Българско изобретение може да намали сметките ни за ток

Първият пилотен модел на бъдещата инсталация ще бъде създаден в изкуствени условия в Института по инженерна химия - БАН

Обратно в новината

Коментари - Българско изобретение може да намали сметките ни за ток | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Откакто се помня цени надолу не е имало, няма и да има ! Каквито и изобретения да се направят цените ще вървят все нагоре !

Еко терорягите ще скочат. Какво се отделя при изгаряне на сероводород?

Горд съм, когато чета за хора, като този български професор и екипа му, НО ме е срам, като знам, че държавата-мащеха няма да обърне никакво внимание на този проект, защото угоените мисирки и крадци, които в момента са на власт, нямат интерес, защото няма какво да откраднат на този етап. За сметка на това, те финансират ня'кви "стартъпи", за ядливи чашки за кафе и бъркалки, на фирмички близки до тях, защото от там ще се крадат евро фондовете за развитие... Класика!

Стига бе Венко! Стига си лъгал!!

Карл Фридрих Иероним барон фон Мюнхаузен (11 май 1720 — 22 февруари 1797) лично практикува този метод....САМ СЕ ИЗВАЖДА ОТ БЛАТОТО ДЪРПАЙКИ СЕ ЗА КОСИТЕ.

Като го ВИДЯ ще повярвам! Дотогава сметката ми за ток и как е получена е тъмна Индия…

за ток, както и други разни може само адекватен и неманипулиран протест да ги оправи, но явно няма да е ...

Ръкавиците са изобретени отдавна...

Колкото Брауновия газ направи революция И той уж от българин измислен

Разликата е, че Илия Вълков (Yull Brown) емигрира живее и работи в Австралия, където успява да демонстрира постиженията си, като и до днес Брауновия газ има приложения, апаратура за производство и най малкото носи неговото име. Много българи са изобретили различни уникални технологии, машинарии и апаратура, но всички са били емигранти на запад. Защо ли няма такива в страната или в СССР?

Правиш една перка, вятърът ти я върти безплатно. Ама токът о по-скъп от онзи от въглища. И с това изобретение ако заработи ще е същото.

Баси, сега нашите 'бизнесмени' след като бетонираха Черноморието няма ли да се юрнат да купуват акватории от Черно море та да могат да произвеждат електричество след това, за да могат да се гушат яко пак?

Ами то е така от както светува... Правиш нещо което успешно (всички ги псувате какво били направили на морето ама Градина е пълна както и всеки друг плаж) то ти прави пари и ти остават свободни които ги използваш за да направиш още нещо и тогава и двете ти носят свободни пари. Това е навсякъде независимо дали е акция или една бутка с цигани дето продават царевица. Само да седиш на гъза като служител не ти помага, освен ако не се образоваш за някой от областите дето взимат по 800 000 $ на година.

Собственост по конституция..

Само дето тока който се произвежда, ще е по малко от необходимия за помпите

Конценрацията на сероводорд в Черно море е много малка за да си струва този газ да се използва за нещо. Става дума не за %, а за стотни от процента. Т.е. милиграми газ на литър вода. Т.е. плътноста на енергията е толкова ниска, че целия процес изглежда да е безмислен.

Толкова малка, че на дълбочина повече от 150 метра от повърхността няма живот и точно по тази причина реално представлява най големия естествен музей на непокътнати цели потънали кораби от векове, още от преди Христа. Освен това според много учени Черно море е взривоопасно точно заради сероводорода, който постепенно все повече се издига към повърхността. Има дори регистрирани местни експлозии няколко пъти, на различни места на повърхността преди време, които намират обяснение само с изплуването на големи балони сероводород от дълбините. Ти кога за последно изследва морската вода, че даваш и отговор за съдържанието на сероводород?

Този младеж до ковчег ли ще го държат на хранилка в БАН!

просто умножете 0,5 Мвт на 3600 секунди и ще видити невероятна мощност за час !!!

0,5 мегавата мощност означава, че за един час се произвежда 0,5 мегаватчаса електроенергия. 0,5 мегаватчаса = 500 киловатчаса. За 24 часа това са 12000 киловатчаса. Умножете по цената на 1 киловатчас за да получите колко лева струва тази енергия.

Ами по цени на АЕЦ - 0,06 лв на кв са 720 лева. Не е много нали? И това е без собстените нужди на инсталацията. Я да не питам - ти знаеш ли каква помпа трябва за дебит 1м3/с вода от "голяма дълбочина"? А знаеш ли колко харчи?

Помпата ще е на дизел! Други въпроси?

Ама четете бе кретени, четет. Проумявайте и тогава пишете тъпите си реплики. 0,5МВт от 1 тон вода. Какво пречи да се преработват 10 тона вода, 100 тона, 1000 тона

Само аз ли забелязвам възрастта на “изобретателя”? Та той вече не може една формула да напише. Какви проекти, какви глупости??? Дърпа едни пари оттук оттам зарад патентите си и толкоз. Не мисля дори, че вече е с всичкия си.

На тия с минусите ще им обърна внимание, че 78 годишен пенсионер отдавна няма работа в БАН. Ако изобщо го допускат там трябва да дадат обяснения защо се разпилява обществения ресурс в частен интерес.

То пък щото "младите" могат да "напишат една формула"...

Голяма грешка е да съдиш за хората по възрестта. Не всички са с деменция. Навремето моя професор по математика беше на 76 години, а мозъкът му сечеше като бръснач. Бях на 20 и не можех и на малкия му пръст да се меря. Та какво като бях млад, а той възрастен? Друг въпрос е, че това точно изобретение за мен е безполезно и няма никакви сметки за ток да намали. И сега производството на ток е достатъчно евтино, насила набутват ВЕИ и го оскъпяват. Вместо да строят и използват АЕЦ още дишаме въглищен дим и радиоактивност от въглищата.

Пак ли бе? Колко години още трябва да минат? В. Бешков: Сероводородът в Черно море може да задоволи енергийните ни нужди за 200 г.( investor.bg - 08:35 | 30.05.12 г.) " - Срещате ли подкрепа от държавата, като изключим финансирането от иновационния фонд и по линия на Седма рамкова програма? Друго не сме получили засега, но сме се обръщали към различни институции, като Агенцията за енергийна ефективност, някои министерства. Нещата стигат до някакви малки пари за изследвания. " https://www.investor.bg/a/107-imenata-na-biznesa/135125-v-beshkov-serovodorodat-v-cherno-more-mozhe-da-zadovoli-energiynite-ni-nuzhdi-za-200-g/2 След три години тръгва добив на ток от сероводорода в Черно море, твърдят учени ( investor.bg - 12:30 | 04.11.14 г.) " Пилотна инсталация беше тествана на борда на научноизследователския кораб „Академик” на 50 мили от брега срещу Варна това лято.... ... И най-важното - отчитаме изключително висок коефициент на полезно действие (КПД), който показва, че ресурсът от този газ в морето може да бъде използван на 90%“, обясни проф. Бешков." https://www.investor.bg/a/464-novini-ot-chernomorieto/183119-sled-tri-godini-tragva-dobiv-na-tok-ot-serovodoroda-v-cherno-more-tvardyat-ucheni Защо идеята за сероводорода като алтернативен източник на енергия удря на камък? (investor.bg - 16:00 | 09.08.22 г.) "Ако се появи един сериозен и чист източник на енергия, какъвто е сероводородът, то тогава това ще засегне интереса и на търговци, и на производители, и на доставчици, и на други страни, които са заинтересовани от търговията с нефт и газ и ги използват за свои политически цели" https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwi87OiMsbGBAxUgSfEDHcMVBIQQFnoECBAQAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.investor.bg%2Fa%2F514-ikonomika-i-politika%2F357864-zashto-balgarska-tehnologiya-koyato-shte-reshi-energiynata-kriza-udrya-na-kamak&usg=AOvVaw02KIo4gubqKV5pP4hmJXVk&opi=89978449

Големи глупостимпише в твоя коментар

Нали знаете за колелото и друг път тате. И Никола Тесла е направил бобината, но не е видяла бял свят. За водата не знам, но вече си плащаме макар и косвено за въздуха който дишаме.

водата я плащаме, поне аз имам сметки за вода. Имам идея за изобретение, което да заобикаля водомера. Риска да го види инкасаторката е голям. Чакам електронно да отчитат и да не пращат инкасаторки.

Супер :)

Няма лошо в изобретението. Преди доста години съм чел за такъв или подобен проект. Въпроса беше какво ще се прави със отделената сяра? Даже не отдавна гледах едно филмче за Газпром, които на места добивайки газ в същност се добива и значително количество сяра. НЕ знам точно под каква форма излиза сярата, дали е серо-водород или друго...?!?! В крайна сметка тази сяра също се ползва, това означава, че се продава като суровина за нещо. НЕ знам защо подобен проект не включва изграждането на тръбопроводи на вътре в морето, а самата инсталация да е на брега.

извинявайте, защо не мога да коментирам "човекът без глас" ?!? янко, ти глух ли си или просто плащаш на тоя музикален инвалид, да изкараш някой лев ?!?

ЧЕЗ и EVN не са доволни от това.

ЧЕЗ и ЕВН държат жиците, по които трябва да стигне тока до теб и все едно как и къде се добива той. Те ток не произвеждат, а го купуват.

Само като му прочетох визитката и разбрах че тоя е пълен тапак

Тапак е нещо между тапа и капак, нали?

Едва ли те е разбрал! Напиши го в голема бУква в средата.

Е как ще ме разберете като сте тъпи и не сте чували що е то дублетна форма да ви еба майката проста

"Тапак" не е дубплетна форма на "тъпак", а си е простичка неграмотност...

Само като прочетох, че пишеш "тАпак" и ми стана ясно, че не само мнението ти е меродавно, но си и дебил, от онази порода, дето са със самочувствие, понеже не могат да знаят колко мнооого са прости.

Чат GPT да ми сметне, каква мощност ще е необходима на електрическа помпа, че да осигури дебит от 1 Куб.м./сек. от дълбочина 1000 метра. Даде ми число 10 мегавата. Получената енергия от тоя сероводород била половин мегават/час от куб.м. Как се връзва сметката ?

Топни една сламка в чаша с вода и ще разбереш. Водата се изпомпва само на няколко метра, над морското равнище, а може и това да не се налага. Явно GPT-то или е "много интелигентно" или не си му задал правилно задачката.

Един кубик е един тон, 1000 кг., 1 000 метра прави потенциална енергия един мегаджаул. За една секунда си е един мегават (ват и джаул са едно и също). А не 10. Отделно техническите загуби. Кажи на чата да се навре обратно от който гъз е излязъл, хахаха

НЕ се подлъгвайте от тези 1000 метра! Гледай колко е над морското равнище. Ей за това давам примера със сламката в чаша. Като потопиш сламката в чашата, нивото в сламката и в чашата е едно и също.

Опа моя грешка, по земното ускорение, 9.81, все пак 9.81 мегаджаула, не десет. Все пак софтуерът е калкулатор, 10 метра за секунда на квадрат е приближение за хора

Капилярен ефект.

Сравняваш нещо на час с друго нещо на секунда. Все едно сравняваш ябълки с тирове с ябълки. Не ти се връзват сметките.

За съжаление ВЕИ мафията ще направи всичко възможно, чрез продажните политически лобита, този проект да не види бял свят!

Абе човек, кой ще ти разреши намаляване на сметката за ток? Нали се намалява и ДДС- то, от какво ще се пълни хазната за да си живуркат държавните служители?

Ще, ще бъде, много перспективно и т.н. глупости. Направете реална инсталация, да видим наистина какъв ще е ефектът. Дотогава всички приказки са въздух под налягане.

Ми айде направи я ти, нали си голям разбирач? Само плюеш, но ти самият не можеш нищо, нали?

Тва са маловажни глупости. По важното е едно че няма как без въвеждането на Гравитона (отхвърлен от Ейнстейн) гравитационната вълна(Доказана и Нобелова награда по физика за 2017-тва за тия от Бан) да доставя квант енергия от точка А до т Б в пространството каквото прави Фотона при електеомагнитните вълни.

Е че то само тъпаците отхвърлят възможността за съществуването на гравитона.Не знам някой нормален да го прави.

А господарите от Фащ ,знаят ли?

Глей сега как ще скочи цената на моррската вода. Аз вече продадох криптото и съм инвестирал всичко в акции за тихоокеанска вода.

За други държави не знам, би могло и да го направят, за България гарантирам, че шансът е нула! Достатъчно съм живял вече в това жалко подобие на държава.

Ако се окаже че е технически възможно и рентабилно ще има опашка от частни инвеститори за лиценз. А изобретателите ще станат богати хора. Защо си мислиш че държавата трябва да участва? Объркал си времената.

Имам 4 патента. В 3 държави. Рентабилни. Не съм станал богат. Ще стане евентуално богата някоя адвокатска кантора, прикачена към фирмата, в което работя.

А дано. Цената на електричеството едва ли ще падне на общия европейски пазар част от който сме. Но значи инвестиции и данъци в бюджета.

Обръщам внимание на превъзбуденият автор, че намаляването на себестойността на електроенергията не означава намаляване на сметките на потребителите, а увеличаване на печалбите на прекупвачите. ;)

Що се занимаваш с Лилето? Тя е бетер Стоян Гогов. Важното за мисирките е кутийката да е пълна с букви и господарите да са доволни от тези букви/цифри/знаци...

И да превърнем сероводорода в сярна киселина. Други гениални идеи?

И така докато свърши сероводорода.

Цялото Черно море. Има, няма за около милион години.

аааа, глобалистите не искат ние да създаваме начин за добиване на енергия и да бъдем независими енергийно. Те искат да сме на дъното

Защо не може да коментирам под поста за Краси Аврамов?

Ми щото е делнат от Министерството на Истината.

В Япония вече се ползва такава. Прави ток от приливите и отливите

Tова няма нищо общо като технология. А във Франция също има отдавна централа, дето прави ток от приливи/отливи.

Ясно е , че не са такива, глупи. Приливите и отливите са механична енергия трансформирана в ток. Тук става въпрос за химична енергия трансформирана в ток.

Може, ама няма.

за електродобив да бъде ползван експлозивния газ гризу - намиращия се в блата или подземни рудници, живи + здрави