Коментари - Безжичното зареждане прецаква смартфоните | IT.dir.bg
назад

Безжичното зареждане прецаква смартфоните

Безжичното зареждане влошава параметрите на смартфоните.

Обратно в новината

Коментари - Безжичното зареждане прецаква смартфоните | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

nemoje vsiakkavi hora da govoriat da komentirat i da rasiat otkroveni gluposti,kakto vseki znae vsiako zariadni si ima harakteristiki,polzvam i oblujvam nad 35 telefona nokia Lumia ot 2013 s bezji4no zrejadane i si rabotiat bezotkazno,s originalnite zariadni i originalnite bateriii na ustroistvata,kogato proizvejdame i prodavame bokluci niama kak da ni se poluchat nes6tata no da pravim zaklu4enie ot sorta no publikaciata e nai malkoto sme6no..

гогофф ти си прецакан по рождение

Ползвам моя Nexus 4 от 5 години. Безжично го зареждам може би от 3 и половина. Все още изкарва цял ден. Зарядното е LG WCD-100. Вече искам да го сменям този телефон, но как да го махна като батерията му още държи и всичко върви плавно на него? :)

Скоро тук гледах реклама на чук с който чупиха новия Самсунг. Предполагам, че ще успееш с него да счупиш твоя телефон и да си купиш нов. Успех!

А жичното сигурно ги надцаква... :)

Истината е че убиеца на батериите е непълното зареждане. Една батерия ще бъде по-дълго време пълноценна ако се източва напълно и се зарежда напълно. За съжаление теорията понякога е трудно да се следва. А безконтактните зареждащи са точно в противоречие с теорията. Слагаш го на стойката, след 10 минути го вземаш за разговор, пак на стойкатаи т.н.

Това в валидно за Никел-Кадмиевите или Никел-Метал-Хидридните батерии. Направи си справка!

Това категорично не е вярно за Li-Po акумулаторите. Един акумулатор, който се експлоатира в цикъл 20-100%, ще изкара близо двойно по-дълго време от друг, който се експлоатира в цикъл 0-100% http://batteryuniversity.com/learn/article/howtoprolonglithiumbased_batteries или Linden's Handbook of Batteries, 4-то издание, 35-та глава.

До редактора Стоян Гогов Какво значи прецаква ? Какво стана с българския език и публицистиката ?

Искрено не разбирам удобството от това зареждане. Дали ще ми стои на стойката или на зарядното е все едно.

Моето зареждащо няма стойка. Ако зжанне телефона триабжа да разкача кабела, да проведа разговора и пак да закацха за кабела.

Изобщо няма нужда да го откачаш. Звъни, говориш на закачено, затваряш, оно си зарежда нататък.

Мозъкът на Гогов се е разредил с топлото време.

Незнам дали по бързо се разрежда телефона при безжично зареждане,но със сигорност много повече загрява при безжично зареждане а за батерията топлината не е ок така че това също и скъсява живота има още да се работи по тая технология

Да не говорим за вредата която нанася на околната среда в близост. Това е електроматнитизъм. Всякакъв вид електромагнитни въздействия върху каквото и да е не остава без последствия.

Зловредне магнИтизъм бе, ти да видиш. Не ти ли хрумва да си траеш като си неграмотен.

Хъм, стой със затворени очи. Идея си нямаш колко електромагнитни лъчи навлизат в тялото ти през очите.

Добре, че Земята няма магнитни полюси и няма геомагнитно поле. Че иначе какво щяхме да правим с тия зли излъчвания не знам.

Няма логика.

Има, и то голяма. Моя Note 8 е рестартирал зареждането 5 пъти през нощта, защото като се зареди wireless charger-а минава в low power режим, който не стига за текущата консумация на телефона, съответно той започва да разрежда батерията. Като я разреди достатъчно, за да се рестартира зареждането, то пак започва...

FuckTheEU

Моят китаец съм го нагласил след 23:00 да се изключва и да се включва сутринта в 7. Не знам вас кой ви търси по нощите...

Има логика. Батериите имат управляваща електроника, която си комуникира с ОС на телефона. И едното и другото могат да бъдат компрометирани с цел "планирано остаряване". А дори и да не сме конспиратори, напълно е възможно процесът на зареждане по Qi стандарта да не зарежда батериите в най-оптималния режим за зареждане на LiOn клетки.

Браво! Поредната технически издържана статия! От безжичния ток ще да е... явно е по-калпав от жичния.

Не е от "безжичния ток" майсторе. Ако въобще е (не го знам какво и как е мерил тоя, не звучи да му е много ясно какво прави), то е от по-продължителния достъп до енергия за зареждане и недостатъчно добре заложени параметри за това как да използва тази енергия. В случая с жицата хората масово оставят телефоните си изключени и когато са в къщи/на работа за дълго време, с безжичното не е така.