Коментари - Българи проверяват може ли да се посадят растения в прах от метеорити | IT.dir.bg
назад

Българи проверяват може ли да се посадят растения в прах от метеорити

Материалът е събран от нарязването на множество паднали на Земята обекти

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Българи проверяват може ли да се посадят растения в прах от метеорити | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Paдиоakтивнаa пoчвa! Paдиoakтивeн уpoжaй!

основна форма на зеленчукопроизводство е АРАБСКИ ПЯСЪК в зеленчукови ферми с ПАТЕНТОВАНА ИНОВАТИВНА С-МА ЗА КАПКОВО НАПОЯВАНЕ В КРЪГОВРАТ. Не, Мат Деймън само веднъж изкара реколта от картофи върху марсиански лайна.

Идеята за самолети, планиращи в атмосферата на други планети не е лоша. Ако такъв бъде разработен и НАСА го хареса, пак ли ще ти се вижда глупава? Но тази тук е безмислена. Метеоритите имат различен състав. Дори и съставът им да е подходящ, липсват всички други условия - течна вода, атмосфера, достатъчно светлина... Реално при хидропонните култури са нужни само вода, хранителни вещества, въздух и светлина. Всичко може да се осигури изкуствено.

Това беше към поста на "Аз" най-долу.

интересно

За посяването няма абсолютно никакъв проблем. То и в цимент, може да се посее. Дали ще поникне нещо, ето там е питанката.

отсега мога да кажа че ще виреят. Как една нормална идея не се пръкна в главите на нашите "учени". Едни ще летят в атмосферата на Юпитер, други ще отглеждат картофи върху астероиди намиращи се между марс и юпитер. А няма кой да вади златото от нашите земи тук в България и даваме на други учени да ни вадят златото и да си го приберат за нас остава щемпела произведено в България.

Идеята е добра - ще следя с интерес какво ще се получи. Ако изобщо поникне нещо обаче, не се знае дали ще става за ядене...

Ако няма някой токсичен елемент, със сигурност може да поникне. Но трябва да му се добави хумус и вода. То реално, ако има хранителни елементи и вода, почвата е ненужна. Следователно, единствения възпиращ елемент е химичния състав, който може да се изследва и чрез химичен анализ. Но явно имат много свободно време и са решили да го направят по бавния метод... :)

Наши учени в нормална държава могат точно колкото другите. Тук сме североазиатска сатрапия, маскирана като демократична държава.

Да вадиш злато от земята без да губиш пари при този процес не е проста работа. Не е като да си извадиш оная работа. За да се извади златото първо трябва да се промие мозъка на населението да не протестира срещу добива на злато. Защото в момента мозъка му е промит да протестира, трябва да се промие обратно в другото състояние.