Коментари - Бил Гейтс: Няма да можем да удържим глобалното затопляне до 1,5 °C | IT.dir.bg
назад

Бил Гейтс: Няма да можем да удържим глобалното затопляне до 1,5 °C

Според милиардерът хората трябва да се адаптират към по-сурово и по-горещо бъдеще

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Бил Гейтс: Няма да можем да удържим глобалното затопляне до 1,5 °C | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

.

за ЗАТЪМНЯВАНЕ по химически път на Земята. Как преди 500000 години Средиземно море е било с по-ниско равнище от 225 МЕТРА? Черно море се образува само преди 7600 г. Чистия земен въздух е похвална идея, но циганите в Бангладеш и Луизиана ще трябва да спрат САМО ДА СЕ ЕБЪТ. Тези територии са вече под вода. Наред е Лондон и Флорида. Флорида е мах 50 метра над морското равнище. ВЪГЛЕРОДЕН ОТПЕЧАТЪК СЕ БОРИ И С ПО-МАЛКО ТААНЕТА.

Класическа комбинация на Дънинг-Крюгер с месиански комплекс. Просто момче едвам изкласило гимназия се изживява като спасител на света защото синедриона го е назначил за милиардер.

Глей ся, човеко малко се прави на супер мен няма спор.... но парите си ги е направил . С назначения тия неща не стават!

КОМУНИЗМА НЕ РАБОТИ! Цял век проби в Русия/СССР, Китай, С.Корея, Куба, България, Румъния, Югославия, ГДР, Полша, Литва, Латвия, Естония, Беларус ... не ви ли стигат! Винаги ще има бедни и богати, това е съвсем нормалния ход на нещата!

какво чакаш: продавай яхтата и частния самолет, започвай да пиеш само от преработената вода от п*кня от твоя завод и от изкуственото месо от другия завод. И за по-сигурно си набий 2-3 ваксини от твоите.

Ковидът му не вирее на топло и го е яд

Отде ви изравят бе.

едно е сигурно - ще се живее по-скромно занапред, по-малко свръх-богати и свръх-бедни, евентуално, т.к. свръх-богатите управляват и владеят ресурсите на планетата, а не бедните консуматори, каквите сме всички ние, тука в дир-а ;-)

Прблема е че такива като теб не вдяват че бедните не случайно са бедни!

проблема не е в затоплянето! Такива затопляние е имало и преди и ще има и за в бъдеще! Проблема е, че веке сме над 8 000 000 000 души на таз земя! и ако предвижданията са верни а те се потвърждават последните 150г та това значи, че до 2050 ще сме някъде към 15 000 000 000- 16 000 000 000 души! и при положение, че мястото за жиееене и съдене на храна намалее и при положение, че около бреговете морски океански и други живеят над 40% от населението на земята, та ето това е проблемът! ще има войни ще има преселения ще има глад ще има пандемии и други неща все от сорта! Та това е истинския проблем с глобалното затопляне!!!

Още по време на Римската Империя температурата се е покачвала всяка година с 2-3С градуса. И как само с + смятате хората големи сте математици! Друг е въпроса ,че режем клона на който седим с тези горива и пластмаси...

Ама римляните странно защо не са имали зимни униформи, пък и целите в брони, представяш ли си един сняг и ти залепва щита за кожата......... или май не е точно така??? То май ще се окаже че сега е по-студено?

Просто зимата не е имало военни кампании ...

Ще ни спасяват? Ми гои сме си. Истина е. Нито ред за пиър ривю изследването с над 100 000 души в Америка, което доказва, че ако сте ваксиниран имате петъ пъти по-голям шанс да се заразите отново, за разлика от тези с естествен имунитет.

Де го това изследване. Дори да казва точно това, което казваш - в което се съмнявам, тия с алуминиевите шапки сте все един дол дренки - това би означавало, че ако си преболедувал ефектът е 5 пъти по-голям отколкото ако си ваксиниран. Е и? Маса хора са останали живи вместо да умрат в неуспешен опит да преболедуват.

Малкия проблем че едни хора не го пребледуват. Иначе е ясно че по-добро от естественото няма! Не знам някой някога да е твърдял обратното! Даже и поради тази причина събираха плазма.

Тоя, кой го е назначил за "спасител", не можа една операционна система да направи, затънал е в корупция и ходи на острова на джефри епстийн, който не се е самоубил между другото. Щеше да решава проблема с тоалетните в Африка и направи нещо свръхсложно и скъпо, което изиска газ, за да работи, а както знаем е Африка газ-та по дърветата расте... После генномодифицирани комари щеше да пуска, за да победил болестите от комари, ама какви ще са последствията, защо да мисли, той никога не е мислил, както, когато обещава ос на IBM, а няма такава въобще, камо ли направена от него. Сега Слънцето иска да замъглява от космоса с милиарди огледала, а последствията за флората и фауната, какво го интересуват... Да не говорим, че каза, че ако се спряват добре с "ваксините" ще успеят, да намалят човечеството с 10%... "спасител"...

Да добавя, искаше да ни спасява от глада, като отглежда генно модифицирано разстение метла!

Тоя няма нещо постигнато без измама и корупция, както и благодарение на майка му, че го е свързала с шефа на IBM, че да го излъже, че има негова ОС, а се смята за най-умния... Нагъл социопат!

Той я направи ама мангалите я преебаха. Мангалите от Индия и Пакистан ...

да иде да спаси някоя бяла мечка

Да ти еба майката в изперкалия рептил. Имаше специално проучване и беше доказано, че почти няма никаква промяна в климата за последните 100 години. Всичко е поредната лъжа, чрез която ще въведат нови простотии, които да ни ограничават. Няма да ползвате бензин и дизел, ще карате само педалски електрички, щото така сме казали., Няма да притежавате нищо и ще бъдете щастливи

Какво проучване бе?!? Ти за кога последно си спомняш сняг да натрупа през декември? Преди 20 и повече години първият сняг се случваше през ноември, а понякога дори края на октомври. Последният снеговалеж по равнините беше обикновено най-късно в началото на март. Прасе на Коледа се колеше обикновено при 30 см снежна покривка. Погледни сега - сняг, евентуално през януари или дори февруари, но пък също и през април и дори май. Колко трябва да си сляп или късопаметен, да не видиш промените в климата през последните няколко десетилетия?

Вероятно няма и 20 години, от къде да ги знае тези неща... чете глупости в Интернет и вярва...

А вие откъде знаете, че е имало сняг през ноември и декември преди 100 години или преди 1000 години, когато не сте били родени? Има доказателства, че преди около 200 години е запоминало захлаждане, може пък сегашното затопляне да завръщане към климата отпреди 200 години. Като се затопли климата, милиардерите на кого ще продават газ или електричество за отопление? Това им е болката на богаташите, че ще изгубят клиенти. Че никой няма да има нужда от отопление.

така е само Путин ще ни спаси кучешки студ от Сибир и степите да се охладите стга екзотични дестинации

Там при това увеличение на температурите ще стане рай, след няколко години.

Ако стане много горещо, ще е Ад, а не Рай.

След такава пораженческа констатация, направо да фръгаме атома, а гейтс! Толкова реклама, толкова ентусиазъм, а накрая - ур!

аман от милиардери

Да де, ама покрай това "удържане" ще откраднете милиарди и ще погълнете много бизнеси. Нали нивото на океаните щеше да се повишава, защо Бил си купи емение на бреа на икеана? Явно не вярва в тази мантра.

Аз преди време направих една бърза сметка, базирано на разхода на гориво за самолети и яхти на милионерите и милиардерите, без да броим огромните имения, разходите за луксозни стоки, коли с безкрайни разходи, и прочее, и прочее. Стигнах до извода, че само по тези пера, всеки милионер изразходва около 10,000 пъти повече ресурси от обикновен човек. Трябва да се има предвид, че над 2-3 милиарда души по света живеят в доста мизерни условия и доста скромно - те дори не ползват горива, най-много да се отопляват на дърва. Така, че смятам коефициента от 10,000 за силно занижен. В момента милионерите и милиардерите по света са, по данни от гугъл, около 62,483,000. 62,483,000 * 10,000 = 624.8 милиарда, т.е. милионерите и милиардерите по света консумират ресурси като за още 624 милиарда души, а ние сме само 8 милиарда. Дори сметките да са сбъркани с 1 порядък, което е меко казано силно съмнително - яхтите и самолетите изсмукват за 1 час повече гориво, отколкото обикновен човек ползва на месец - пак излиза, че консумират ресурси като за 60 милиарда души ... Или, казано иначе, ако 8 милиарда души си свием консумацията до 0, само милионерите и милиардерите да останат, пак промяната ще клони към 0. Така, че тоя гейзер прост да ходи да си тегли куршума - така ще има ефект.

Очевидно е, че лъжеш. Първо, откъде си намерил колко яхти и самолети имат, колко често се ползват и колко ресурси харчат? Второ, как си оценил колко ресурси харчи "обикновен човек"? И какво всъщност е "обикновен човек"? Едва ли можеш да сравняваш някой бушмен или ескимос със средностатистически счетоводител в Европа. Струва ми се, че силно подценяваш консумацията на ресурси на последния.

Никъде не съм твърдял, че сметката е прецизна, но няма и нужда да е. Списание time има материал по въпроса със заглавие "From Private Jets to Superyachts, Here's the Climate Impact of the Rich and Famous". Та, те са сметнали, че Гейци допринася с около 7,493 метрични тона въглероден диоксид, като средното за САЩ е 15 метрични тона, но е усреднено заедно с приноса на милионерите и милиардерите. В световен мащаб, пак обобщено заедно с милионерите и милиардерите, средният принос на човек е 5 метрични тона. Т.е. само по тези числа излиза, че Гейци хаби 500 пъти повече от средностатистическия американец и 1500 пъти повече от средностатистически човек. Да, но и това не е съвсем вярно, защото в средните стойности са включени и богатите. И понеже знам, че си прост и не разбираш от числа и базова статистика, обяснявам с пример: Ако аз допринасям 8,001 тона въглероден диоксид / година, а още 1999 души допринасят 1 тон/година, общият ни принос е 10,000 тона / година. Средните стойности се смятат просто: 10,000 тона / 2000 души = 5 тона средно на човек. Изведнъж излезе, че 1999 души замърсяват 5 пъти повече, отколкото реално замърсяват ... а, истината е, че аз замърсявам 8000 пъти повече от 1 човек. Същото е и с числата, които са дадени в списание time - 5 тона / човек, но сумирано и разделено на всички по равно ... Така, че моята оценка по-горе изглежда да е изключително точна.

Най обичам тъпите да ме наричат тъп. Както казах - лъжеш. Първо, не ТИ си сметнал, а списание Times, както сам казваш. Второ, числото в статията е средно 7 тона годишно на човек, а не 5 както ти пишеш. Трето, не става въпрос толкова за милионери, а за знаменитости (celebrities). Язък ти за самочувстието, ако английският ти е на такова ниво. Четвърто, Гейци въобще не е споменат в статията. Пето, В българския използваме запетая, за да разделяме цялата част от дробната част, а не за групиране на хиляди, милиони и т.н. Отново, язък ти за самочувствието, ако владеенето на родния ти език е на такова ниво. Шесто, числото 7493 тона, което цитираш също не фигурира в статията. В заключение, явно не само, че лъжеш, но си и тъп. Да ти го нарисувам ли или и така схващаш?

Човека е прав, хващаш се за подробности, не било точно, не бил го сметнал лично и т.н. Много ясно, че не може да е, а е обобщено с информация от различни места. В общи линии това е положението.

Както се казва, дяволът се крие в подробностите. Например, в статията, която цитира, се казва също, че всъщност самолетният транспорт, за който толкова се коси, че богаташите имали частни джетове, допринася едва 2.5% към общата емисия на въглероден диоксид. Казва се също, че през 2019 10% от самолетите, излетели от Франция, са били частни полети. Та, ако смятаме правилно, частните самолети допринасят около 10% от 2.5% или 0.25% от общата емисия на въглероден диоксид. А колко от тях имат яхти и колко персонал се подвизава на тези яхти? Тях защо не ги броим към причинителите на емисиите от яхтите? Далеч съм от мисълта, че милионерите са невинни ангелчета. Но пък съм убеден, че ако се елиминират няколкото хиляди милиардери, ситуацията едва ли ще се промени чувствително. Особено ако Асан продължава да гори гуми, а Айшето да си купва нов смарфон на всяко тримесечие.

До мхмкащия "умник": 1. Аз го сметнах и описах как точно. 2. Ако беше потърсил статията, която ти пратих, щеше да видиш, че там не пише, как точно са го сметнали, само пише, че са. 3. Ако беше опитал дори отгоре-отгоре да вникнеш в числата, щеше да видиш, че реално се разминават, но порядъкът е същият, което прави моя "guesstimate" доста точен. Въобще, дебилизъм на високи обороти - нито четеш, нито те интересува да вникнеш, но изразяваш категорично мнение от висотата на тъпоумието си.

А, и мхмчо, случайно да си забелязал, че аз говорих основно за яхти, пък в тая статия не пише, кой знае колко много, нали? Няма оценки за приноса на яхтите, пък те горят ... трудно ми е да ти опиша колко - всеки сам може да сметне, след като 21-метрова яхтичка източва 130 галона / час ... На Безос яхтата колко гори, а? Мисълта ми е доста проста и ясна - боклук, чийто принос е 10,000 пъти по-голям от този на един обикновен човек, няма правото да дава акъл и да казва, кои и от какво трябва да се лиши. Първо тия изроди да се лишат от самолети, яхти и огромни къщи с по 24 спални с отделни тоалетни, с киносалони и прочее, после ще си говорим, обикновените хора, от какво могат да се лишат.

До трите точки: Ако ми беше прочел коментара с разбиране, щеше да видиш, че съм прочел статията. Цитирах ти данни по същество от нея. За разлика от теб. Ти чете ли я? Бил сметнал "точно". Според моето разбиране за "точно" твоето са бакалски сметки - едно горе, пет долу, все тая. Числата се разминавали малко. Всъщност се разминават много и то по същество. Това, което даваш за среден принос на милионер, е близко до числото в статията за максималния принос. Правиш ли разлика? И ако се беше опитал да вникнеш в ситуацията, щеше да ти хрумне, че някои (за съжаление не всички) от тези милионери и милиардери освен да произвеждат въглероден диоксид с луксозните си играчки, също така даряват значителни суми за екологични цели. Колко гори яхатата на милионера и колко гори танкера, който ти докарва петрола за бензина в колата. Е, явно не за теб, понеже ти си в САЩ. И би гласувал за Тръмп ако ти даваха.

И до двете точки: В статията не се говори за яхти, но ти си смятал яхтите. Да се върнем тогава на първия ми коментар: Как си оценил приноса на милионерите и как си сметнал приноса на обикновения човек след като не е по статията, която уж ти беше референцията за данните. Както казах - лъжеш. Добре де, може и да си измисляш. Колко галона горяла яхтата. Ми добре. И колко диоксид излиза от един галон? А колко часа работи двигателя на яхтата? После аз съм бил глупак.

Всъщност има ли нещо, от което това алчно дяволско изчадие да не разбира? Великият ДеБил дава акъл срещу милиардите, които е заграбил най-вече с измама! В статията неправилно е наречен "софтуерист" - още първата му по-значима публична поява в свързана с далавера. И оттогава не е спрял. Посветил е живота си на далавераджийско забогатяване, което прикривас "голяма грижа и любпв" към обитновения труженик, чиито джобове предварително е изпразнил,,,

Много ме кефи грандоманията на фашисти, като тоя. Нямало било да удържим, разбирайте - те, великите вождове, най-умните и неповторими на света, издигнали се над простолюдието само с ум и работа ... и милионите на дедо-банкер и мама, дето цял живот по директорски бордове се е размотавала ... Такива жалки палячовци са за ликвидиране, светът рязко ще се подобри.

Глобалното затопляне е много полезно за всички- удължавата се топлото верме,реколтата,туристическия сезон,време за отдих сред природатупестим от сметки са отопление...

И зимния сезон е туристически, бре! :D

за нас бедните зимния сезон е не туристически а кучешки

Аз не съм го бил.

Това зомби след ваксини, почна и от климата да разбира.

Те тоа зема хляба на Грета !

Тоя урод и дърт перверзник с вид на нърд - редовен посетител на острова на Епщайн и гост на Лоита експрес, да вземе да каже колко му горят личните самолети и суперяхтата, дето кисне тук отсреща в Турция. Тая яхта колко нафта думка на час, за да поддържа генераторите на тоя боклук? На второ място, като тук в ЕВропа и САЩ ни натискат и онзи ден ЕП гласува въвеждане на въглероден данък от 27-а, хептен да ни вкара в дистопията на тоя олигофрен и на приятелчето му Клаус, кво правим с производството изнесено на изток? Щото ние каквото тук спестим като емисии и замърсяване, индийците и китайците ще го избълват в пъти повече? Да вземем да се разделим на няколко земни кълба, може би?

Бай Уилям, няма ли да пускате ваксите срещу глобалното затопляне? Зер там даже не трябва да бъркате на овцете в гъзов... носовете.

Пръскат те, нали?

Все още много хора не осъзнават, че тук въпросът далеч не е само до това, че ще ти е по-топло или че част от пингвините и белите мечки ще умрат. Всеки градус затопляне би оказал огромно влияние върху планетата, като предизвиква редица промени като домино. Препоръчвам на всеки да изгледа филма на David Attenborough "A Life on Our Planet" (2020). И ето между другото един цитат от него: "anyone who thinks that you can have infinite growth in a finite environment is either a madman or an economist."

С тази разлика, че както и той самият казва, всички тези предположения се базират на математически модели, които много рядко са точни, защото заложените данни не винаги са обективни и често целят да да покажат това, което моделиерът иска да се получи като резултат. Така беше и с Ковид моделите. Половината човечество, едва ли не, трябваше да умре. Не му стигат пак парите и иска да е сигурен, че ще печели още. Земята, като изключим ледниковите периоди, почти винаги е била по-топла, отколкото в наши дни. Без присъствието на хората и развитата промишленост.

"Земята, като изключим ледниковите периоди, почти винаги е била по-топла, отколкото в наши дни." Изключи поне и последните 3-4 века в които се водят систематични климатични замервания иначе говориш пълни глупости. Според данните с които разполага човечеството откак води постоянни климатични замервания, от 2014 до 2021 г всяка следваща е поставила рекорд за най-гореща година в документирана история на климатични замервания. С други думи 2014 г е била най-горещата в историята до тогава, после 2015 е подобрила този рекорд и е била по-гореща от 2014 и по-гореща от всички години в документираната история, после 2016 е подобрила този рекорд и е била по-гореща от 2015 и по-гореща от всички години в документираната история ... сега 2022 г има изгледи да мине предходната и да продължи тази тенденция за поставяне на рекорди. Щом казваш, че днес било по-студено, кои са термометрите на стотици метеорологични станции навсякъде по света, че да спорят с тебе.

И си готов да заложиш кожата на децата си на вярата си в алчността на Гейтс? Смело или глупаво?

Гейтс малко ме вълнува, виж на верността на данните събирани с векове от метеорологични институции от множество държави по цял свят бих заложил! А ти на какво би заложил? На сляпа вяра че всичко е наред ли?

Планетата, атмосферата, затопляне, пингвини/мечки ... все маловажни теми! Не е то, като да пишем бълвоч по адреса на Гейтс!

Много добре казано!

_stankow

И защо ще трябва да умират пингвините и мечките ? Кой умира на слънчице ? Значи при -30 градуса оцеляват, а при -28.5 почват да мрат ? :D По-скоро гладният и студен зимен сезон ще се съкрати с две-три седмици, ще има повече време за мътене и правене на меченца ... :D :D

Като не разбираш нещо по-добре да си траеш. За белите мечки по-топлото време означава и по-лош ловен сезон. Губят по-бързо достъпа си до островите по кито стигат по замръзналато море или по-лошо остават на малък остров напрактика без храна.

Бил си бил ваксина и после е бил бит по главата от Мелинда с кори Белла от Била. Въпроси: Бил ли е Бил в Билла и бил ли е бит с кори Белла от Била?

Ако спре да хвърка с частния джет и даде пример на другите си приятелчета милиардери...

Ами как да се изпълни това изискване, като на китайците и индийците им е през оная работа за вашите ограничения.

Ей това е най-големият проблем, че ако само някои държави полагат усилия, просто няма да го бъде. Накрая всички ще осъзнаят, че проблемът е сериозен, ама ще е твърде късно.

_stankow

То пък руснаците и бразилците много им дреме ... Изобщо това са си чисто атлантически извращения. Светът си има други цели !

Не си спомням добре.. но Някой изобщо да го е карал да удържа каквото и да било... !?!?!

Хората са оцелели стотици хиляди години като са се приспособяване към условията, а не като са приспособявали условията към хора. Днешните властимащи са решили да приспособяват условията към хората. Това ще свърши по единствено възможния начин: провал на тези усилия на хората. Земята ще намери начин да се саморегулира, вероятно по един или по друг начин(войни, земетресения, цунами, торнадо, потъване на суша, метеорит ...) ще намали драстично бройката на 8 млрд. двукраки ПАРАЗИТИ. Дано се започне от властимащите като РазБойко, Путлер, Фон Дер Л@йн0, Макарон, БайДрън... и от най-алчните като Бил Гейтс, Илон Мъст... Дано се започне с Ню Йорк, МАсква и Брюксел.

По-сурово или по-горещо? Гого, нещо май не знаеш къде се намираш? Да не те е напекло декемврийското слънце, шлифер?

Бил е сакал да каже, че животът ша става все по- сурав и курав!

На Бай Бил, хем му е микро, хем му е софт, демек мек.

Браво бай Гейтсе - неудържим си!