Коментари - Бивш стратег на Google: Работата им по AI e мотивирана от алчност и страх | IT.dir.bg
назад

Бивш стратег на Google: Работата им по AI e мотивирана от алчност и страх

Скот Дженсън припомня ситуацията с провалилата се и вече отдавна затворена социална мрежа Google Plus

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Бивш стратег на Google: Работата им по AI e мотивирана от алчност и страх | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"...основният им мотиватор е страхът и алчността.." Направо не мога да повярвам че капиталиста се бои от конкуренция и иска да изкарва много пари. Това е велико откритие - Маркс сигурно се върти от завист.

Напомня ми на интервю на Тома Биков по БТВ - говори, но нищо не казва. Фабрика за пдевдоновини.

.

Първо, на господин Дженсън не са му тежали тези проблеми с принципността докато си е взимал заплатката от една от най-добрите и престижни компании в света и второ, единствените 2 причини някой да му обръща внимание са именно: 1. че е работил в Гугъл и 2. Че плюе по тях.

Какво е изкуствен интелект? Много изкуствен и никакъв интелект. Може ли изкуственият интелект да бере ягоди? Не! Защо? Защото не харесва ягоди. Може ли изкуственият интелект да бере череши? Не! А-а може може, но само на компютъра.

Това, плюс сексът, по принцип са си мотивите за всички, само дето някои не си го признават.

Ще остане в историята като най-наглото еврейче педерастче от Силициевата. След като го изгониха от Ай Комбинейтър заради измами се присламчи към Опън ЕйАи и благодарение на уменията на Илия и откритието му за трансформърите (игнорирано от Гугълските копои) успя да издриска тонове простотия. Още по-якото е, че Сатела (Майкрософт) клъвнаха и омазаха тотално проекта, като разкараха всичкият екип за сигурност та да може да си лъжат и мажат на воля. Не знам кога, но в близко време огромно количество компании ще подпука всичките тия великани откраднали тонове копирайт информация и зипнали я в текстов калкулатор. Да не говорим за тия с картинките и аудиото, които тепърва ще ядат хурката. Цялата кретения около генеративните машин лърнинг системи (Изкуствен интелект няма, маркетинг трик е) е, че те са склонни да халюцинират, никой няма идея как се случва процеса отвътре (така нареченият проблем блек бокс), и скалирането на данните и инвестицията в изчисления не води до очакваният мечтан ЕЙДЖИАЙ, напротив. Реално се стигна лимита на ефективност, и колкото и да разширяват контекстуалният прозорец (демек колко текст помни) изходните данни си остават мазало. Тепърва повярвалите в тази поредна измама ще берат плодовете на реалността. А те са: Изчисленият скок на продуктивност е пропуснал да измери цената за изработка на имплементация, цената за токенизация (тия неща чарджват два пъти на заявка) и необходимостта от сериозни тестове. Освен да впечатлят малоумни крайни потребители и да станат за смях Майкрософт и компания няма да го докарат до никъде. Има сериозни машин лърнинг приложения. И при военните и при различни сценарии. Нито едно от тях няма претенцията за изкуствен интелект. Най-ужасната част обаче е, че тия идиоти бутат тая помия в критични отрасли на икономиката и не е ясно това до къде ще докара системите, които и без наличието на ИИ бозата са достатъчно омотани.

Вече са готови и по-тъп алгоритмичен трик от ЛЛМ калкулаторите да ги управлява. Главите им са пълни с илюзии и реклами. Кво да излезе от такава паплач? Гений? До година две ще се доверяват повече на тая боза от колкото на хора специалисти. Това е трика. Да дадеш илюзорна власт на некадърника и неграмотника да си мисли, че е голямата работа.

Точно в тези работи ИИ ще преуспее. Въпроса е да се направят читави платформи за роботи, в процес е. До 10-тина години брането на плодове и зеленчуци най-вероятно ще е доминирано от роботи. Поне в Европа и САЩ.

Най-евтиния начин да държиш народите в партер е да туриш идиоти на власт, във всички сфери.

Власт, секс, слава, богатство са "мотивите" не егото. Хората надмогнали егото си имат друга мотивация - например, Левски, Ботев, Ганди, Христос..