17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз и брадчеда си имаме собсвен тернет, който е разкачен от останалия и друг не може да го ползва

Че той в момента интернетът е разделен на четири части - едната САЩ се опитват да контролират, а другите три успешно биват контролирани съответно от Русия, Китай и Северна Корея. 8-)

Около 2023-2025 година Българите да са се прибрали в България-Баба Ванга и Слава Севрюкова.Предстои нещо което няма да засегне България.Две трети от САЩ и Китай ще изчезнат!А тоя капуш пише за 2028г.

ще има и успешна съпротива срещу контрола. И не сама за Интернет. Има далеч повече трезвомислещи хора, отколкото на някои им се иска. И от най-неочакваното място може да се изтъркули камъчето, което да обърне каруцата на контролиращите.

интернета ще бъде обединен, както и до сега е! благодарение на биг брадъра на зелените, червените и обичащата френския език, меркел. ако ме питате как меркел ще доживе на власт до 2028? ще, ще! той и щазито на хонекер не е умряло, нито пък доносническата мрежа на червените сержисти...

"Според него от азиатската страна ще произлязат чудесни услуги, но те биха били опасни за западния свят и САЩ, заради стриктният контрол и цензура в Китай." или сте тъпи, или преводача ви е малоумен

Когато американец каже ЩЕ, разбирайте че това вече е станало. Катайците вече почти са се отделили. Сега остава и американците за изпозабранят китайския достъп до американския интернет и готово. Очаквайте в най-скоро време да започнат забраните и от американска страна.

... а всичко започна като мрежа между университетите за обмяна на информация.

скоро университетите ще си направят нова мрежа, за да могат група британски учени да си пишат с група новозеландски учени, а сегашния интернет ще остане медия за фейк новини и фейс букове

В началото беше свободна мрежа, сега ще премине в забранителен режим, за да стане мрежа в разрешителен режим. Само на който разреша, само той ще може да ми влиза в компютъра.

Тъй, тъй... всичко което прави Китай е да даде нещо на някои страни, които ще го получат ".... в замяна на загуба на част от свободата си" -- тъй значи казва Шмид. А което ни дават САЩ е без пари въобще - даже напротив, внасят ни хората демокрация и свободи (даже когато не ги искаме)! Днес дир.бг няма равен в целия Интернет!

Свобода? Забравете! Човекът по природа е долно същество, което винаги търси възможност да паразитира върху себеподобните си. Следователно - какъвто е човекът, такова му е и творението Интернет - паразитизъм и патологична жажда за контрол върху себеподобните.

Не знам, но когато съм в България (а и където и да е другаде по света, където съм бил), мога да си влизам както в Гугъл, Youtube, Facebook, Twitter и навсякъде, така и в китайските Baidu, Weibo и изобщо където си искам. Докато когато съм в Китай- там и Google, и Youtube, и Facebook, и Twitter, и още един куп други сайтове (които на мен лично са ми важни), са блокирани, и се налага да ползвам VPN за да влизам, който понякога се свързва, понякога не. Или с други думи- системата на "лошите САЩ" позволява достъп до китайската система, обаче китайската система не позволява достъп до американската....

Ако трябва да избирам между Америка и Китай, избора е ясен. Жълтите дгд. България-ЕС-НАТО-Америка, това е моя избор, Искам белите хора, Христипнството и Европа да са водещи. Затова карам европейска кола, техниката ми е европейска, телефона американски и т.н. Китайско ползвам само в ресторанта.

Ти искаш ама Амерка и Европа не искат. Нали виждаш (ходил си из Европата и занеш), негър-нитаец, арабин-китаец, китец-китец. В Америка същото.

Ауе, тоя ли ше ми казва какво да правя? Мисли се за фактор, а отдавна е бита карта. Те го изгониха от Гугъл.

Тия не знам кой им навива пружинките да говорят глупости? Интернетът вече е разделен на 2, в бъдеще ще има и още части. Съществуват ресурсите на т.нар. Darknet, в който не може да се влезе през стандартните браузъри, сайтовете не се индексират от повечето търсачки. Сайтовете там са в пъти повече от стандартния, контролиран от големите компании и правителството на САЩ интернет. Дори без да броим частните мрежи, част от които имат ограничен invite достъп, и функционират под формата на закрити сайтове.

Поредният разбирач образУвал се от фейсбук и телевизията...даркнет и облаци са ти в главата ..

Тука е пълно с дебили. Обществото е недоволно, че някой щял да контролира интернет?? И тока, и водата, и образованието, и модата, и киното, и музиката, и жените, и ВСИЧКО се контролира от някого. А най-големите дебили искат и задължителна казарма защото щяло да е много добре??? Абе дебили сте всичките...

Признавам си и аз искам задължителна воена служба, но само за истинските българи. За педерастчетата, само кирки, лопати и животновъдни ферми за изхранване на войската.

САЩ е дно лаино. Манджа с грозде. Бака с Помия. САЩ е направен от Предатели, отделили се от Великобритания. Само английския език обединява хората в САЩ. И затова всякакви араби, негри, китайци знаещи английски тръгват към САЩ да вземат Работата, Парите и Земята на Американците. Арабите ползват Идеологията си- Исляма, а негрите- своята Идеология Расизма( при което негрите спят с всякакви животни, маимуни, камили), за да ЗАВЗЕМАТ САЩ и други държави. САЩ са като Орел, Рак и Щука и затова не могат да станат Империя като Англия и Франция. Първо трябва да избият, изтребят Чуждите шпиони в самата си държава- китайци, араби, негри.

Не знам интернет как ще се цепи, но търсачката на Гугъл, както и новите логики и алгоритми са пълна боза. Новата им идея да щавят всеки, който ползва картата на Гугъл е по най-плиткоумния начин...

Пробвал съм и Бинг, пробвал съм и китайската. Опитах яндекс и с нея си останах.

Драма

Имам приятел дето работи в Гугъл и от него знам че се носят слухове че този на снимката си има по една любовница във всеки град по света където има офис на Гугъл :-) Иначе по темата. За огромно съжаление на хората, интернета е важен стратегически елемент за всяка една държава която уважава себе си и се опитва да отстоява интересите си или има амбицията да влияе на други държави и за това се неизбежни опитите да бъде контролиран и манипулиран. Нали се сещате че на никоя държава не и е приятно когато данните на населението и са в ръцете на чужди фирми като Гугъл, Фейсбук и прочие, знайки че американската държава може да натисне тези фирми за да има достъп до информацията за чужди граждани. Това е и една от причините Китай и до някъде Русия да потдържат техни хора които да развиват и управляват еквиваленти на Гугъл и Фейсбук за собствените си пазари. Когато израелската фирма продаде Уейз на Гугъл - който го купи само и само фейсбук да не го купи - Израел настоя сърверите за апа, да останат на израелска територия. Само наивниците и хора без опит в тази индустрия могът да си помислят че като събереш няколко милиона потребителя, местните служби няма да ти почукат на вратата, ако не за друго, то поне да се запознят с тебе. А скоро и след това запознаство ще има и други срещи, проверки и предложения на които не можеш да откажеш.

защо все те, защо винаги те! Наистина основателна причина за страх. Такъв, какъвто е имало преди /5 септември 1939 година Хайм Вайцман/

Имам приятели израелци и евреи и момчето дето бачка в Гугъл също е еврейн. Да, признават че дават преимущества на други евреи когато трябва да наемат някой на работа..ако ти не си еврей а другият е еврейн и шефа е еврейн, най вероятно ще вземат другият. Еврейте се потдържат и рядко са първи в изгравящи индустри които обаче не са се доказали. Примерно в зората на интернет революцията почти е нямоло евреи - Гейтс и Джобс примерно - защото не е било ясно дали там има пари. Когато това е станало ясно, тогава влече еврейте влизат и започват да си подават топката един на друг.

колега това е ясно, но защо все те "яхват гребена на вълната" , как така надушват и защо за другите няма шанс ... имал ли е основание хитлер? как мислиш?

Не можеш да се сърдиш на еврейте че се подържат и че си помагат. На повечето хора това им е неприятно поради простата причина че тяхното "племе" не се държи така. Ако и българите бяха като еврейте, и си помагаха един друг и се предпочитам пред други, тогава и ние щяхме да не харесваме хората които ни обиджат понеже сме задружни. Да, има момент в който еврейте искат равни права в държавата в която живеят БЕЗ те самите да предлагат такива за външни хора. Това не е морално правилно и една от причините омразата на хората да се насочва срещу тях и за това те са виновни - искат да бъдат включени в обществото на държавата на равни начала но те самите не откликват по същият начин. Хитлер е правил глуави грешки - и много видимо ако прочетеш книги написани от негови генерали като Манщайн и Гудериан - давайки воля на някакви абстрактни фактори, пренебрегвайки други по практични и по важни. Хитлер е трябвало да реши какво иска. Да спечели войната ИЛИ да избива хора за глупости. Ако беше подхванал всичко от началото като Наполеон или Александър Велики - всички са равни в услуга на държавата и техните амбици - тогава е могъл да привлече много евреи на негова страна и да се възползва от техните плюсове. Еврейските учени са щели да бъдат на негова страна, украйнците са щели също да бъдат на него страна. Мото е трябвало да бъде "Всички заедно за един по добър свят на равенство и справедливост, без дикатори и подтискащи режими" а не "Ние немците са генетически най качествени а други стават само за сапун" - така не се печелят привърженци когато искаш да победиш целият свят. Но акъла на Хитлер е бил толкова.

"Всички заедно за един по добър свят на равенство и справедливост, без дикатори и подтискащи режими" - точно това се казва в марксическата идеология - без разлика от вероизповедание и националност - да ама когато вече финанси, медии са били в ръцете на евреи - когато немци са работели по фабриките а евреите са държели банките - при това статукво! нали?! Защото ако знаете, и сте чели, бащата на карл марк си сменя името от еврейско на немско за да остане в адвокатската кантора и да е член на градската управа. Това е "превземане отвътре" - ето пример: градската управа на кърджали е 90 % турци - т.е. това казвате е възможно, но ако контингента в държавата е НЕнационалистичен, а евреите са си националисти - вие сам го обяснявате - с предимствата за свои, а аз ще добавя "алая"

Е коя пък ще се прежали с тоя, та чак във всеки град имал, хаха. Иначе си прав за другото.

Айде бе! А това, че Гугъл избутват на първите страници от резултатите само големи корпорации?! И, че нито един начинаещ сайт, дори с отлична оптимизация, никога няма да може да се класира достатъчно добре?! В интерес на всички ще е Гугъл да изгуби влиянието си.. и ако тоя чичак си мисли, че САЩ ще контролират всичко, явно доста пренебрегва нееднозначните знаци, които ЕК дава на компанията им.

защо все са те! как става това!

да почвам ли да уча китайски или да не уча

учи иврид

Червеи! Щом ви пречи Гугъл и Интернет, спрете да ги ползвате!!! За всички ще е по-добре!

казали са преди нас: те умеят да използват слабостите на хората - писано е в талмуда! Слабостите на хората!

САЩ измислиха Интернет. Руските тролове му е... м.... Върнете се в дупките си, сган! Преди да плъзнете беше много по-добре!

Ти просто си голям улигофрен :)

"О"

Ама хората не искат свобода! Те искат да са стадо, да са във Фейсбук, да ползват Гугъл, да гледат реклами, да купуват, каквото им кажат, да плеснат айфон на масата в кръчмата! Каква свобода, какви пет лева?!

Интернет прави хората свободни! Комунисти, фашисти и всякаки такива боклуци ограничават свободата! Ти си роб по рождение! Никой не може да ти помогне! Гугъл няма как да те направи стадо! Гугъл е една проста търсачка! Може да ползваш и други търсачки! Ръзбра ли, малоумен тъпако?!

Западния свят с бързи темпове настига Китай по контрол и цензура на съдържанието, така че няма страшно.

А?

а третата част ще се контролира от ЕС, и която ще заприлича на китайската заради цензурата...

Мдааа, у нас въобще не се чу за параграфи 11 и 13 от новия закон за автроските права, приет услужливо наскоро и с гласовете на продажните български евродепутати...ще си мечтаем за американския интернет...

Абе погледнах го този закон и нещо не ми хареса, защото с него ни го нахлузват четвъртит по схемата плащаш-дишаш, не плащаш не дишаш. Ама не съм вниквал в подробностите. А някои членове допускат доста свободни тълкувания дето там члена ще е четвъртит на квадрат.

Мдааа, у нас въобще не се чу за параграфи 11 и 13 от новия закон за автроските права, приет услужливо наскоро и с гласовете на продажните български евродепутати...ще си мечтаем за американския интернет...

а 'третата половина' ще е руска

САЩ - корена на злото в света!

тъпо...

тъпо и вярно, т.е. толкова е проста истината, че няма нужда да се коментира.

150+

От САЩ излязоха двете най-свободни неща на света: Рок музиката и Интернет!!! А вие сте роби на Злото и малоумните каскети! :)))) Помияри!

свободни, другия път! за плиткия ти акъл изглежда така. Опитай да помислиш

Аз давам факти, ти дрънкаш алабалистики! Жуже!

парите управляват света. В кои са парите??

Интернет в днешния му вид е измислен в Европа, компютрите се произвеждат в комунистически Китай, а на американските компютри от ония със зелените екрани на квадратчета вече НИКОЙ не ще да пише !!!

Китай произвежда кутиите, вярно е. В които работи американски софтуер. От 3Б клас ли се обаждате?

gnoinia trol >>> shte umre ot zloba...

EPM...!!!

Евреина казва какво ще се случи на света! те са закърмени с идеята че са най-могъщите и света е в краката им. Основателно се е страхувал хитлер!

Юдеоболшевизма?

то се вижда: гугъл, фейсбук, вайбър, ... медиите, както тогава!

Кое ви е контролираното от САЩ в Интернет? Само терористите махат. Малко ли плюете по САЩ? Някой да ви е направил нещо? Безмозъчни мрънкала! Само Сталин за вас! :))

Дори не разбираш какво са ти причинили и пречиняват САЩ. Тя и кравата не разбира какво и причинява фермера -- дои я и коли телетата за пари... Сорос ти подхърля малко слама и ти мучиш...

Тъпа мурзилка.

Ами че какво му е лошото на Сталин - Направи за 30 години от най -съсипаната и пропаднала държава, държава номер 2 в света. А САЩ сега за 30 години от държава дето беше на 26 място в света пратиха българия на 110 то.

"Бившият шеф на Google нарича "феноменални" броят на компаниите в Китай, услугите, които са изградили и състоянието, което са успели да натрупат" Добави и зверската цензура, която налагат! Западните леви либерасти искат същата!

не може пари да минат покрай евреи и да останат безразлични

Никой не притежава интернет. Колкото и да се опитват да го колонизират кирливите деспоти САЩ и Китай винаги хората ще бамерят ниша така, че вървете на майка си в ...утката.

Трезво погледнато и в "Реалния свят" също няма Свобода и всичко е цензурирано. Единствената възможност е да се пробудим от транса и да вземем нещата в свои ръце. Да се оттърсим от усещането че Релността, където живеем е нещо повече от Илюзия. И само си мислиме е имаме избор. Време е да се СЪБУДИМ!

За това ни е неабхадим Безусловен базов доход.

Циганите вече имат безусловен базов доход, можеш ли да посочиш поне едно полезно нещо направено от тях?

Интернет винаги е бил собственност на САЩ. За каква свобода говорят? Няма свобода в интернет. Свободата в интернет е за наивници същите наивници мислят, че САЩ се бори с наркотрафика -- те го контролират....

Народа съвсем изтрещя.

говедо си ти и ти се иска и другите да са.