“Боинг” влиза в конкуренция със “Спейс Екс” за превозване на астронавтите на НАСА до МКС

И двете компании имаха първоначални проблеми при реализацията на проектите, но компанията на Илон Мъск успя да ги преодолее по-бързо

Обратно в новината

Коментари - “Боинг” влиза в конкуренция със “Спейс Екс” за превозване на астронавтите на НАСА до МКС | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ко стана с туитър?

Ние двамата яко се перем отзад и си лапаме !

dp = double penetration - обичам да ми ги набутват по два !

Да сравняваш Боинг със СпейсЕкс е като да сравняваш Слънчев Бряг с Дубай

Мхм, а нещо за цената нантезимполети на Боинг? Щото СпейсХ са изтънили лайсната яко с преизползването на ракетите, та не знам на Боинг как ще им излезе сметката...

По-важното е да има някаква алтернатива. Докато си мислеха, че може да се кооперират някак с диваците от Русия се оставиха да зависят от тях, така че известна диверзификация ще им дойде добре. Но нека го подкарат първо де, още не са там.

Беше алтернатива преди да се изчерпа търпението на цивилизования свят. Сега могат да летят докато свършат няколкото бройки руски двигатели останали в склада, но те са резервирани за Пентагона и АНС. След първия пилотиран полет тихомълком ще го пенсионират.

Руските двигатели се ползват САМО за ракетите Атлас. Мъск си има собствени двигатели за ракетите.

Имах предвид, че е добре Боинг да са допълнителна възможност освен Мъск. Руските двигатели - с тях и без тях, то идните десетилетия всичко руско ще изчезне, Путьо ги затри както никой не е успявал да ги затрие.

Какво стана, уж без рашисти МКС щяла да падне, а Американците с подобни кораби буквално ще могат да построят космическо градче, ако поискат. Тка светът ще види, че може да живее и без руски газ, петрол, жито и вскякави други икономически бомби, залагани за изнудване и терор.

Разбира се,че може да живее.. Доказало го е че може да живеем и без Америка толкова години до създаването и! Можем да живеем и без петрол въобще. До откриването му и съвременния автомобил, не е имало нужда от такива.. А то като се замислиш и от жени няма нужда.В последно време ни го натякват с паради. Обаче за пшеницата не си прав! И като прочетеш малко западни разсъждения по темата, изгрежда няма да стане като да щтракнеш с пръсти ма карай да върви.. Нерде новина за боинг, нерде намесена Русия..

_stankow

Не е конкуренция. Това е регулиран пазар. С толкова мъки НАСА си осигурява две възможности за обслужване на МКС. Сега какво, да започне ценова война и единият от участниците да фалира ? Това не са таксиметрови превози, това са уникални апарати. Та няма конкуренция, има гарантиран пазар, т.е полети. Което се казва в прав текст в статията.

Ти пак умен, а?

_stankow

Похвалата е за вас - разбрали сте ми поста. Поздравления !

Един от участниците вече фалира. Казва се Роскосмос.

_stankow

Не е фалирал. И пак ще кажа - стартовете до МКС са регулиран пазар, а не свободен. Определя се с държавна намеса кой от производителите може да участва в него. В случая на Роскосмос му е забранено, от съображения за национална сигурност. Какво толкова сложно има да се разбере ? На кого е нужна някаква детинска пропаганда ? Какво лошо има да се регулира един пазар, който е критично важен за една страна ? Лошо е съвсем друго. Че Америка чрез санкции премахва И конкуренцията и на пазара за търговски космически стартове. Където купувачите са много и производителите са много, може да има истинска конкуренция. Но чрез непазарни средства (санкции) тя дава предимства на американските фирми. Което не е нужно и не е от полза за никого.

Se taia

Мхм, затова Рогозката иска да се печатат рубли... Нещо май не им излиза сметката :D

Станков пак плампаш глупости. Първо до МКС наскоро летя Дракон с напълно частен полет съвсем свободен и нерегулиран. Второ няма забрана на търговските полети заради санкции. Наскоро дори Японски милиардер летя до МКС със съветския кораб Съюз, а Уан Уеб си качваше сателитите с кораби на Роскомикс, но отново руслямците се издъниха с малоумното нападение над Украйна и Уан Уеб престана да ги ползва не заради санкции...

Но да побързат щото докато се наиграят МКС няма да я има. Руснаците спират съпорта през 2024 и отново започват със изцяло своя станция, както беше някога.

Те и на Сатурн щели да стъпят рашките през 2024г според путлер , ама май и "новата" им станция , както стъпването на Сатурн ще се окажат като невдигането на цената , на ориото в рашистан вата :)))

Я, трамплинът работи!

Тая дебла оядена свиня Рогозкин не става и за чеп за зеле,толкова е прост.Щели да правят собствена станция ,ама копейки от къде?

не е никаква конкуренция на Спейс Х, дори НАСА не е. В момента Спейс Х е на десетилетие напред пред тях в технологично развитие, и дори засилват темпото. Просто е смешно да се ствърди, че Спейс Х има в момента конкуренция от когото и да е. Капсула, ракети многократни всичко си е на тях, не зависят от друг!

Само от парите на НАСА. ха-ха...

_stankow

Трябва да има сигурност, не е въпрос да се спечелят едни пари. Трябва по всяко време да може да се върне екипажът при аварийна ситуация. Затова капсулите са 7 местни, затова са от два независими производителя. И двата поддържат готови капсули. СпейсX май направи четири. И ако не дай боже се наложи - все един от едната поне фирма ще може да излети спешно до няколко дни, за да спасява астронавтите. Защото станцията старее, вероятността от инциденти расте.