поразяващи елементи, срещу които такъв лазер е безполезен. Поредните усвоени пари от ВПК.

да знаеш че импулса не е цял час, а само секунди и дори милисекунди?

като гръмне ще чака 10 часа докото се заредят акумулаторите !!!

Няма нужда от амуниции, само ток да има..

Ракети и арт-снаряди, добре. А някоя 3PO призма дали може да прихване?

След дъжд качулка! Руснаците ВЕЧЕ имат приет на въоръжение такъв лазер още от 2017г! А лазера на лудите крави ще стане както с ракетите до Луната и Марс на Мъск...някога в далечното бъдеще...или по точно НИКОГА! Лудите крави си бяха както преди и сега с 15 до 20 години след руснаците Факт!

Хамерите реално ползват от 2014та 50МВ. руснаците имат 20МВ. А имат от 2016та 100мв. Преди седмица имаше дори статия за полициятс на хамерите че вече имат 50мв варианта.

недей да лъжеш бе. засрами се. орочети кой какво и от кога го има.

Какво имат руснаците бе ватник? Варена риба и картошки.

а ще мога ли да си варя яйца с него...... ще има ли ток за 7 минути???

то това да не ти е овчата ти глава бе. 50-100 киловата ли ти трябват за яйца?

Тц тц тц един майтап не виждате...

Тези 100 кв, отдадена мощност ли е или консумирана? За захранването на този лазер да не е необходимо захранване, колкото на едно неголямо населеното място? Иначе е мобилна установка!!!!.......... и колко камиона с батерии са необходими?

един камион. От поне 5 години е в употреба модела на Локхийд Мартин. Има го и по доста кораби.

с такъв лазер е достатъчна да свали всички военни сателити.

абе Гогинка. Те от години си имат 50КВ достатъчен да свали дрон. Сега просто слагат 2 в 1 и удвояват мощността. Лазера е същия. Локхийд Мартин преди 3 години почна да прави 500КВ. Или поне тогава излезе информацията че го прави. Много си назад дете глупаво.

Путин го има от 20 г е пак навреме са го направили.

Има Путин, има. Ама първо ще трябва да си го купи.

Повече от 20.

От 50 години го има дори

А какво правим при облачно време и прашни бури?

Крием се!

Американците продължават да имат слабост към показване и надуване. Голяма работа, оръжие чудо, но 100 киловата са си 100 киловата. До откриване на студен ядрен синтез, това е само надувка. В същото време има практични народи, които правят евтини и ефективни оръжия ползвайки стари и отработени принципи. Екипажът доста трябва да маха с лазера, за да ги улучи, докато се приближават и не дай Боже да изгори бушон.