Австралия тръгва на война с анонимните интернет тролове

Свободата в интернет може да се превърне в косвена жертва на новия онлайн закон

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най после ще се оттървем от трола дп, дада и нанайси

Както е казал другарят Сталин "Всеки проблем си има ИМЕ и АДРЕС", в този смисъл хората се опитват да премахнат проблемите, лошо няма, тамън ще се мисли преди да се пишат глупости, лъжи и дезинформации, кофти е да знаеш, че носиш и отговорности не можеш да плещиш простотии е така безнаказано. 100% подкрепям кенгурата!

За другаря Сталин както и да е. Но за другото внимавай! Регистрирай се и тогава наричай хората кенгуру та! Анонимник такъв.

Има си в Конституцията: Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. (2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността. Ето до тук трябва да се свежда цензурата. А не, че не одобряват какво е казал и хайде да го режем.

Стига вряка бе, не ти ли писна. Какво сега, очакваш, че на тебе като ти е трудно да загрееш, че да ти отнемат възможността да врякаш анонимно няма нищо общо с цензура та ще успееш да подлъжеш някого в напъна си да сееш недоволство и омраза. Ей не се наврещя ей.

LOL, щатният врякалник тук се почувствал засегнат и наврещял десетки врякания колко лошо било да те деанонимизират. Навсякъде ще стане така приятел, като искаш да изврякаш нещо ще трябва да се покажеш кой си. Лоши времена за страхливците, особено за тия които се прехранват като врякалници.

Точно ти пък да се обаждаш, зер малко тролиш. Отде ви изравят такива?

Не ме мисли ти мене, деня, в който де деанонимизират тебе да не можеш да вряскаш 1000-та+ врякания на ден под различни подписи ще кажа и аз кой съм, така или иначе всички тук знаят, че поствам само под един подпис.

И кой ше решава кои ше са троловете и кои ше са гномите? Ще бъде голямо шоу...

Ако си анонимен, си трол - точно като мен и теб

Да научат понятието трол. ;)

Не се гонят троловете, а им се иска отговорност за думите и обидите.

Кога пребориха анонимните алкохолици, та се прехвърлиха на троловете?!

Много бързо построиха фашизма, там си имат свой Мутафчиев, Витанов, Кантарджиев, Кацаров. Само държавните тролове ще могат да тролат, карантинират, ваксинират, сертифицират, другите ги преследват ако са срещу официалната трол идеология.

Не разбирам. Мога да ме тормозят ако навлизат в личното ми пространство или ограничават моите нужди. Ако не си губя времето у фейса как тролът ще ме изтролира? Все пак по-мое желание чета постовете, а това не е нещо от първа необходимост. Ако почна да се дървя на идиотите във фейса животът ми е безмислен.

Ами нека да тръгне мълвата, че тарифата Ви е 10лв, пък Вие си четете каквото искате.

Австралия е заселена като затвор и към това се връща. Какво да се прави, англоговоряща измет.

И при комунизма беше така, не си ли съгласен с официалната власт идват и те прибират.

Казват че комунизмът е изостанал строй. Излиза обратното. Капитализмът достига до идеите на комунизма. 40 години България се е въртяла в кръг излиза.

Живея в Австралия и това го има от години. На никой не му пука особено

Фашизма в пълният си блясък.

И защо да е фашизъм? Като имаш мнение, застани зад него с името си. Какво се криеш, като мишка? Страх те е, че като напсуваш някой, ще дойде да ти направи главата мека? Ми същият риск има и на улицата. Аааа, тогава няма да можеш да се правиш на голям мъж... милият той..

Умнико, целта на това упражнение не е като обидиш някой, той да дойде да те набие. Целта е тотален държавен контрол над информацията. Ха си пуснал нещо противоречащо на партийната линия, ха са дошли у вас няколко здрави чичковци да те респектират. Тези уловки с "големите мъже" ги остави за съучениците си, защото пред възрастни хора не минават.

На вас простите булгари, само псувни и цинизми са ви в главите - всичко започва с уй и завършва с мамата! Определението за ТРОЛ се дава от властите и трол може да бъде наречен всеки според нуждите на властта, от тук и цензурата да внимаваш какво приказваш в интернет, за да не дойде милиционера у вас!

Значи на улицата си мишок, за да не те бият, а сега и в интернет ще трябва да си мишок... ужас... а такав мъжага беше... по трийсет циганина на час биеше... по двайсет араби, колеше... тюх да му се не знае...

"хехе", к'ви араби, к'ви цигани бе? Не става изобщо въпрос за "мъжество". Покрай пандемията мнго кирливи ризи излизат на управляващите, ама е по-лесно да ги заклеймиш за "тролене" и толкоз. А сега направо и със преследване по закон. Т.е. всеки дето иска да изнесе информация, без да се страхува от последици ще трябва да мълчи. Аре замисли се защо има "защитени свидетели", или и те не са мъже а обикновенни страхливци дето искат да опазят децата си от последици от свидетелстване. Не отричам, че има всякакви глупаци, ама слагането под един знаменател на всички никога не е водило до нещо добро. Сещаш се, газови камери и едни други такива средства за справяне с "лошите".

Ама и ти не се пишеш с трите имена, па като си герой регистрирай се, сложи си снимката за аватар.

затуй ли е забранено да се снимат полицаи когато бият според последните закони не било цензура

Това е по-лошо от фашизъм. Нарича се нео-либерализъм.

Дир яко са го закъсали...първо, че статиите им често са все едно писани от анонимни тролове, а за коментарите отдолу - да влезе инквизицията

То вече се случва, пред очите ни е, но ние си го наричаме конспирация. Една по една падат свободите на хората. Едно време целия западан свят се възмущаваше от действията на соц. режими. Сега намират това за нормално, дори задължително.

С малката подробност, че преди 30-40 години нямаше социални мрежи и почти нямаше интернет. И хората имаха морал и възгледи изградени от училище, църква, вестници и прочие. Е, имаше и улицата, но сегашната онлайн улица е несъизмерима.

какво ше ги бори ?