Коментари - Колко ток харчи една биткойн транзакция? | IT.dir.bg
назад

Колко ток харчи една биткойн транзакция?

Една биткойн транзакция „яде” повече енергия, отколкото домакинство за три седмици.

Обратно в новината

Коментари - Колко ток харчи една биткойн транзакция? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха-ха-ха-ха! И кой излъга, че автора е експерт? Пълна с глупости статия!!!

За извършане на една трансакция са необходими 100 потвърждения от 100 компютъра (копачи) пръснати по света. Само първите 100 участват в трансакцията. Проблема идва от това, че милиони компютри (копачи) се състезават за всяка трансакция, стоят включени постоянно и черпят ток. Ето, оттам се получава 77 киловата. Те обаче, са проблем само на копачите.

Биткойна е измама. Виж банката си е друго нещо. Дойче БАН ми пратиха 12 евро обезщетение по сметка, че отмениха един влак и познайте кво стана? Булбанк ми взеха 7 евро комисионна. Сигурно ако превода беше 5 евро щяха да ме викат са им внеса още 2. Абе друго са си банките сигурна работа няма измами, не ти крадат парите с измислени фалити.

Ти какво искаш, банката да ти работи без пари ли? Ти на нейно място какво ще направиш, а? Ще дадеш ли безплатен обяд, алтруисте?

А тогава в UK банките от какво печелят като нямат такси ?!

Аз от Биткойни не разбирам, но малка част от написаното да е вярно, си е за притеснение! Голяма лакомия еййй! Аз ще си папам питката, а вие ще духате пирамидката...

Пичове нещо не ми е ясно... първо, толкова ли няма пари та започнахме да правим такива.. според мен в цялата история на човечеството сега има най - много пари... второ толкова много се говори за парникови емисии, газове и какво ли още не и накрая се харчат милиони ватове за НИЩО на практика... едни малоумни файлове, на които лакомията ви им придава някаква стойност... аз не бих приел плащане в биткойн, съветвам и останалите да не го правят... защото това са просто файлове без стойност.. една игра. Жена ми от три години играе на една ферма и е направила цяло състояние, хиляди часове е "работила" върху нея но... за мен тя няма никаква стойност... биткоинта е вреден за околната среда, а ако питате и комшията ми и за портфейла ви... той почти фалира от подобни спекулативни глупости

Биткойн-транзакцията "яде", защото така е проектирана. Съчетано с алчността на копачите, наистина "яде". "Сложните криптографски задачи" всъщност изобщо не са толкова сложни и се свеждат до двойно SHA-256 хеширане. Нещо, което се изпълнява за по-малко от една ТРИЛИОННА част от секундата на всеки съвременен ASIC (затова и производителността на асиците се измерва в тера-хешове за секунда). Проблемът е, че един блок трябва да се генерира средно на всеки 10 минути, от една страна, а от друга - ресурсите, изразходвани за генерирането на този блок е сбор от ресурсът, изразходван от всички копачи. Иначе, ако мрежата се състоеше само от един компютър, той щеше да генерира по един блок на всеки 10 минути само на цената на 150-те вата, които харчи :) И пак щеше да решава същите "сложни криптографски задачи" и то милиони пъти за секунда. Това е нещо като.... все едно кварталната пекарна произвежда по 10 хляба на час. Обаче пред нея се събират стотици души от квартала. Всеки от тях носи със себе си някакво количество пари. Срещу всяко левче от тези пари се издава на притежателя му по едно талонче. Накрая всички талончета участват в томбола, от която само едно от тях печели. Щастливецът, на когото в спечелилото талонче отнася 10-те хляба вкъщи. И така всеки час! :) Някои тарикати си обединяват талончетата, и ако едно от тените общи талончета спечели, след това си разделят хлябовете пропорционално на това кой с колко талончета е влязъл в задругата - това са т.нар. пулове.

Добре си го обяснил като за увод в биткойните. Става малко по-сложно когато спечелилиге хлябовеге искат да го продават на неспечелилите, защото не им трябват по 10 хляба. Тогава започва едно чудене дали да им ги продам срещу още талончета от следващата томбола или направо да им взимам левчета за хлебче. Тогава почваме да обменяме талончета за левчета и започва борсата и съответно спекулата. ПП реално нищо ново под слънцето много заводи по време на прехода плащаха на работниците в купони за продукция или директно им даваха по един чувал чорапогащници примерно и те си ги продаваха или разменяха както намерят за добре.

Ами явно това е цената, която хората са готови да платят за да се изплъзнат от лапите на банките, правителствата и всякаква друга паразитна сган. Сега АЗ и ТИ - обикновените хора, с помощта на крипто-валутите, можем да разменяме стойност директно, без "съдействието" на един куп финансови посредници и събирачи на таксички, които чичко Адолф навремето не е доизпарил през комините, когато са му били на сгода...

Иди да си напазаруваш с тези биткойни от Кауфланд. Или Лидъл. Или който и да било магазин. Стойността на биткойна е само в акъла ти. Познавам хора, които се кефят, че биткойна им стигнал такива пари, но имат биткойн, а не реални пари, с които можеш да търгуваш.

една транзакция се валидира в рамките на 24 часа. при условие че една асик машина харчи киловат как точно е сметнал 77 kW, че ми е трудно с математиката?

Проблемът е, че една транзакция се валидира не от един асик, а от цялата мрежа, демек - от всички асици, участваща в нея. Тук авторът смесва (може би донякъде основателно) цената на една транзакция с част от цената за изкопаването на блока, който я съдържа. Естествено Гогов пак е превел с левия крак на тъмно, и без никакво разбиране за какво изобщо пише...

пълни глупости

Има купища хора, които от 5 години говорят колко е скъп биткойнът и как ще се спука. Колко още ли години ще говорят така?

Ще се спука, след като се разбере, че няма реална стойност този биткойн. Все едно да хеширам част от апачи лога си на сървъра и да ти го продам като уникален... при това за друг криптиран файл... що за глупост?!