Коментари - Бил Гейтс: Заради AI ще имаме 3-дневна работна седмица | IT.dir.bg
назад

Бил Гейтс: Заради AI ще имаме 3-дневна работна седмица

Милиардерът счита, че хората ще имат повече време за личностното си развитие

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Бил Гейтс: Заради AI ще имаме 3-дневна работна седмица | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А когато накрая AI логично реши, че реалната заплаха за планетата всъщност е човечеството, той просто ще ни заличи. "Нищо лично", както се казва... Много е изписано по темата, но да не забравяме, че чичо Бил членува точно в едно такова клубче, което има за цел да сведе човешката популация до един милиард. Сещате ли се, до кой "милиард"? ;-)

Слушайте Бате Бил :)

А другите 4 дни - фентанил на бордюра - остави тази работа - бачкай и мачкай !

Както имаше една приказка "Най-лошо е човек без работа!" - става наркоман, хулиган, депресант, хомо и т.н. (примерите са децата на богатите - имат всичко, но не могат нищо) От друга страна Дарвин в теория за видовете, казва че организмите се развиват според нуждите и адаптацията е естественото им развитие - т.е. адаптирайки се, ще загубим способности защото нямаме натоварване и ДРУГ ще поеме контрола на живота ви.

Подръж дядо моя,та да стане твоя...

То и сега хората могат да минат на 3-дневна работна седмица (или поне на 4-дневна). На практика, увеличената продуктивност на труда вследствие на напредъка на технологиите по никакъв начин не е помогнал на средно-статистическите хора, откакто обществото е преминало на 5-дневна работна седмица преди много повече от 50 години. Увеличените приходи от дейността (вследствие на увеличената продуктивност) на повечето фирми просто увеличават доходността на акционерите.

Той и за ваксините беше оптимист...

Той не само беше "оптимист", той беше в основата на тази глобална конспирация.

Аз мисля да спра да работя от сряда - ами , безмислено е ...

ако AI бъде внедрен и работи в завод - кой ще печели от това? Работниците или собственика, който няма да има нужда да наема и да плаща на хора? Отговорът е очевиден. Аз не мога да си купя робот и да го пращам да работи вместо мен, а аз да почувам заплатата му. Това ще направи собственика на завода, не аз. Аз ще съм без работа и ще получавам някаква мизерна помощ за безработни и то ако управляващите, назначени от същите тези корпорации, решат да ми я дадат!

да гуши, ДА ГУШИ, ДА ГУШИ И ДА НЕ ДАВА!!!. няма да стане. ДОКТОРИТЕ ЩЕ МУ ВЗЕМАТ ВСИЧКО НАКРАЯ :))))))))))))))))))))))))))))))))))))

"в свободните си дни ще може да се развивате пълноценно" Да, три дни работите, а после имат 4 дни да си сменяте пола - може да го смените 4 пъти.

Бил е лъгал и за други работи.

Били, всяка сряда ли ша работим? Ако е така, ега ти тъпия изкуствен интелект.

Държавните Обезитуси , които не плащат и лев данък или осигуровка и на които всички изкарваме заплатите от 5 работни дни ако съберат плътно 4 работни часа в Седмицата то това е преработване. Такава гнус безполезна.

Е, докога само мегабогатите и технолозите ще определят накъде да се движат останалите 98 от 100 ?

Аз го виждам по друг начин, 2/5 ще са безработни а седмицата ще си е пак 5 работни дни!

Искам да видя как изкуствения интелект ще излезе на глава с нахални и слабоумни клиенти, които с кур стена пробиват, па камо ли да се затруднт с някакъв изкуствен субект.

Е всяка сряда ли ще работим?!

добре де как ще стане!? Сега нека на всички да се изясни понеже явно някакви милиярдери дето са родини със злато в устата си мислят ранзни работи и се чудят де да похарчат 5 - 10 милиона долара днеска! Та ако рабтиш 2 дни през седмицата то твоя работодател ще ти плаща за 2 дни! и ти ще станеш беден! а ако може и тия 2 дни да те замени с някоя машина дето да работи денонощно то ще те замени и няма да ти плаща! И какво като работната седмица стане 3 дни слд като ще ми плащат за 3 работни дни!? няма да имам никакъв кяр от това!!!

Че то в България работната седмица , е дори еднодневна ,много отдавна :) ! РАБОТОДАТЕЛ СЪМ И ГО ВИЖДАМ ПОСТОЯННО

А спешните случай в Пирогов и подобни ?

И те... аи-то... бил точен хирург, ама пробвалите са малко засега

Дойдох заради коментарите.. знам че българинъt разбира и от AI.

Знае ли човек може да решиш да копираш нещо и да пуснеш в гугъля.

На този боклук,няма ли кой да му тегли куршума бе ?!??

Може би да. Това, което са продавате е текстов компресор който редовно си измисля. Сохастични папагали. Генерирането на информация не е характеристика на интелект. По тази логика всеки трол тук е страшно интелигентен щото папагалства подадени данни. Поредната партенка на фараона Гейтс и компания с цел тотално обвързване на данните на бизнеса с тяхната инфраструктура. Ма имаме лоша новина. Нарича се опън сорс. Нвидия използваха Лама 2 на Мета за RAG апликацията си локално. ЛОКАЛНО. Няма ажур, няма мажур. Естествено корпорациите ще играят театъра, всичко което им позволява да уволняват хора е добре дошло за тях. Майната му на растежа. Не е предвиден да го има за гоите. За тях ще са ваксинации, контрол над парите им със карбонови данъци и социален рейтинг. Тия всичките са за гилотините. И господарите им в сянка също.

Че с кодпайлъта дето го направиха с откраднатият публичен код от Гитхъба ще разкарат 40 процента от работната ръка, която така или иначе няма качества и копираше от стак овърфлоу готовите отговори.

Те па щото само публичния код крадат в тоя скапан гитхаб, а частните репота не ги пипат... Девовете като цяло са си доста тъпо племе, въпреки някои от компетенциите им. И амазонците не следят кво има в AWS, и Джефри не е царят на нелоялната конкуренция в скапания му магазин, където всеки оборотен продукт бива изкопиран под собствена амазонска марка, бетер китайците, а после промотиран, като оригиналът се забива на дъното и чиста работа. Западният модел е такъв конфликт на интереси и такова приватизиране на печалбите и национализиране на загубите, че срам да те хвана чак.

Пропиляваш си таланта тук, човече. Ти си роден автор на бестселъри!

Фактите за вас са фантастиката. А фантастиката реалност. Масова психоза и тежка диагноза. Всичко, което е написал е факт от Stohastic parrots до Nvidia RAG (Retreival Augmented Generation). Ма яж попарка и глей Битивито.

Думата "карбонов" на български е "въглероден".

Може и двудневна, но не по- малко от 42 работни часа

За кого 3 дневна за Мен ли за Вас- богаташите ли щото тя и сега за бачкаторите седмицата е 8 дневна бачкат само за да им дам хартиените купони с които да си купят л-на от веригите ,а фирмата да си вдигне печалбата .А в бъдеще за тях ще е същото 10 дневна закупоните за да може да си позволят сушени мухи,скакалци и дажба червйии

Не ти сакаме технологиите и глупавите ей ай. Хайде скрий се, че прекаляваш.

А КАТО ДРЪПНАТ ШАЛТЕРА ??????? , КО ПРАЙМ ????!

3 дневна работна седмица - приказки за наивници. Ако работа за 5 дни, може да се свършва за 3 дни с помоща на AI, то това, което ще стане е - от 100 човека уволняват 40, а останалите 60 си остават да бичат на 5 дневна работна седмица... Ако някой си мисли обратното, то не познава истинския живот и частния бизнес.

И защо сега целия запад (включително и ние) работи на 5дневна седмица , като преди 50 години стандартната работна седмица е била 6 дневна?

В Ада да гориш , ти Боклук такьв . Още при живе !!!

Правописа, правописа, чичка ... После кълни.

Този няма ли най- сетне да умре, или някой да го гръмне, че да спаси света от себе си и своите глупости. Това е дявола в човешки облик

Тия се множат, не може да им се надяваш че ще се гътнат ей така.

А др. Путин просто ги праща на фронта да мрат за него.

Хе хе, експлоататорите заблуждават повече свобода, а знаем прекрасно, че винаги поробват другите в алчността си за повече. 3 дневна на най ..., гладна по-скоро.

Понеже dir-ниците умишлено спряха коментарите към статията He's the Man За 33 години "добруване" и "демокрация" по американски образец, в колониална България беше създаден местен "елит" по американски модел. Всъщност това не е никакъв елит, а антиелит, подбран на принципа на обратната селекция. Дъно на всички възможни дъна. Дъно поставено за връх. Поставено и отгледано от американското посолство в София и от безбройните грантови фондации на сатаниста-ционист Джордж Сорос. Т.нар. български елит за последните 33 години не спря дори и за минута да се самонаграждава и самоизтъква: Мъж на годината, Жена на годината, Бизнесмен на годината, Бизнесменка на годината, на столетието, на хилядолетието, Професор/Професорка на годината, Доцент/Доцентка на годината(в малка България гъмжи от професори и доценти), Писател/Писателка на годината, Журналист/Журналистка на годината, Политик.Политичка на годината, Куче/Котка и друг домашен любимец на годината, на столетието и хилядилетието и прочие американски простотии, копирани от Холивуд и от американския "елит", който също подобно на българския такъв е антиелит и дъно на дъната. Дъно сложено за връх на принципа на обратната селекция. За сведение на посрещачите обаче може да се каже, че dir-ниците като стари мазници, натегачи и ибрикчии задължително ще поканят на вълнуващото събитие-happening He's the Man, Галя и Кенеф Мъртъв от Посолството. Те ако не се подмажат на Галя и на Кенеф Мъртъв, на кого друг да се подмажат? Могат и сатаниста-глобалист Билко(Гейтс) да викнат и да му обгрижат с език задните части. Билко заедно с Клаус Шваб от WEF-a e един от "бащите" на идеята за световно обезлюдяване и намаление на световното население от 8 милиарда на 1 милиард, а малко по-късно на 500 000 000, и толкова да се подържа в съответствие с Пътеводните каменни колони от щата Джорджия, дето глобалистите-сатанисти сами си ги взривиха юли миналата година. Ако обаче един ден палачинката се обърне и руснаците пак цъфнат на Дунав-мост за втори път след 1944г, а после и на Орлов мост(София), dir-ниците каквито са мазници и мазмантии ще започнат да обгрижват с език и задниците на руснаците.

500 000 +++

Хехе... Прав сте, същото, даже 1:1 може да се каже и за периода 44-89 година. Общо взето 80 години обратна селекция и псевдоелит... Хубавото е, че след като западните университети и корпорации се напълниха със съветски и източноевропейски преподаватели и служители, там нещата също са в тотална деградация, така чи и вуте е зле...

А после може и еднодневна, докато един ден осъмнем в разказ на Айзък Азимов, където на хората ще е отредена ролята на овце, а роботите ще са пастири с вълчи особености...

Цифровите валути на централните банки (CBDC) имат потенциала да заменят парите в брой, но приемането им може да отнеме време, заяви Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд. "CBDC могат да заменят парите, които са скъпи за разпространение в островните икономики", посочи тя в сряда по време на събитието Singapore FinTech Festival, предаде CNBC. "Те могат да предложат устойчивост в по-напредналите икономики. И те могат да подобрят финансовото включване там, където малцина притежават банкови сметки", добави тя. Валута CBDC са цифровата форма на фиатната валута на дадена държава, която се регулира от централната банка на страната. Те се използват чрез блокчейн технология, позволяваща на централните банки да насочват държавни плащания директно към домакинствата. CBDC биха предложили безопасна и евтина алтернатива на паричните средства. Те също така биха предложили мост между частните пари и критерий за измерване на тяхната стойност, точно като пари в брой днес, които можем да изтеглим от нашите банки", каза още шефът на МВФ. Според МВФ повече от 100 държави проучват възможността за CBDC – или приблизително 60% от страните в света. "Нивото на глобален интерес към CBDC е безпрецедентно. Няколко централни банки вече стартираха пилотни проекти или дори пуснаха в обращение CBDC“, се посочва в доклад на МВФ от септември. Банки Според проучване от 2022 г., проведено от Банката за международни разплащания (BIS), от анкетираните 86 централни банки, 93% заявяват, че проучват възможността за CBDC, докато 58% казват, че е вероятно ще пуснат свои CBDC в краткосрочен или средносрочен план. Но към юни само 11 страни са приели CBDC, като други 53 са в напреднал етап на планиране, а 46 проучват въпроса, според данни на Атлантическия съвет. Според BIS използването на CBDC за трансгранични плащания може да намали разходите за получаване, съхранение и изразходване на чуждестранна валута, в зависимост от дизайна и разпоредбите. Позовавайки се на реч от 2018 г. на нейния предшественик Кристин Лагард, когато бившият шеф на МВФ насърчи политиците да следват "ветровете на промяната" и да проучат използването на CBDC, Кристалина Георгиева каза: "Пет години по-късно съм тук, за да предоставя актуална информация за това пътуване. Първо, държавите отплаваха. Много от тях проучват CBDC и разработват регулация, която да ръководи развитието на цифровите пари", каза Георгиева, визирайки речта на Лагард. Наръчник В сряда фондът пусна наръчник за CBDC като справочно ръководство за политиците по целия свят. Георгиева каза, че много държави проучват CBDC и разработват регулация, която да ръководи развитието на цифровите пари. "Второ, все още не сме достигнали сушата. Има толкова много повече пространство за иновации и толкова много несигурност относно случаите на употреба", каза тя по време на речта си пред аудитория, включваща експерти от индустрията, инвеститори и журналисти. "В някои страни случаят днес изглежда неясен, но дори те трябва да останат отворени за потенциално внедряване на CBDC утре. Това не е моментът да се връщаме назад", посочи тя. "Публичният сектор трябва да продължи да се подготвя за внедряване на CBDC и свързани платформи за плащане в бъдеще. Четвърто, тези платформи трябва да бъдат проектирани от самото начало, за да улеснят трансграничните плащания, включително с CBDC“, каза управляващият директор на МВФ. Рейтинг Георгиева също така посочи, че изкуственият интелект "може да разшири някои от предимствата на CBDC" чрез предоставяне на точен кредитен рейтинг и персонализирана поддръжка. Търсенето на генеративен ИИ (AI) процъфтява след пускането на ChatGPT на компанията OpenAI през ноември миналата година. "Това може да подобри финансовото включване чрез осигуряване на бърз и точен кредитен рейтинг въз основа на различни данни. Може да предостави персонализирана подкрепа на хора с ниска финансова грамотност", каза Георгиева. "Със сигурност трябва да защитим личната поверителност и сигурността на данните и да избягваме вкоренените пристрастия, така че да не поддържаме неравенството, а да се стремим да го намалим. Управляван разумно, ИИ може да помогне", добави тя. Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram.

Ние човеците сме ИИ. Ние сами по себе си сме биологичен ИИ. Някой ни е създал. Има книга написана и описва всичко. Ние какво правим - работим. Какво създадохме по наш образ - роботи. Роботите какво ще правят - ще работят. Ние къде ще идем - ще умрем. После роботите ще продължат живота. Това е еволюция. Сигурно ще кажат, че от ядене на много насекоми биологично сме започнали да натрупваме желязо в кръвтта, от там тъканите са започнали да се образуват метални форми и ръце. И затова роботите са тенекиени. Все ще си измислят нещо. Така нас биологичните роботи ще ни смачкат. И остават тенекиените. За тях секс ще е удар с ток в трансформатора. И да не ви казвам какво повече предстой.

Да беше научил пусти правопис, вместо да мислиш, ама явно липса на време...

+++

А снега коѝ ще рине бе галфон.

Като не ходим на работа, защо да го ринем?

Човекът казва, че който иска може да рине сняг за удоволствие, ама ти не вдяваш

Да направи една програма да се махнат политиците и да не ходим на избори. Само че Банкята и Кирето са недостижими интелекти.

Много хубаво Бил, само че в България не искат да ни плащат и на 5-дневна работна седмица! Нашите работодатели се чудят, как да си спестят разходите, та да има повече за тях, за жената, за любовницата, за децата и внучетата!

А дано ама надали.

При нас е така.АI гласуват на изборите.

Ако махнем политиците и техните разходи може и веднъж седмично да работим и ще ние достатъчно.

Да, той има опит и наблюдения от Африка! Там хората имат много свободно време!

Възстановяване на стоково-предметната търговия и Патриархата е по природо-съобразно и справедливо ---

По веднъж седмично ще се храним с изкуствено месо и ще се къпем. Програмата за къпането май стартира още миналата година в Европа.

3 дни, но се казва по колко часа.

АI трие коментарите.

В Сектора Газа си го имат

Изкуственият интелект е нещо иновативно и би ни помогнало в ежедневието, но все пак някой трябва физически да свърши работата!!!! Лекар, инженер, механик, строител..... Тоя педал си мисли, че храната му се произвежда от AI!!!!

Първо ИИ не е иновативно нещо :) Започва да се работи по него през 1950 година :) Второ, точно изброените ще бъдат автоматизирани :) Четете преди да пишете! Инче се излагате ужасно много!

Зависи как ще бъде формулиран новият социален контракт. Какво ще измислят като правила за употреба на услуги. Влизаме в етап, където няма да има пари. Ако няма пари? Кое тогава? Соц. Рейтинг! Това е вероятен сценарий. Слушаш - значи получаваш достъп. Ако има много слушащи? Няма ли достъпът да е ограничен? Да. Както навремето имаше опашки за банани. Ще чакаш ред и план кога ще се возиш на круиз. Ти точките си събрал, ама ще чакаш. Това е една хипотеза. Другата е. Ще ги има парите. Универсален базов доход. Ще циркулират едни пари, но те ще са ограничени. Искаш да пушиш цигара? Днес за теб ценета е 4-на, а на Гошо му е намалена 2но. Може да има такъв ефект, за възпитание. Индивидуална цена на продуктите, на база колко и кога прекаляваш с даден продукт. Нещо като вградена глоба и данък. Отново базиран на непослушен-послушен. За Българите това ще е тотален ШОК. Защото ние сме бай Ганчовци и ще ни е бало мамата да усвойм този нов начин на съществуване. Много ке ни е трудно и тъжно. Виж европейците и от ден 1 ще ги зомбират. Ама нас? Тука май идеа анархия.

Ще трябва повече ИТ-та, за да поддържат и управляват роботите.

Откриха AGI, това е пробив от ранка на откриването на атомната бомба. Съобщиха го. Сега чакат да измислят план. Дали да пуснат две бомби или само една над Япония. В такъв момент се намира света отново. След AGI можеш да достигнеш ASI в най-бързи срокове. Програмистите ще намалеят като брой, защото вече 1 един програмист може да управлява екип от 30 AGI роботи. Професия програмист ще се трансформира в мениджър на роботи. Бойко Борисов позна. Овчари ще бъдат. Така масовката от програмисти ще се уволни и ще се замени от програми ИИ. Ще кажеш, не ли удобно за бизнеса да задържи максимално повече програмисти мениджъри. Ем да ама в началото няма как бизнеса да купи лиценз за 400 AGI роботи. Просто няма да има пари за толкова, но спокойно ще има пари за да замени сегашните хора и да ги уволни.