Коментари - Шефът на BlackBerry: Пак ще печелим от смартфони | IT.dir.bg
назад

Шефът на BlackBerry: Пак ще печелим от смартфони

Според изпълнителния директор на BlackBerry Джон Чен канадската компания някой ден отново ще печели от продажба на смартфони.

Обратно в новината

Коментари - Шефът на BlackBerry: Пак ще печелим от смартфони | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От 1,5 г. използвам "къпината". Корпоративни стандарти, дгоеа. Ненавиждам я!!! Съгласен съм, че моделът ми е стар - Curve, но освен размерът, теглото и формата на телефона, които идеално пасват и в костюм, и в дънки, и в къси панталони, други плюсове за себе си не видях. Асортиментът на приложенията е оскъден, екранът се излющи, нано-клавиатурата ме вбесява, батерията умря за половин година, а камерата е допотопна. Тука умните компютраджии може да ме анатемосат, но за себе си полза от тая джаджа аз не намирам. Чакам го тоя BES вече 1.5 г., но за съжаление в командировки се налага да ползваме добрия стар TeamViewer към РС-то. Бих искал да видя от Blackberry богат ассортимент устройства и приложения, а не само мантрата, че тва е мега безопасен сервис.

Curve е морално стар модел. От няколко години, когато се говори за ББ (откакто компанията си смени името) се визира 10-та серия на устойствата им. При тях има директна емулация на приложения за андроид (освен ББ маркет, където го има тимвюлър) имаш достъп до google play и amazon store. Та ако това ти е беден асортимент ... link/webstore/content/59942372/

Таратор

Благодаря, ;)! А с какво е по-добра къпината от Галакси или Ябълката? Не съм зомбиран фанат на нито един от двата, прости ги имам и трите марки, но ми се струва, че ако двата лидера можем да ги оприличим с БМВ и Мерцедес, то BB е по-скоро Лотус или Алфа, но не Бугати.

Що се отнася до Bold-а, (почти) развалихте бизнес фона в името на Н.В. Мултимедията ! Камънак в обувката: - спъване на всеки опит за запис на разговор (освен некачествено+недискретно на спикърфон) - недискретно(кликащо) фото. Но може да се избегне с ап. - неотменима автом.регулация на осветеността (освен чрез покриване на сензора с палец :-( - грешка в мениджмънта на дисплейната памет- след сърфинг се появяват случайни артевакти, които после да седмица-две изчезват. И още някои дреболии. Добър 4- :-((

артеФакти

На коя версия на софтуерът? Болд съм ползвал няколко години (7-мица на 9800 и на 9900) и никога не е имал проблеми (само за регулирането на дисплея вече не помня, но ме съмнява да не е имал опция за това. Но така или иначе, когато се говори за Blackberry (не за RIM) се визира 10-та серия с QNX

БългАриец

ВВ 9780, 6.0, Bun.905. Фен съм на концепта 'бизнесфон', затова не искам 10. Забравих да кажа, че след наивен ъпдейт на ОСа имах тотален срив; след ровене по форумите разбрах, че версията (оригинална!) е бръмбареста и върнах старото. Лошо, ВВ, лошо. . .

за мен най-ценното качество на ВВ беше ОС... вършеше ми надеждно най-важната работа: емейли и смс на няколко акаунта... получаваш емейл по примерно 5 акаунта и моментално си информиран и отговаряшзащото емейлът излиза на дисплей веднага! това не може да се получи с нито един от смартфоните в момента: трябва да влизаш в акаунта си .. пароли алабала.. досадна работа и загуба на време. но не вярвам ВВ да се върнат към такава ОС... все пак щом се говори за канадците явно поне за тях тази опция ще се възроди..

Push нотификациите никога няма да изчезнат. Дори се наблюдава опит за въвеждането им в последните модели на аппле. Смяната на ОС беше много добър ход. Новата ОС поддържа push нотификации без да е необходим BIS (демек, работи със всеки абонаментен план). Та не знам защо смяташ, че функцията липсва.

Мойто Xiaomi явно не е разбрало, че според теб не бива да може да съобщава веднага за нов мейл.

БлякБерито беше уникално устроство с уникална OS - дори минимален контакт с този уникат те караше да го изплющиш в най-близката стена, логично и така се случи с компанията разработила това чудо.

В интерес на истината в миналото криптирането на имейлите и SMS изпратени от BB бе уникално и неразбиваемо. Не знам сега как е. Имал съм BB и бях много доволен. Ако и сега са толкова добри с криптажа, трябва да наблегнат на приложенията и дизайна на телефона.

Както винаги в живота, успелите и богати хора са около 2%- 5%, а останалите блеят и следват накъде ще духне вятърът. Така е и в света на телефоните. Масовото овче мислене кара хората да купуват Андроид и иОС, за да са модерни. Хората който разборат за какво става въпрос - предпочитат Блекбери.

Като начало е желателно да се наблегне на маркетингът. Защото в момента, дори да искаш да си купиш бб няма къде да го видиш.

И защо да плашат хората с тези "телефони" на блекбъри? Че те (хората) ще избягат с викове от магазина като пипнат такова...

Доста малоумно изказване. Би ли цитирал един недостатък на ББ в сравнение с iphone или нещо с android?

Имал съм 3. Купувал съм ги за децата. Първите два бяха сменени в гаранция за нови след като се развалиха. Третия не работи от нов. Така си седи в чекмеджето. Не съм се опитвал и да го сменям.