Коментари - Hitachi създаде най-бързия асансьор в света | IT.dir.bg
назад

Hitachi създаде най-бързия асансьор в света

Японският промишлен конгломерат Hitachi съобщи, че е конструирал най-бързия асансьор в света. Той успява да изкачи 94 етажа за 43 секунди.

Обратно в новината

Коментари - Hitachi създаде най-бързия асансьор в света | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Журналята са пропуснали Бурж Халифа, най-бързия в момента асансьор - 18м/с или 65км/ч. Возих се на него преди 2 години.

Абе не е само заради бройката. Западните младежи са презадоволени , мързеливи и разлигавани. За много индийци и китайци здравото учене е единствения шанс да постигнат нормален живот. Казвам ти го като човек виждал на място нещата и в Индия и в ЮК ;)

Ей все японците са измислили, от хората от тази нация само положителни примери можем да вземем,умни,трудолюбиви,развиващи се...браво ,нашите институти къде са ,хората също?Жал и печал -извод.

Дъщерята на китайския президент следва понастоящем в Харвард . Навсякъде китайските и изобщо азиатските студенти са сред най-амбициозните и трудолюбиви студенти ... манталитета им е много по-различен от този на западния човек. В САЩ огромана маса от университетски преподаватели са точно от азиатски произход и понякога е трудно да срешнеш бял преподавател в класовете си. Нямам съмнение , че до няколко десетилетия ще управляват света , но засега реалностите са други.

Не брой индийците в тази група!!! Първо - не забравяй, че от тях произхождат циганите, сиреч знаем влечението им към учене и към далавера. Второ - това, че са известни с многото си учени и специалисти и т.н. е защото просто бройката им е много и от самосебе си изключенията са много. Казвам го от личен опит с "големи" индийски компании и от информация от първа ръка от преподаватели в USA/UK университети.

от бан са измислили наи бързя асансиор които се движи без ток ама само надолу..нагоре е бавен щото не може да пада.

Ахахаха много добро ;)

Кабината е облицована с мемори-пяна. 50 см ...

20 м/с си е скоростта на свободно падащо тяло някъде на около 20-я метър, около 2-та секунда след старта. Значи в първите 1-2 секунди ще има екшън ;)

Със сигурност ускорява плавно до достигане на максималната скорост. Ако тръгваше от раз, ще се рапльокаш по пода верно :)

Да отбележа само, че масовите асансьори в България се движат с 1 м/сек или друго яче казано 60м/мин което е точно 20 пъти по бавно :)

това е за да не ни стресират излишно :Д

Не мога, просто не мога да устоя да не си спомня приказката "Асансьор за звездите" на Джани Родари. Ето фрагмент от нея: "Асансьорът на номер сто и три бил от най-недостъпните, но Ромолето знаел как да издебне портиерката, която дремела в своята будка: вмъкнал се незабелязано в кабината на асансьора, пуснал пет лири в машинката, натиснал бутона за петия етаж и скърцайки, асансьорът потеглил. Ето първия етаж, втория, третия. След четвъртия етаж, вместо да забави ход, асансьорът увеличил скоростта, профучал край площадката на маркиз Венанцио без да спре и преди Ромолето да има време да се учуди, целият Рим лежал в краката му и асансьорът се издигал със скорост на ракета към небето, което било толкова синьо, че изглеждало черно. Много ти здраве, маркизе Венанцио измърморил Ромолето, като потреперал. С лявата си ръка той още държал таблата с поръчките и цялата работа била доста смешна, като се има предвид, че около асансьора се ширело на всички страни междупланетното пространство и Земята, ей там долу, в дъното на небесната бездна, се въртяла около себе си и влачела по своя път маркиз Венанцио, който чакал четирите бири и ледения чай. "

И 1200 метра в минута, пак не отговаря на останалите неща в статията. Като цяло почти всички данни в нея си противоречат, както често се случва с подобни статии. :)

- Как се казваш? - Елка. - СМЯТАЙ! Кое по-точно не е вярно? 1200 метра в минута = 1,2 км в минута 1,2 км Х 60 мин (1 час) = 72 км/ч

1200 метра в секунда правят скромните 4320 км в час... този асансьор спокойно може да обикаля земното кълбо, а не само високите сгради :D

1200*60/1000=72 km/h

в един час има 3600 секунди или 60 минути по 60 секунди, делено на 1000 = 3.6

Че е 4320км/ч е вярно, но 1-ва космическа е около 8км/с, което прави 28800км/ч., за да обикаля около Земята. След туй, 72км/ч е максималната скорост,а по написаното излиза,че средната е около 44км/ч.

А вътре столчета ли ще има?

не ще се изпада в безтегловност хех

"Два модела от най-бързия асансьор ... ще бъдат инсталирани в китайски небостъргач ..." чакайте сега, нали Китай беше комунистическа бедна държава, в която живеят с една шепа ориз на ден?! а се оказа, че имат парички и технологии хем небостъргачи да правят, хем да си позволят последно поколение японски асансьори!

Оказа се , че имат пари. Ти кое не разбра от статията ??? Става дума за японска технология , "Маглев" пък е дело на Сименс . Поразрови с Гугъл и ще видиш откъде са архитектите и строителните консорциуми които стоят зад най-знаковите небостъргачи в Шанхай ;) Малък жокер - САЩ, Германия , Япония , Франция ... Китайците са като арабите в залива - имат пари да платят за фантазиите на най-големите инженерни умове на света,

не разбрах, как комунистите, направиха тези пари, за които говориш, нали комунизъм е равно на бедност.

мани го пепи тои е демократ от столипиново и има бизнес със скрап

те и американските евреи не могат да измислят нищк но с паричките купуватот цял свят учени за да печелят от техните изобретеня

1200 метра в секунда :), брей че ракета.

Метра дедо, слагай очилата за четене!

метра в минута

А влаковете в бг се движат с 60км/ч

движат се ама само ако има релси,което е малко на късмет вече

да, и ако има ток, ако някой натисне копчето... ако няма какво да кажеш по-добре замълчи.