Айнщайн е бил атеист

Това става ясно от писмо, разкриващо отношението му към религията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е напълно невярно. Повечето учени от Ренесанса насам и над 64% от нобеловите лауреати са убедени Християни. Самият Айнщайн е казал: "Всеки сериозно занимаващ се с наука се убеждава, че в законите на всемира се изявява един дух, неизмеримо превъзхождащ човешкият, пред когото, с модерните си постижения можем само да се чувстваме смирени." https://www.brainpickings.org/2013/07/11/do-scientists-pray-einstein-letter-science-religion/

Ами това не е атеисъм. Атеисъм е да заявиш ясно, че Бог няма, и да откажеш да живееш според вярата в Бога. Тука виждам просто негови разсъждения, но те не са изявление, че Бог не съществува, просто е коментар, като що да е това нещо Бог. А-теисъм, буквално значи, невярващ в Бога който живее според вярата си, че Бог не съществува. А Айнщайн никога не е правил подобни изялвения. Сега, че е писал есета, че е мислил по въпроса, че в спрягал това и онва,...това е нормално. И ние го правим, ама никога не казваме , че сте атеисти и че Бог не същестува.

Иначе е така.

ама кой вярва в 12-ви век. Това да не ви е средновековието бе? какви религии какви пет лева религиите не решават проблемите на хората, а само карат хората да се самозалъгват, че нещо ще се промени. Науката решава проблеми и учените...

А не сте ли православен християнин?

Учен и вярващ са несъвместими. Разни изпадат в конфликт от това което изучават и това което са им втълпявали. Представата за Бог е примитивна. Дори ние да сме пионки в нещо - експеримент, игра, виртуални или каквото и да е, и да сме плод на индивид(и), то и за него важат същите въпроси и той се явява същата пионка от нещо по-голямо. Все едно какво сме ние за бактериите в нас? Богове ли сме? ;) Или за героите от компютърни игри. И как се представяте, тези герои или бактерии, ще разберат какво сме ние! Че то дори ние не знаем реално какво сме ние. Имаме си представите за това.

Както има разлика между светоносност и световност, така е различен Бог от "вселената и нейните закони".

Като цяло, спора е безсмислен. Всеки вади от ръкава някакви твърдения, които са крайно противоречиви и все са "на Айнщайн"... Ако имате време за губене, успех в спора. Какво мисли Айнщайн е без значение. Нека всеки реши сам за себе си и да не го натрапва на другите!

"Ако само в тоя живот се надяваме на Христа, то от всичките човеци ние сме най-много за съжаление." 1 Коринтяни 15 : 19 Най-важното и най-доброто за вярващите в Христос , е че Исус Христос дава вечен живот.

"Ако хората са добри само защото се страхуват от наказание или се надяват на награда, тогава наистина сме за съжаление"

да, наистина, какъв е смисъла да вярваш в някой който не ти дава поне вечен живот, затова хората вярват в комунизма, той обещава съвсем всичко, не че нещо дава ...

Направиха ли ви впечатление минусите, това е отговора на православните българи ... онези, които 500 години оцеляха, заради вярата. Вече няма и 5 минути да оцелеят, защо вяра няма .... Но като дойде папата, а и не само ...... лелеееее какво реване, каква "вяра", каква борба за православието - майко, мила .... такова лицемерие.

НЕ знам как всеки си изкарва от контекста някви изречения и си ги тълкува но това че айнщайн е били атеист е абсурдно. Мога да дам поне 20 негови цитата които говорят за точно обратното: “Колкото повече се занимавам с наука, толкова повече аз вярвам в Бога.” (АЙНЩАЙН, цитиран в Holt 1997). “Сигурно е, че една увереност в разумността и познаваемостта на света, увереност, която е сродна с религиозното чувство, стои в основата на всяка научна дейност от по-висок ранг. Тази твърда вяра, която е обвързана с едно дълбоко чувство – вярата в един Върховен Разум, който разкрива себе си в сетивния свят, всъщност изразява моята представа за Бога.” (EINSTEIN 1973, 255). “Ето ги и фанатичните атеисти, чиято нетолерантност е от същия вид като нетолерантността на религиозните фанатици и произлиза от същия източник. Атеистите са като роби, които все още усещат тежестта на веригите си, вериги, които те са отхвърлили след мъчителна борба. Атеистите са същества, които поради злобата си срещу традиционната религия – т.нар. “опиум за народите” – не могат да изтърпят музиката на небесните сфери. Но Чудото на природата не става по-малко поради факта, че едни или други хора са неспособни да го схванат чрез стандартите на човешките цели и човешките нрави.” (АЙНЩАЙН, цитиран в “Einstein and Religion: Physics and Theology” by Max Jammer, Princeton University Press, 2002, 97).

напиши тази простотия в гооле " “Колкото повече се занимавам с наука, толкова повече аз вярвам в Бога.” (АЙНЩАЙН, цитиран в Holt 1997). " и ми кажи първите 20 сайта - дали ги смяташ за достоверен източник на информация. Друго няма да те питам. за втората глупост дадена като цитат само ще цитирам първите 3: webstage. bg, teenproblem .net, allvin.blog. bg Серьозно ли вЕрваш че една лъжа повторена 1000 пъти става истина. би ли дал ТОЧЕН и ПРОВЕРУЕМ източник на информация за тези бележки.. ей така ... на английски или немски да ги видим. Съмнявам се. Холт как така чак 1997ма го цитира това. някой стар журналист ли е забравил да си напише темата когато Айнщайн е бил жив и го е казал или са го преписали от нЕкой блог.

Ами Айнщаин има една много популярна и известна кореспонденция в Нилс Бор за Бога. Та точно там, ама ти си я прочети, че са 5 тома от по 1000 страници секи .... ти си прочети, какво казва Айнщаин за собствената си теория, и за какво се е водил тоя спор с Бор. Ами водил се е щото една константа в теорията на Айнщаийн никога не е можела да бъде доказана щото не можели двамата да се разбберът от каква зависимост да изсичлят констаната, а без тази стойност, уравненията на Айнщайн не излизали с много, ама много. Та за тази константа говроим, която разбива на пух и прах цялата му теория. И Айнщайн я нарича констаната на Бога, защото без нея, няма порядък във вселената. И доказва, че порядъка във ц2ялата известна вселена е на такова ниво, че не може да съществува отсебе си, а единственото обяснение е, че разум управлява вселената, и регулира константата и други производни и променливи, за да има порядък, и че без такава регулация, вселената просто не може да съществува. Айде сега да читеш, неграмотнико. 5 тома кореспонденция между Нилс Бор и Айнщайн, сам си намери цитатите.

Забравих да спомен,а че тази кореспонденция се е водила от началото на 20-ти век, до към края на живота на айнщайн, и покрива почти целата му научна кариера, до края на живота му. Нещо като 5 десетилетия писма, документация, изчисления, доказателства и забележки, трудове, цитати, и вмъкнати други научни факти и доказателства релевантни към Айнщайновата теория. Чети, чети .... Гошо не чите. Това ,че дирника не пише за тая кореспонденция, не значи, че я нема. Сега да не те отварем и на кореспонденцията между едни други двама от 17 век, единия холандец, а другия французин, че ше удариш тавана с гЗо .... Който не е чел Увреме ....сега ше се дообразова в дирника....

Леле каква радост у хората, че видиш ли Айнщайн е атеист ... Направо онемявар и колко бурно се стремят да запазят това статуква. Всеки, който оборва това е с минуси и се спори с него ... Тъжно, но без вяра няма да оцелеем.

Човешкият мозък работи с цялостни образи. Когато картината е непълна, въображението я дорисува и допълва. Мозъкът блокира при трайни празноти в голямата картина. Започват депресии и кризи на личността. Това допълване именно е ВЯРАТА. Животът ни без нея е невъзможен. Може да бъде религиозно обосновано, да се опира на опит, на емоция или друго знание по аналогия. Няма как Айнщайн да не е бил вярващ. Всички сме. Дали е бил християнин? Отговорете си сами.

аз не съм вярващ но коментирам и съществувам всеки може да си вярва в квото си ще

Когато хората за първи път са се опитали да си обяснят света около тях, те не знаели почти нищо. И всичко си го обяснявали с богове. Когато постигнали по-високо ниво на знание, развили науките, опознали някои явления, отпаднала нуждата от богове за всяко едно нещо. Достатъчен бил само един, с който си обяснявали Сътворението, за което не знаели нищо. Днес науката обяснява много от явленията около нас. И вече няма нужда да си го обясняваме с Бог. Вече науката се превърна в религия. Това се нарича развитие. Не да твърдиш, че Земята е плоска, защото в Библията го пишело. А да си отвориш очите за новото знание. Дори Ватикана не спори за формата на Земята, но някой "знаещи повече" спорят. Дори Ватикана има обсерватория и търси извънземни, но някои спорят, че сме център на Вселената и единствените божии чеда!

Науката не е религия. Религия значи да вярваш в нещо без да можеш да провериш верността му. На мене лично не ми е ясно защо хората навсякъде са развили толкова приличащи си религии. Знам какви обяснения бих получил, работата е там, че никой няма доказуемо обяснение на тоя въпрос. Важно знание, до което мисля, че съм се докопал е, че знаем ужасно малко. Навярно има неща, които биха изглеждали много по-невъзможни и невероятни от това как би изглеждала направата на съвременен самолет на пещерния човек примерно. А това са само няколко хиляди години развитие, миг в историята дори само на живота на тая планета.

Науката не е религия, но и не е толкова независима, колкото си я представяш. В науката има аксиоми и да, науката сляпо вярва в принципа на доказателствеността. И двете са видове игри, които определени хора играят, и никоя игра не е изначално по-важна или по-интересна от няко друга.

Това беше безумието обяснявано от тоталитарната пропаганда, но защо още днес го повтарят не знам. То може да е валидно за езичеството ("народните вярвания"), но няма как да се отнесе към Християнството (или дори към другите аврамистични религии) - там предмет на изучаване не е материалния свят и неговите физични проявления а нематериалният, Бог, Човек и отношенията между тях.

направи си сърч за кой е този човек Юри Безменов и защо куманягите спрягат атеисма, и защо Мордехай Леви Маркс 12 покуление еврейски раби е съчилил атеизма (да, маркс е наложил политическия атеисъм, за да убие църквата и Християнството, защото евреите мрязът Иисус ....) Та, айде сега изслушай какво казва Юри Безменов - лекциите му са в тубето - и сам си направи изводите. Преди Маркс, никой не е говорил за атеизъм. маркс е изковал понятието. Преди макрс, древните гръци са спорели има ли Бог или няма, но НИКОГА НЕ СА ТВРЪДЕЛИ И НЕ СА ИМАЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ДА ТВЪРДЯТ, ЧЕ НЯМА БОГ. Сега че са спорели това не е отказ от Бога, нито е отрицание, а Маркс поставя въпроса политически точно така - необходимо е да накараме християните да се откажат от Бога и ИИсус, за да можем да ги унищожим. Политическия атеизъм води началото си от Маркс, от средата на 19 век. Тука виждаш една клозетна чиния пълна с крякащи куманяги, които хабер си немът, за историята на политическия атеизъм, и с врякане, ви промиват неурончето между ушите со сичката кал изтичаща.

Посмали манго ( това към списващия статията и тези които уж ще изложат негово писмо ) .. атеист друг път. Няма известен физик който наистина дълбоко разбира материята да е атеист. До един казват - вселената е Божие творение.

Е затова слагам кратко уточнение Агностизмът е хубаво определение - вярвам че има "нещо" но .. няма религия която да му пасва до момента.

Всъщност какво вярва или не вярва човек е без значение за останалия свят. От значение е какво знае, а по разисквания въпрос никой не знае достатъчно за да твърди каквото и да е.

Какво знае ли?! Знае, че нищо не знае:) И това е осъзнатост, смирение, стимул за творчество и дръзновение едновременно.

Всяка религия е политика, налагана от висшестоящите, за да манипулират и държат в подчинение масите. Християнството се е превърнало в религия в началото на 4-и век с провеждането на 1-вия християнски събор. За да вярваме в Бог, трябва да знаем що е то. Едно много интересно определение дава Евклид, създателят на съвременната геометрия. "Бог е кръг, чиито център е навсякъде и периметър никъде". С две думи Бог е всичко, т.е. Вселената. Други пък казват:" Бог е Любов", но това не е съвсем така. Бог е единствения живот във и отвъд безбройните форми на живот. Докато любовта предполага дуалност обект и субект, обичащ и обичан. Всъщност любовта би трябвало да е осъзнаване на единността в света на дуалното. Това е моментът на раждане на Бога в света на формата. Любовта прави света да изглежда по-малко светски, по-малко плътен, по-прозрачен за божественото измерение, за светлината на съзнанието. И предпоследно, Христос казва:"Бог е съзнананието без форма, същността на това кои сме. Всичко останало е форма, онова, което хората почитат." Трябва да осъзнаем, ние сме Съзнанието, Разумът, Животът (а не умът). Това е най-голямата и единствена истина. За нея ни говори Христос, нали сме негови последователи. Трябва да се превърнем от мислещи в съзнаващи същества. Това е великият замисъл.

Един ден при Учителя дошъл ученик и го попитал: - Възможно ли е да разберем великия замисъл на Бог, създал Небето и Земята? - За да направиш това, първо трябва да разбереш своето място и цел в живота, а за да постигнеш това - да познаеш в дълбочина Любовта и Омразата, Верността и Предателство, Надеждата и Разочарованието, Вярата и Отричането, Мъдростта и Глупостта, Алчността и Щедростта, Добротата и Злобата. Гледай и ще се научиш да виждаш Великата Хармония на Живота във всеки камък и клас, във всяка снежинка и капка вода, във всяка песъчинка и цвете, във всяка усмивка и сълза на дете, във всяко клонче на дърво и трънче на растение. Слушай и я чуй в диханието на вятъра и песента на птиците, в ромоленето на потока и шумоленето на листата, в проплакването на спящо дете и умореното почукване на нощния трамвай, отправил се към депото. След това трябва да се научиш да чувстваш: да чувстваш присъствието на Великата Тайна във всяка минута от Битието, да чувстваш Любовта и Единството на всичко живо на Земята, Радостта и Болката на всяко живо същество, участващо във Великия кръговрат на живота. Да чувстваш в себе си удивителния отзвук на Вселенската Музика - Музиката на Сферите. Да чувстваш присъствието на живота във всеки атом и най-отдалечената звезда, във всяко вдишване и издишване, всяко докосване до многочислените прояви на света на формите, в мимолетния поглед на минувача и далечния непознат в другия край на земята, седнал на брега на морето, загледан в едва различимите платна на лодка. Когато всичко е видяно и чуто, почувствано и преосмислено, научи се да действаш: да даряваш любовта си на всичко, което диша и расте, всичко, което живее нетърпеливия живот на безсъзнателните форми, и на всяко творение въобще, всяка светла мечта и стремеж. Да помагаш на ближния си просто ей така, само защото той се нуждае от нечия помощ. Научи се да изпълняш даденото обещание, защото то може да окаже за някого велика надежда и мечта. Живей свободен и не посягай на свободата на другите, сдържай раздразнението си и не се срамувай от своите сълзи на състрадание или радост. Винаги помни, че силният не се страхува да се покаже слаб. Да изглеждаш такъв не значи да бъдеш. Научи се да се задоволяваш с малкото, но да се стремиш към голямото. Не живей с вчерашния ден - той е мъртъв и най-доброто, което можеш да направиш с него днес - това е да го разбереш и осъзнаеш всичките му грешки, за да ги поправиш утре. Живей в настоящето с вяра и радост, гледай в бъдещето с вяра и надежда. Научи се да отговаряш на всеки поглед с усмивка, на дързостта - с добродушие, на проклятието - с благословия, на омразата - с любов. Дарявай любовта си на всички, както слънцето свети на всички, без да се взира в техните различия. Тогава ще престанеш да задаваш такива безсмислени въпроси и само снизходително ще се усмихваш, чувайки подобни и спомняйки си, как някога, много отдавна сам си се терзал, търсейки отговор ... Защото ти самият ще бъдеш Бог. Музика на сферите (хармония на сферите) - представа на древногръцките мислители за музикалното звучене на небесните тела, музикално-математическата архитектоника на космоса.

а това не съм го писал аз ;)

Ако вярата в Бог е причина да бъдеш добър, то толкова си и такъв! Не вярвам на хора, които намират индулгенции във вярата си. Вярващият, който не се съмнява, няма как да обърне в своята вяра съмняващият се.

Атеизмът като такъв е също религия. Не знаем имаме ли създател или сме възникнали спонтанно. Ако имаме създател, кой е създал него. Ако сме възникнали спонтанно, отде тоя късмет.... Просто не знаем. Библейските приказки са смешни и наивни в днешно време разбира се, но са свършили добра работа през вековете, масата хора има нужда от обща вяра/цел за да не оскотее напълно. Що се отнася до това изчезва ли напълно съзнанието ни като умрем, и това не знаем. Може би сме прекалено сложни системи та да бъдем оставени без backup, може би не... Не знаем. Във всеки случай това, което знаем е, че 30-ина секунди след като спре сърцето има взрив на мозъчна активност, по-висока от тази в будно състояние. Какво става? Отчаян опит да върне тялото към живот? Едва ли, контролът на сърдечния мускул не идва от там. Един.... господ :-) знае какво става.

Малко психология насочва човешкия ум към атеизма. Но дълбоката философия го довежда до вярата.

Агресията на "вярващите" е едновремено забавна и тъжна. Това показва печалните последствия от вековете гонения, мъчения и унищожаване на всеки, който възстане срещу върховенството на църквата. Днешните офце просто се страхуват. Само преди няколко века са ги убивали. Ама на някои памета им е прекалено къса или удобна.

За спорта и щото ей тъи де Аинщаин не е атеист той е агностик прочетете какво означава и не падайте до нивото на журналистите копирали статия без да я прочетат. Все пак Айнщаин е и най известния агностик :)

По отношение на религията агностик е човек, който се съмнява в съществуването на Бог.

Точно ти ли се намери да коментираш И извади думичката от wikipedia ;)

И това не е вярно. Айнщаин цял живот повтаря, че има Бог (това е да си вярващ), нот той не познава Бог и не знае как да го определи, и ерго, не знае как да го дефинира. Това не е да си атеист, нито е да си агностик. Човека цял живот повтаря, че е вярващ в Бога. Човека съшо повтаря, че не може да дефинира Бог, и че оттам се оплаква, че му куца теорията. Отделен е въпроса, че Бог е недефинируем, щото кой мое да дефинира най-могъщата сила на Вселената. Ама това са детайли де. Целата тая пумия дето сте я изляли тука ,е безпредметна. Читети бре!Ч Точно Айнщайн е оставил стотици томове с изчисленията и трудовете си, многобройни публикации, нее е като да не е писал чувека ....ама Койо че чите, и уйде коня у ряката .....

Това не е новина, бил е атеист, но това не се отнася за поне последното десетилетие от живота му. Чете те повече.

Правилно!

Всеки голям учен, особено занимаващ се с физика и космология, е и атеист. Това е напълно нормално и рационално. Вярата в Бог е мисловен моден налаган от възпитанието, който е остарял и е ирационален

Би било ненормално ако не беше атеист.

Успех на спорещите по-долу

Откъде да знаем че тоя документ не е фалшив в днешно време много документи и документални филми се тиражират ???

А откъде да знаем, че Библията не е фалшива? Може някога да са се събрали няколко дедовци и да са решили да дадат на хората нещо, в което да вярват...

Евреин - атеист, мда добре.

Тази тема е твърде сериозна за вашия сайт, уважаеми редактори...

И ккаво от това? Много ми пука в какво е вярвал Айнщайн.Това си е било негова работа,и днес не е наша работа.

Естествено простака си е простак! Затова България е на това дередже!

А Бог, коментира атеизма в Библията само с едно изречение: "Рече глупака в сърцето си - няма Бог." А Айнщайн пък коментира колко голяма е човешката глупост, даже по-голяма от вселената. Докато има глупаци ще има и атеисти, защото не знам да има по-голяма глупост от безпочвената вяра в Големия взрив при който от произволно смесване са се появили невъобразимо сложни ЖИВИ организми, които съвсем случайно попаднали в единствената възможна за съществуването им среда, която на всичкото отгоре е в пълен баланс между всичките най-разнообразни форми на растения и живи същества, всички случили се ей така случайно от някакъв си взрив, пък бил той и голям. Наистина за да вярва човек в подобна глупост е възможно само след като се е случил някакъв определено голям взрив в собствената му глава, изтривайки всеки помен от здрав разум в нея. Ето защо коментара на Библията за атеизма е унищожително кратък, точен, окончателен и опустошителен. А относно Айнщайн ранните му цитати относно вярата му в Бога са потвърдени, докато това писмо е най-малкото съмнително и поднесено без никакви доказателства. Но разбира се няма никаква гаранция, че човек няма да оглупее на старини.

Тук се отрича съществуването на Бог във вида, в който се описва от религиите - с човешки мисли и качества. Не се отрича, че може да има Бог, който никой от нас не разбира, включително и хората написали Библия, Коран и т.н.

Хората сами по себе си не могат да разберат Бога, но това не означава, че Бог не може да направи Себе Си познат на хората, на които избере да направи себе си познат. Религиите са наистина дело на човешки ръце, но това не пречи Бог да се открива на човечеството и да изработи спасение за него от пагубните му пътища. Някои хора с имперски интереси наистина превърнаха Христовата вяра в религия и я нарекоха християнство, но това са две различни неща. При все това темата е за атеизма, който сам по себе си също е религия, защото се основава на вяра в измислиците на човеци обявили се за просветени (така наречените "учени".)

Ти бил ли си там когато БОГ е коментирал в библията/ т.е. той е написал библията/ ? Библии много и все писани от просветени хора, които чували гласове свисше. Сега това си има име -лош лекар или спрял да си взема хапчетата.

Библията не е писана от просветени хора, а от вдъхновени хора. Вдъхновението е от Бога, а не от човешкия интелект и разум. Чуване на гласове и Божие вдъхновение и/или откровение са две напълно различни неща. За всеки човек, който има поне капка здрав разум е ясно, че теорията за големия взрив и за еволюцията са пълни глупости. Айнщайн бил вярвал, че Бог бил метафора на вселената и на природните закони. Ами че има ли закон без законодател? Камо ли цяла система от закони, които поддържат ред, хармония и най-вече ЖИВОТА на цялата вселена. В парламента 240 умници не могат един читав закон да измислят, а хората тръгнали да вярват, че природните ЗАКОНИ, които работят БЕЗОТКАЗНО и поддържат хармония и живот по цялата Земя били в следствие на взрив? Ето защо съществуването на Бога е било пределно ясно за всички смислени хора през цялата история. А относно Библията - ако Бог е създал нещо, то той е достатъчно способен да комуникира със своето Творение. Тук няма нищо общо с някакви хора, които чували гласове или се обявили за просветени. Тук става въпрос за целенасочена комуникация на Твореца към Творението Му.

Ще ти повторя въпроса, на който избегна да отговориш. "Бил ли си там?" Нито си го видял с очите си, нито познаваш хората писали Библията. Не знаеш какви интереси са имали. Дали не са имали изгода хората да вярват в написаното в Библията. Защото това им е дало власт, а властта опиянява.

Въпроса дали съм бил там е безсмислен сам по себе си, защото ако бях бил там значи Библията е писана през последните 50 години. А и да съм бил там и да не съм бил там това не прави никаква разлика, защото и ти не си бил там като са писали конституцията на България, ама трябва да я спазваш ако не искаш да влезеш в затвора.

А относно изгодата, ти определено дори не знаеш какво представлява Библията. Тя не е една книга писана от един човек, който имал някаква изгода. Тя е сборник от книги писани от около 40 различни човеци в период от време простиращо се около 1300 години. Също така повечето от авторите на Библията са били избити заради непоносимост към посланието им, така, че не виждам каква изгода са имали от това. Казали са истината и са платили с живота си за това.

"А Бог, коментира атеизма в Библията само с едно изречение: "Рече глупака в сърцето си - няма Бог." Сигурен ли си, че Бог го е казал? Или някой иска така да си мислиш?!? "...няма никаква гаранция, че човек няма да оглупее на старини." - Като тези, написали Библията ли? Именно придаването на човешки облик на свръхестествените сили е характерно за Древността. В почти всички религии боговете са хуманоидни същества. В някой религии има и животни, но винаги са одушевени същества. Да разгледаме Вселената като едно живо същество. Тя се е родила, расте, развива се. Тя ни е създала. Т. е., тя е Бог. Ние сме част от нея, следователно и част от Бог. И за да го опознаем и да станем негови истински чеда, трябва да опознаем Вселената чрез науката. Ето това е съвременната религия!

Айн Щайн е един гениален физик, но доста аморален, лично аз познавам и друг подобен професор по опредлен вид физика. Ако сте гледали филма за него знаете че не малка залсуга за успехите му изиграва една от неговите жени Милева Марич. Ето една статия по въпроса: "Айнщайн обичал жените повече от физиката" Отделно към Папската академия на науките към Католическата църква има за членове много авторитетни учени като не малко от тях в миналото са даже нобелови награди.

Тези нобелови лауреати доказали ли са съществуването на Бог или само си мислят, че го има?

А ти доказал ли си че Бог не съществуа и представил ли си доказателства , че Бог нема? Щото си толко тъп да си мислиш, че въпроса ти е едностранен. Но Библията беше доказана много пъти, че е представяла факти, и тези факти са доказани с модерни средства. А ти какво доказателство ше ни представиш, че Бог го нема?

Има и много други документирани изказвания, тъкмо противоположени на това.

Модераторът и той решил да се прави на бог и да модерира кое е правилно и кое не. Нещастник.

Не е нужно човек да има чак интелекта на Айнщайн, за да знае че няма Бог, а религиите са човешко средство за йерархична власт.

Рано или късно всички разбират че има Бог, но аморалността и гордостта им,не им позволяват да го признаят публично.

Има два начина да го разбереш. Първият е да ти се яви. Но тогава не е много сигурно, дали нямаш халюцинации... Вторият е ти да се явиш пред него. Но тогава няма как да го "заявиш публично"...

Значи точно заради наказанието трябва да се вярва в Бог! Щото инак какво ше ви изколя ше изнасивам дъщерите и ше правя само така както на мене да ми е кеф и после нищо! Ше съм си живял като цар а вие като роби и накрая пак аз ше съм на кяр щото друго няма! Е затова вярвам в Бог заради наказанието на всичките тия изроди дето така наречения човешки закон НИЩО НЕ ИМ ПРАВИ! Искам поне да има надежда, че ше бъдат наказани!

Баце,оди се лекувай докато не е станало прекалено късно,требе си ти,вервай ми!

Именно религиите са причина за много масови кръвопролития. Справка: Свещените войни на християните и Джихада на мюсюлманите. Така че, коментара ти е безпочвен. Ако вярата в Бог спираше човешките злодеяния, то Средновековието щеше да е изпълнено с хармония и любов...

Епа да си кажа не си прав! Надявам се, че го осъзнаваш, макар, че надеждата ми е слаба! За справка Първата световна война, Втората световна война! Не са баш по религиозен признак май! Освен това да ти кажа, не религията е виновна а п скоро онова което генетично е вградено в човека а именно алчност, омраза към всичко което не разбира, не доверие, и още и още и още, все "хубави" неща! Та не знам колко религията е виновна и колко не, ма май май ние сме си воновни май!

Кое не е по темата, модераторче? Пиша го пак: Абсолютно съм съгласен с мислите на Айнщайн, ако наистина са негови. Всеки непредубеден човек би мислил по същия начин.

Могъл е, бил го е хаха!

Абсолютно съм съгласен с описаните мисли на Айнщайн, ако наистина са негови. Всеки непредубеден човек би мислил по същия начин.

От евреин какво да очакваш. Сега след като доставиха новите ракети на Сирия, Правослвната Руска Империя, ще се погрижи да прочисти света от атеисти и друговерци.

Тая ли е опорната точка от Ленинград тая сутрин... Докато се хващате за расото на попа, света върви в друга посока, която ми е по-интересна.

"православната руска империя" от 4 млн мюслилте преди Путя, вече има над 30 млн и то по официални данни. А да не забравяме от къде идва мамата на Путин/Шаломов като говорим за евреи.

Ами Господ, да не би да не е дошъл през еврейски род, ами апостолите да не би да не са били евреи повечето! Това, че има евреи сатанисти, не означава, че всички евреи са такива. А Айнщайн не е бил атеист, никой учен, особено физик, който е поне малко в час, не е и няма как да бъде. Има толкова други негови документирани изказвания в подкрепа на написаното от мен, че подобна новина ми звучи спекулативно. Със сигурност не е бил православен, разбира се, в най-лошия случай е бил агностик, но и това ме съмнява, предвид мисълта му: "С оглед на тази хармония в космоса, която аз, с моя ограничен човешки ум, мога да призная, има все още хора, които казват, че няма Бог. Но това, което наистина ме ядосва е, че те ме цитират в подкрепата на тези възгледи".

Всеки учен е атеист. Няма как да си набожен и да правиш наука. Запомни го. Това обаче не прави човека нито по-малко добър, нито по-добър. А измишльотините дето ги разпространявате за думи на Айнщайн ги няма никъде ЧЕРНО НА БЯЛО.

Бе то и редица цитати приписвани на Чърчил и Бисмарк без да ги има Черно на Бяло се цитират постоянно от Путлерастите

И както казахте за "ваденето от контекста" щото сте мнооо добри журналя Вижте какво значи агностик