Коментари - 81-годишна баба създаде приложение | IT.dir.bg
назад

81-годишна баба създаде приложение

Японската баба Масако Уакамия e на 81 години, но това не ѝ е попречило да напише първото си приложение, предназначено за iPhone.

Обратно в новината

Коментари - 81-годишна баба създаде приложение | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С к'ви глупости се занимава обаче!... Вместо да хвърли 40 000 лв. през балкона на тъмнозелените телефонисти...

чуйте началото на лекцията на английски - 71 годишна пожелавам подобни успехи в ученето на чужди езици и на нашите преводачи до бабешките 81 год

Той Гогов е всепризнат Изкуствен Интелект!

Баба звучи явно звучи много "яко" на писача, защото ни натяква това в цялата статия . Ако беше писал нешо а Лили Иванова ( дето е пак около тез години) нямаше да има тази дума и веднъж в статията, а щеше да бъде " примата" , "голямата" и т.н. В тази връзка е редно да отбележим, че някои са си "баби" и на младини, живеят като "баби" и т.н. , не е важно на колко години си, а как живееш и какво правиш! В тази връзка е най-добре човек да е активен до края на живота си, незавиимо дали това което прави е най-доброто или дали се харесва на околните. Пожелавам го на всички !

А как се създава приложение? Примерно игра за андроид. Може ли само с Ексел?

само с ехел не може, трябва и компот - за предпочитане от дренки, виж по долу за инструции

А, пък мойта баба програмира на компоти.

Никъде не видях нищо за внучетата, та не съм сигурен, че е баба.

Самурайска баба ще е. Яка работа.

..абе добре, че не съм ийфонист! ;-)

Ами браво на бабата, но не виждам нищо чудно в това. Какво значение има на колко е години? Много гении са се проявили именно във втората половина от живота си, а дотогава са дремели и са бездействали безгрижно. Може и на 90 години да се занимава с компютри, като единственото условие е да няма Алцхаймер или нещо друго подобно.

В статия с десет изречения тази жена е наречена пет пъти баба..неразбирам снизходителния тон на списвача, може би той/тя отдавна пише апове и му се струва бабешка тая работа :)

Най-малко заради избягване на повторенията и обогатяване на речта могат да се използват думи с близко или сходно значение. Съответно трябва да се прави подходящ избор като се изхожда от нюансите в значението, за да се избегнат обидни думи. Иначе баба на български може да означава възрастна жена, стара жена, старица, но се свързва преди всичко с жена която има внуци, затова баба може да бъде и относително млада жена. Баба означава също така акушерка, оттам "бабинден". В някои диалекти баба може да означава и тъща.

Не само снизходителен, а направо обиден е тонът на статията. С други думи - виж я ти нея, станала на 81 и вместо да мре, апове пише (защото какво ти разбира някой над 40-50, да не говорим за приложения). А сега погледнете снимката, вижте колко е запазена и младолика жената, какъв оптимизъм излъчва. С горчивина си мисля какви развалини са далеч по-млади "баби" у нас и защо...

Браво на бабата. Аналогична статия за 81-годишна нейна българска връстница може да се помести спокойно и в японската преса. Заглавието ще да е от рода на "81 годишна българска баба хвърли 20000 евро от терасата"

А може да е приложение как се хвърлят 10000 лева. Под какъв ъгъл, как да са сгънати, на какви копюри да са и т.н.