Коментари - Кога ще избухне Бетелгейзе? | IT.dir.bg
назад

Кога ще избухне Бетелгейзе?

Астрономи от ЕКА направиха най-детайлната снимка на Бетелгейзе, с надеждата да научат кога ще избухне звездата.

Обратно в новината

Коментари - Кога ще избухне Бетелгейзе? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв спам ви гони бе палячовци?! Съвсем сте изтрещяли в това сайтче! Или пак готвачката е на смяна... Ай сбогом, че ми писна от вас

Еваларката на "учените", ОБАЧЕ само не разбирам с какъв метод измерват разстояния от порядъка на 640 светлинни години!??????

"Бетелгейзе е червен свръхгигант, намиращ се от 643 ± 146 светлинни години от Земята." +/-20% грешка

шефче

Браво! Със линийка и пергел ли го мерат!? Или с некой Гоуф го мерват на километража!?

Методът се нарича: "мисля с мозък". Нещо непонятно за средностатистическият русофилски протестър.

Продавам евтино атрактивен имот в бетелгейзката планетна система. От собственик.

Супер, интересувам се. Кога можеш да отделиш време за оглед ?

Капарирай и направо отивай да оглеждаш. Вярваме си, нали?

" Първи ден - Бог създаде твърдта. Втори ден - Бог създаде небето. Трети ден - Бог каза - Да бъде светлина.. " Виждате ли? Чак на третия ден се е разсъмнало а какви ли са били Първия и Втория ден - тъмни нощи май? До 666 - ".. диаграмата на Херцшпрунг-Ръсел и мястото на Бетелгейзе в нея. А тази диаграма е получена на базата на хиляди наблюдения..." Айде бе! Голяма работа са учените! Хиляди наблюдения на свърхнови! А аз какво...нищо. Другарите Херцшпрунг и Ръсел казват - Вервайте ни! И ние им верваме. Нашите пра-пра-пра-родители нали са дошли от съзвездието Орион и са ни създали. Ако ще гърми Бетелгейзара, те са тръгнали.Сега като надойдат роднините,братовчеди,племенници, дядовци и баби...ще плачем за днешните бежанци.

В "Космос", Нил деГрас Тайсън твърдеше, че избухването на сръхнова е безопасно за живота на Земята при разстояние над 5000 св. години. А тая звезда е само на около 600 св. год. от нас! Кое е вярното или пак зависи по кой модел са изчислява?

президента на галактиката е от бетелгейзе, ако си спомняте? казва се зейфод бийбълброкс. така че внимавайти...

Стоян Гогов - БетелГея. Стоянчо, помисли ли как се казва звездата последно? Бетелгейзер, Бетелгей, Бетелгого?

Диртематиката в действие... Бетелгейзе има 1180 пъти по-голям радиус от Слънцето, което значи над милиард пъти по-голям обем. Ама за едномерните хора си остава само 1000 пъти по-голяма...

Всъщност масата на Betelgeuse е само 13-17 пъти слънчевата. Та кое всъщност е по-голямо и с колко?

Понятието "големина", макар и мъгляво и трудно смилаемо, обикновенно се свързва с размери. Формулировката "кое е по-голямо : килограм памук или килограм желязо" е рядко срещана поради тривилността на отговора :>

Близко бъдеще или 2 дена или 1000 века.... басии Дънкан Маклауд харесва това....

Севернокорейските космонавти и там са кацали.

Македонците бяхме първи !

обаче през нощта, за да не изгорят

други думи от написанато става ясно,че тази звезда вече може да е колабирала- на 640 свет.години ,следователно сега се вижда такава каквата е била преди 640 години тай като светлината едва сега идва но нас.????

Ще се сетиш ти.

Ако беше с няколко стотин св. г. по-близо, превръщането на тази звезда в свръхнова щеше да е последното нещо, което всяко живо същество на Земята щеше да види или усети.

То и 500 св. г, в астрономически мащаб е твърде близо, а тази звезда е огромна... съвет-носете си сега новите дрехи...

Съжалявам за словесното разстройство. Преди дни спрях с антидепресантите, стимулантите и барбитуратите, явно погрешка.

на какъв език се произнася БетелГЕЙЗЕ? Бах ти бетергейзерите малоумни, само могат да трият каквото не им изнася.

млък!

Няма корелация между логика и скептицизъм.

Както винаги точно/ звездата ще избухне след минута или 100000 г, ако не е вече избухнала / и полезно, само на 640 светлинни години е.При такава наука всеки ще стане набожен

Това не е наука в класическият смисъл, а вавилонски езотеричен шаманизъм.

Поради зваимосвърната функционалност във физическите системи, механизми и информационни системи, и натрупаният опит който имам, мога да твърдя че ако започна да правя случайни промени в една програма, няма да придобие нова фумкционалност съвместима със старата функционалност, но ще изгуби наличната функционалност и след поредица такива опити ще престане да работи. Имаме законите за универсаланата ентропия и за причинно-следсвената връзка в подкрепа на факта че нищо не става по-добро, по-сложно и функционално само себе си.

Защо смяташ, че някакъв псевдо принцип от тъпите ти програми важи за вселената?

Има Библия, където са записани думите на Създателя ни чрез патриарсите и пророците вдъхновени от Светият Дух. Те съдържат повече от 3000 пророчества изпълняващи се със свръхестествена прецизност през човешката история. От друга страна не съм спирал да използвам логика (налага ми се защото се занимавам с инженерна дейност и програмиране), и да се интересувам от наука, но те винаги ме водят към Господа и в това виждам пълна хармония и смисъл. Защото преди всичко останало Бог е и от Него започва всичко. Човек който отрича закона за причинно-следствената връзка и научните факти, няма качества да се занимава с наука.

"Те съдържат повече от 3000 пророчества изпълняващи се със свръхестествена прецизност през човешката история." Брех, изброй ми десетина, които са подвърдени от източници, различни от библията!

Чети Библията, чети историята на света и сравнявай. Само за идването на Месия са повече от 300 пророчества. Търси истина за да я намериш за да ходиш в правда. Изборът е твой и от него зависи бъдещето ти. Скоро папството (звярът - символ на царство и на политичекста власт на римокатоличексат църква), на което сатана е дал своята сила и власт, ще възвърне политическата си власт и ще потопи света в ново средновековно мракобесие. Тази вавилонска блудница опила се от кръвтта на Христовите мъченици от (538 - 1898) - 1260 години или 42 прорчекси месеца, ще се опита наложи белегът на своят авторитет - "неделният закон", който е в директно противоречие с четвърта вечна Божия заповед. Не случайно единствената в декалога, която започва с думата "Помни". Скоро отново ще започнат да преследват истинските християни, които пазят Божиите заповеди и вярата в Исуса, под предлог че са смутители на светният мир, защото не са всеядни, не искат да правят компромиси с истината и да служат на тленният човека вместо на вечният и свят Бог и не искат да изпълняват човеклши заповеди, които са в противоречие с Божите наредби. И който не е записан в книгата на живота на Агнето от създаването на света, ще получи този белег на челото си, което символизира мисълта и съзнателните решения, или на ръката която символизира действията според вярата на човека. Този който приемем зверовият белег на авторитет вместо Божият печат (десетте Божии заповеди), и реши да се подчинява на човешки заповеди вместо на Божиите, ще пие от виното на Божият гняв което е приготвено чисто в чашата на гневът Му и ще го сполетят седемте язви.

Виждам в мненията някой пак се изживява като месия. Простено да му е. Очакванията за избухване се основават на диаграмата на Херцшпрунг-Ръсел и мястото на Бетелгейзе в нея. А тази диаграма е получена на базата на хиляди наблюдения. Дали може Бетелгейзе да кривне от главния път? Естествено, че може. Но дори и да направи така, звездата ще даде нова информация за диаграмата. А дали ще гръмне днес или утре, това е като да познаеш в коя точно пикосекунда ще се пукне бавно надуван балон.

Според това което си споредил с нас, тази емпирична диаграма може да се коригира цяла вечност при всяка нова експлозия на свъхнова. Тоест това е форма на гадаене. В този смисъл по какъв начин може да бъде полезна на тези, които са решили да не бъдат само зрители? Ако имаше ясна идея защо някой звезди избухват в свръх нови, подкрепена с данни от наблюденията, можеше да се предвиждат с повече точност. Но няма и това е така защото физически не сме в състояние да изследваме звездите директно и в детайли.

Същото може да се каже и за Менделеевата таблица!!!

И понеже няма аргументи в подкрепа на своите тези, клуб Вавилон отново гласува страстно и чевръсто, с което постояно декларират че не обичат истината.

Всъщност има доста звезди, които са извън главната последователност. Те са с изместен баланс гравитация-термоядрена енергия. Обикновено това са новоформирани звезди или такива, които са изчерпали горивото си. По спектралната яркост може да се съди за много качества на звездата като маса, възраст, температура и т.н. От спектралния анализ може да се разбере и химическия състав, както и типа на реакциите, които стават в звездата. Най-естествено е да не знаем повече , отколкото знаем. Ако един ден научим всичко, какво ще правим :-) Моите уважения към религиозните. Но не е лошо малко да се пообразоват преди така горещо да цитират светите книги. Аз съм чел Библията и искам да ви уверя, че в нея няма физика или астрофизика :-)

Бъркаш религиозни вярващи в религиите създадени от хора с цел служба на силните на деня, с вярващите христяни в живият Бог на любовта и истината, Създател на Небето, Земята и всичко видимо и невидимо в битието. "Всъщност има доста звезди, които са извън главната последователност. Те са с изместен баланс гравитация-термоядрена енергия. " ?! Аз не обичам общите пожелателни приказки затова винаги се стремя да разбиран техническите въпроси в дълбичина. Затова обичам да задавам въпроси. Какво можем да разберем от спектралният анализ на светлина пътуваща десетки или стотици хиляди години от ядрото където е генерирана в от термоядрените реакции, до повърхността на звездата и поглъщата и повторно излъчвана милиарди пъти от атоми с в различно енергетично състояние? Какво можем да разберем от спектралният анализ на светлина, генерирана в ядрото на звезда на разстояние стотици, хиляди или милиони светлинни години от Земята, която преминава през физическият ваккум на космическото пространство с който си взаимодейства постоянно? Където има зони с различна оптичекса прозрачност, в следствие на което може да бъдев отразена, пречупена и поглъщана напълно или частично. Най-естесвенеото поведение на разционалният човек е когато не знае нещо да не твърди че го знае. Иначе неговите твърдения няма научна а религиозна основа. Не си чел Библията, защото щеше да знаеш че в нея има и физика и астрофизика, въпреки целта на Писанието не е научна, а духовна.

Звездите имат свърхестесвен произход и тяхната детонация в свръхнови също няма естествена причина. Силно желателно е човек да се вслушва в думите и предупрежденията на Създателят ни, за да няма тежки времена в краят на времето. Това поколение няма да премине докато всичко не се сбъдне както ни е казал Господ.

Въпросът е кога ще видим ние от Земята! Взривът вече е станал, светлината се движи към нас.

Стивън Хокинг ли ти каза, че е избухнала? Не го слушай този

Стивън Кинг ми го каза,но преди това го четох в едо списание Космос от 80-те.

Можем да наблюдаваме свръх нови, но учените не знаят естествена причина за детонацията на звезда в хидростаточно равновесие. Причината е че горивото на звездата се изразходва постепенно според теорията, а за детонацията на една звезда е необходимо да има рязък спад в налягането в ядрото, който да предизвика рязко гравитационно свиване на звездата и последващо екплозивно възобновяване на термоядреният синтез в слоевете на звездата намиращи се близо до ядрото. Но това не може да се случи при естествени условия. Свръх новите имат свръхестесвен произход. Те могат да служат и като знамения. Таква е Витлеемската звезда ознаменувала идването на Спасителят на Земята.

Вчера!

Не знам как, но от снимката ми се приядоха яйца по панагюрски.