Коментари - Астроном: Плановете на Илон Мъск за Марс са опасна заблуда | IT.dir.bg
назад

Астроном: Плановете на Илон Мъск за Марс са опасна заблуда

Според Мартин Рийс в космоса трябва да ходят само частно финансирани индивиди, готови да поемат големи рискове

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Астроном: Плановете на Илон Мъск за Марс са опасна заблуда | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТОЗ МЪСК ТРЯБВА ДА ГО ИЗСТРЕЛЯТ НА МАЙНАТА МУ ПСИХОПАТ ЧАЛНАТ

Не смятам, че ще бъдат изпращани хора на Марс. При наличие на роботи с изкуствен интелект. Ето едно прилично приложение на роботите. Не да се шматкат по улиците разнасяйки пратки

Да, 1милион заселници до 2050 си е чиста утопия, но колонизацията на космоса е единствената възможност човечеството да оцелее. Това е един вид гаранция срещу пандемии, ядрени психопати, луд АИ и разни други. Та Мъск е един вид романтик, но е напълно прав.

Ха-ха-ха /тъжен смях/! Не е необходимо да си астроном, още по-малко водещ, за да разбираш, че култивирането на Марс е по-невъзможна мисия от култивирането на Сахара, Арктика и Антарктика, Азовско море, обръщането на течението на Нил или Волга, Енисей, Об и др. взети заедно. На това народът му вика Изтърви питомното и ходи да гониш дивото. Трябва усилията да се култивира Марс да се насочат към Земята докато наистина не е станала Марс 2 и човечеството да падне и от двата стола.

"Безброй" много пари е глуповато твърдение. "Безброй" означава множество , което е с по-голяма мощност от множеството на реалните числа, което е безкрайно, но изброимо. Парите все пак са изброимо множество, да не говорим че са по принцип дори крайно.

Космоса никога няма да допусне заселването на чужди нашественици. В най-добрия случай, това ще е наказание за тях.

Марс е нелепа мечта! Нужни са още столетия човек да има техническите способности не само да иде безопасно до там но и да го тераформира според нуждите си

Оправете си за ИП-то. Тераформирането за нас, е всъщност екологична катастрофа за Марс. Все едно някое извънземно да тераформира Земята, че не диша кислород. А че Мъск за това трябва да бъде озаптен, съм го писал отдавна. Той иска да прати хора на смърт. Само малоумен може да реши да ходи на Марс. В затвор условията ще са стотици пъти по-добри. И нещо сбърка ли се, е мъртъв. Може бавно и мъчително. Това не е филм.

Марс вече е заселен от няколко извънземни раси които живеят в недрата на планетата

Учен от 15-ти век: Търсенето на западен път към Индиите е опасна заблуда! Всички кораби отишли в тази посока ще паднат от ръба на земята.

Спомням си това, но и аз му забравих името на този учен! Но, сега се намираме в съвършено различен етап на познанията. Всъщност, мисля че пича по много интелигентен начин им е казал, че крадат от държавните пари! А това, че няма никой да стигне до Марс, хич не го интересува!

"краде" Мъск? Когато през 2011г Мъкс казва, че ще построи частен космически кораб, тогава живият Нийл Армстронг му се изсмива в лицето. Днес Драгона лети между Земята и МКС по разписание. Частното предприемачество е развивало науката и откритията. Така е и в космонавтиката. Днес Мъск с екипите си твори нови технологии. Които освен космически, имат и граждански приложения. Имам чувството, че някои са наплашени, да не би Мъск след 5 тлгодини да има работещи марсиански ракети и тези наплашени учени да бъдат подкарани като стадо към Марс. Което вече не е в прерогативите на Мъск а на правителствата.

Пратете лумпена хехе, да се оттървем от 1 малоумник Мъск е крадец, нищо повече