Българите пазаруват най-малко онлайн в целия ЕС

Датският Столичен район регистрира най-висока склонност към ползване на електронна търговия – цели 91%

Обратно в новината

Коментари - Българите пазаруват най-малко онлайн в целия ЕС | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щото всички са тарикати и хитър Петър е национален герой и пример за подражание.

Tова се дължи на българското население от циганския етнос

Ако не си забелязал но голяма част от светов ите марки като магазини ги няма в България и за това има причина. При последния опит за изпразване активите на една френска компания стана ясно че България е блато с алигатори и ако стъпил на българския пазар трябва да храни някой алигатор. Обикновенно с болшевишкомпотекло това отговаря и на въпроса защо родните милиардери нямат собствен бизнес продукт освен консултаций

ми що ли с тия най-ниски заплати в кочината. и второ доста хора са се опарили с боклуците, които се продават. Ко друго?

Преди има - няма месец пазаруват от Комет - доставка 4 лв. Преди седмица поръчва от Емаг - 5 лв. доставка, още лв. таксичка към доставката и тя стана 7 лв. Други търговци даже и повече искат. В същото време стака от Китай може да дойде крайна цена от под 1 лв. Та при тези ни високи цени на доставките, няма как да се случват работите.

Защото имаме много кешовица, не заради друго

От нямане на кешовица панелка в София колкото в Париж

"Българите пазаруват най-малко онлайн в целия ЕС" Ами нормално. Все пак българите вземат и най-малките заплати в ЕС. След толкова години управление на Герб, даже румънците ни изпревариха. А някога бяха далеч зад нас.

Не че нямам доверие на търговците, но просто нямам пари, а пък с новото ляво правителство и за храна няма да ми стигат.

Условията за онлайн бизнес в България са смехотворни!! Наредба18 - има я, ама не е в сила, ама е в сила….. шегувате ли се? Законодателството е направено така, че да не можеш да правиш онлайн бизнес! Затова и отрасъла не се развива. Без необходимите условия - яснота и логични, изпълними изизсквания, няма и да се развие.

Наредба 18? Тя пък какво ти пречи за онлайн бизнес? Просто няма организация и фирмите и куриерите са гола вода.

ми нямат пари хората.

всъщност пазаруването онлайн е върхът на консуматорството, защото премахва всякакви усилия за да придобиваш нови неща - да не говорим за свръх транспортните емисии да се доставят едни и същи неща на дребно. Е-търговията е точно обратното на зелена икономика към която ЕС се стреми. Истината за причините в някои държави - както е посочено Дания примерно е, че купувачите се възползват от по-ниските цени на продуктите в ЕС заради високите данъци в Дания същите продукти са на двойни цени образно казано и затова, макар нещо да е налично в близкия магазин, то се купува онлайн, прекосява половин европа от склада и се доставя до крайния потребител - точно обратното на зеленото.

много си зле

Ако ме убедиш че един бус на доставчик които обикаля 40адреса днес отделя повече емисии от 40 кошници на 15 години до съответния магазин ще дойда и публично ще ти целувам краката пред паметника на съветския войн с червено знаме в задника!!!!!

Това е истина само за БГ он-лайн сайтовете! Българите си пазаруват масово он-лайн от целия свят дори от Китай! Тези дни си казах защо пък да не си поръчам нещо он-лайн, поръчах си един домакински уред от верига Зора, който беше показан като наличен на няколко места в града. Втора седмица ще започне поръчката още не е обработена и единствения отговор който получих е че, като я обработят ще ми се обадят! И след като я обработят ще започна да чакам за куриера. Като те с часове не работели а в рамките на деня........ ХАХАХАХАХА, е питайте ме кога пак ще пазарувам от тях он-лайн! През това време вече няколко пратки от Китай пътуват към мен! Обработени и изпратени в рамките на 24 часа!!! Може би това е една от причините? :)

Парите който ни се полагаха държавата похарчи за " най -мощният компютър в света ? А после и за " ДЖИ -5 " мрежите , за чекмеджетата и приближените им ! А без кюлчета народа не може да пазарува ! А го и ограбиха с цените на : горивата , тока , кюмюра , дървата и пелетите за , който обещават и нови върхови цени в чест на новата 2022г. Я на съм РОБот !

не сме дорасли с този лъжлив манталитет за онлайн!!!!!!!

Хаха - някакъв в тоя форум ме обяви за идиот като ми "обясни", че стоката се плащала при получаване, иначе ще те излъжат. Това като казах, че плащам с Пейпал (не живея в България). Амазон не доставя в България, правете си сметка какво измамно и недоверчиво племе.

Очакваш от племе което вярва че във ваксините имало чипове.

Аха! Чак сега разбрах защо имало световен недостиг на чипове, поради което всичката електроника поскъпвала. Щото ги слагали във ваксините...

аз съм пазарувал безброй пъти онлайн и в бг и в извън и не съм бил измамен от магазин в бг... второ амазон доставя до бг - всеки нормален човек избягва тая гняс обаче. трето пейпал в 21 век не знам кой използва... тва е система от миналия век.

Ти нали човека какво каза в парламента от време оно много преди боко и много след него ще ти трябва човек зада работиш. Руския модел на Демокрация и свободен пазар!

Абе българите сме странно племе, не вярваме на никой, защото си мислим, че ще ни ограби и измами ама в същото време сме много доверчиви, когато трябва да хвърлим всичките си спестявания през балкона, защото някой ни се е обадил по телефона.

Също, както при ваксинацията.

Ами те и офлайн пазаруват най малко! Защо ли са толкова неосъзнати?

ми то българите принципно пазаруваме най малко, щото доходите ни са най ниски!

Тъй-тъй, ама чакай да дойдат Коледа и Нова година или пък абитуриентските балове. Тогава броячът на похарчените милиарди превърта, пък били те откраднати или назаем.

Всичко в България се краде

Предлагам да направят пазаруването онлайн задължително.

Кво да пазаруваш онлайн като поръчаният продукт няма нищо общо със снимката или не си отговря на номерацията. Дадеш 10 лв общо за доставка и връщане и то само за 1 продукт!!! А с колко трябва да се набуташ, ако искаш да си позаредиш гардероба?! Ппръчваш, връща, поръчваш, връщаш. Накрая ти писне...

Е бойкотираме и ние амазон бе. Все сте недоволни ей, няма угодия.

защото няма никаква реала промоция. Следя няколко неща от август и няма никаква разлика в самата цена. Може би септември малко ги вдигнаха за да ги свалят на цените от август сега. Да му мислят продавачите!

Българите са свикнали да живеят в перманентна криза и да се отнасят по-отговорно към парите. И това проличава не само в онлайн пазаруването, но и в броя недвижими имоти на глава от населението и т.н.

Преди пазарувах - и по молове, и онлайн. Но дойде пандемията, заключиха ни, плашат ни редовно, забраняваха какво ли не... След няколко месеца забрани и лишения установих, че мога без толкова много неща! Мога да живея само с 1 палто, един чифт обувки, два чифта дънки и няколко блузи. Оказа се, че имам дрехи за десетилетие напред. Нямам нужда от излишни вещи и благодаря на противопандемичните мерки на правителствата ;-)

Много точно! Браво за коментара! Поздрави!

много добре правят!

И за това ли ще ни налагат санкции? :)

Най-малко пазаруват онлайн, най-малко се ваксинират, абе лоши хора. Изобщо не се вписват в новия световен ред. Дето трябва да си под наблюдение 24/7. За какво си харчиш парите, какви сайтове посещаваш, къде си разхождаш телефона, с колко бустерни дози си набоцкан... Е, ние в България сме здраво стъпили на замята от няколко хиляди години. Такива при нас не минават. Ще си говорим пак след някое време, да видим - кой крив, кой - прав.

Определено ти си крив, още отсега се вижда, както и куп други тъпаци напляскали ти плюсове

Така здраво сте стъпили и такива сте разбирачи, че сте клоаката на цяла Европа, най-бедна, най-корумпирана, най мръсна и най бързо изчезваща

То освен пари , трябва и акъл !