Бащата на мобилния телефон обезпокоен от тъмната страна на технологичния напредък

Мартин Купър се обажда за първи път от ръчен преносим телефон в Ню Йорк на 3-ти април 1973 г.

Обратно в новината

Коментари - Бащата на мобилния телефон обезпокоен от тъмната страна на технологичния напредък | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Купър твърди, че "не е луд по" вида на съвременните смартфони и смята, че в бъдещето ще бъдат "разпръснати по тялото на човека" - може би под формата на сензори, "които следят жизненоважните ни показатели нон-стоп". Супер, давай им идеи. Иначе си много "загрижен"...

Смартфона е радиостанция с антена до мозъка и генератор на свръх висока честота. Поражения може да има на мозъка, там е най-големия проблем, но на това не се обръща внимание защото ползата от него е голяма. Може би ще дойде време когато телефона ще бъде задължително далеч от главата и със сигурност ще стане.

Има причини да се притеснява, но има и доста ползи. Че технологийте се туморизират е факт.

Предлагам на всички, които критикуват мобилните телефони, да оставят тези упадъчни технологии и да си живеят като нормални средновековни хора. За предпочитане като християнски мъченици, вързани с вериги в някоя пещера, така няма да досаждат на човечеството с тъпотията си.

Слушал съм го на живо на една конференция. Голям симпатяга. Казваше, че първият мобилен телефон имал батерия за няколко минути само, но било дост защото тежал няколко кила и нямало как да го държи по-дълго :)

Ако Мартин Купър знаеше какви простаци използват изобретението и трупат пачки никога не би се захващал за това

Кви са тия изкукуригали тъпни? Да не би като говориш по стационарен телефон да не могат да те запишат?

Едно е да ти записват разговора, друго е да ти записват кореспонденция, снимки, документи, инфо от банки, да те подслушват дори когато не говориш.... и да го използват.

Смартфонът - дяволски уред

Баце, по-добре сензорът да е в дупето, в Новото Нормално за плебея там ще е най-подходящото място

Вместо да се чете дърва в Магадане тролите чрез АМЕРИКАНСКИ ТЕХНОЛОГИИ.

на путя сензора в задника уе с прекалено големи размери

Да сложиме сензори навсякъде по телата си …… лошото е, че тази техника трябва да ни помага…. но в случая тя вреди на по-голяма част от хората….

Аз ще си сложа сензор на уйя да следи темпото.

И като не си платиш тока - ще ти клъцнем темпото !! А може да си платил и пак да те клъцнем, щот не ни кефиш ХА ХА ХА ХА