Коментари - Ще има ли брак между човек и робот? | IT.dir.bg
назад

Ще има ли брак между човек и робот?

Учени обсъждат възможността за бъдещ брак между човека и неговия сексуален робот.

Обратно в новината

Коментари - Ще има ли брак между човек и робот? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изкуствен интелект - много изкуствен и никакъв интелект. Зубренето не е интелект.

не знам дали ще има, само знам, че ако има дали ще е с мъж или жена и в двата случая ще има увредени гениталии:)))

Пак ще се намери един Леви между противобожниците...

Помня, че в казармата младши сержанта редовно чукаше една магарица, която пасеше до поста. Дори не даваше на никой от редниците да се опре до нея.Накрая обаче не сключи брак с нея, просто я изостави на произвола на съдбата.

Я дай повече инфо. Хич не ми се връзва. На столче ли се качваше той, или тя приклякаше?

Брак е много притеснителна дума, когато се използва за роботи. Предполагам, че до 3-4 години това, което се случва между човек и човек ще си остане като определение "връзка", а "брак" ще е онзи момент, когато стане вече наложително да се приземиш и да свършиш дните си с робот, щото не се вписваш в живота..

..роботите ще се превърнат в приятели, без които не можем. "какво пречи това приятелство да премине в брак?" Момент! А домашните любимци, те нали са приятели, и за тях ли ще трябва да се женим? Много слаба и издишаща теория. Не мога да си представя човек, който се грижи за деца или животни /а броят им расте/ - да настрои мозъка си възприемчиво към роботи. Убягва ви същественото - че хората се привързват повече към някой, който има нужда от тях, отколкото към някой от който имат нужда.

първият брак между комп и човек бе преди 3-4 години. така че за чии сега почва да се дискутира нещо за което вече има прецедент? то имаше брак между жена и сладкиш, мъж и пица... така че стига ни занимавахте с глупости, ми давайте системните характеристики, та да почнем да сбираме пари за хардуер

хората няма кво да ядът, те роботи шми таковат...

Аз искам да сключа брак с коза

Отдавна съм сключил с козата.

Сериалът Westworld е наистина интересен. Кара те да се замислиш какво прави човека човек. Подобен филм е The Matrix, там пък въпросът беше кое прави реалността реална.

Ограниченията на гражданският брак са административни и зависят от общността, за която се отнасят. В зависимост от нивото на малоумие брак може и между човек и тостер, между човек и червей, човек и миризма, човек и секрет, човек и абстрактно понятие.... В религиозният брак обаче има по-ясни ограничения. В този ред на мисли препоръчвам Прозореца на Овертон. Интересно е.

уау . прочетох какво е прозореца на Овертон ... предполагах че промиват мозъците ни с разлини бълвочи . ама те и наука са му докарали на това вече . затова ли еднополовите бракове са валидни тук там вече :) и другото дето ме кефи е : трябва да се ограничи свободата зашото ...

То и сега има ... вибратор!

Според мене терминът "брак" трябва да се отнася само за двойки "мъж и жена". За всички други комбинации (които създават паразитен шум в системата "брак") могат да се въведат специфични термини.

Че що да нема - щом има с Мара 5-те баджака що не и с робот .....

Нещо като Rachel's Song...

Като се впредвид, че днес връзката с телефона в повечето случаи е повече от брак, въпросът губи смисъл.

Аз само да споделя, че сега точно се развеждам с моя робот. От около два месеца ми направи впечатление, че се държи странно, избягва да ме гледа в очите и си пипа носа или там каквото се води, че е докато говори с мен. Отказва ми секс под предлог, че му трябва ъпдейт на фирмуера на емоционалния процесор (EPU). През последния месец стана непоносим, при всеки опит за размяна на ласки ме заплашваше, че ще ме напусне, щял да избяга с кафемашината на съседа от първия етаж в, която бил влюбен, запознал се с нея през VPN-а също на съседски рутер. Нещата ескалираха съвсем, когато ми поиска пари за силиконови инжекции за уголямване на интегрални схеми - каза ми, че не го разбирам, не съм могъл да вникна в неговите нужди и въобще не сме били един за друг, докато кафемашината била много внимателна и разбрана. С две думи не се женете за роботи, много са непостоянни.

Кафемашината вече ръгала ли си е щепсела в твоя робот с цел обмяна на електролити и други системни флуиди? Ако да, прегледай си контролерите за специфични вируси.

И всяка откачалка ще се уреди с партньор. И лудите ще стават все повече защото няма да е нужно да се придържат към социално приемливи норми. Така и така ще си имат любящо роботче вкъщи, което няма да избяга никъде...Всяка психясала стара мома ще си кукурига, а роботчето ще я подкрепя с пляскане. Не е истина с какви глупости се занимават някои учени!

Все повече се уверявам,че учените ще погубят света.

Не са виновни учените, а принципът на търсенето и предлагането: щом се финансира правенето на секс-роботи, значи това и ще се прави. Значи хората това ги интересува най-много. Иначе учените могат и да работят за спасяването на света, но...него нещо няма много желаещи да го финансират. И хората ще гледат как Земята загива, докато ги чука секс-машина.

Ъъъъ, значи хората се придържат към социално приемливи норми за да имат някой в леглото? Желязна логика!

То и сега има бракове между хора и роботи-машини -> на съседа-тираджия жената му се омъжи за един банкомат вместо пръстен все с дебитна карта се разхожда. Каза, че такова щастие не е и сънувала.

В първите постове са го написали хората: "Тази статия издига толерастията до нови висини."

Лесно е да се измислят всякакви потенциални ситуации. И на базата на тях да се чете морал. Обаче с реални неща и цифри никой не се ангажира. Например да каже - след 37 години ще имаме изкуствен интелект, който ще се побира в робот с размерите на възрастен човек. И ще се справя с теста на Тюринг на закуска. Нищо такова няма да чуете от такива псевдоучени. И друг път съм го казвал, нямаме нужда от пълноценен изкуствен интелект. Дори и в посочения контекст.

Между другото теста на Тюринг води до интересно положение. При директен въпрос - "ти ИИ ли си", няма как да се премине теста ако не можеш да излъжеш или увърташ. Могат и други такива въпроси да се предвидят. Значи секс-робота с ИИ ще може да мами партньора си. ;)))))))))))))))

- Ти ИИ ли си? - Да Само по това няма как да разбереш дали говориш с честен Изкуствен интелект или с лъжлив Естествен интелект.

Мдам, и кога роботът ще започне да възприема света като мен и вас? Кога ще придобие съзнание и усещания? Ще разсъждава върху законите на Битието, и за това какво ще стане с душата му след смъртта? Разискващите темата са истински малоумници! Или казано по-меко - "клети заблудени сирачета" или "бедни агънца"... :)

Определяме живота най-кратко, като процес в биологична машина на основата на личния си опит. Но от никъде не следва, че живота може да е процес само в биологични машини. А интелектът и съзнанието при разумните същества са част от този процес. Разсъжденията на основата на антропоморфизма са винаги спорни и несигурни от научна гледна точка.

Това ти как определяш живота никой не го интересува. А това че не си наясно с възможностите на съвременната наука и бъркаш реалността с фантастиката си е твой проблем.

Със сигурност искам да изпитват болка, да реват и да се оплакват гласно за да ги мъча, МЪЧА, МЪЧА!!!

Точно така! Източване на маслото! Пясък в шарнирите! Късане на жици и криогенно разрушаване на крайници! Бой, бой, смърт и ръжда!

Като в оня виц: "да напълня миялната" значи "правих секс с жена ми".

Бе май само с един тек няма да можеш да я напълниш... Ще трябва и да се изпикаеш, а може би и нещо друго да направиш...

Ами Като се обичат ... да се вземат ...

Че и сега малко ли жени си имат секс роботи? А и мъже също... Вибратори, кукли с вибриращи вагини, какви ли не изобретения... Сега явно този английски хомосексуалист иска да придаде на това съжителство католически оттенък и да ги бракосъчетава ;)

Обаче Съпругът/съпругата само за секс ли е според теб? Ако така си мислиш жал ми е за теб.

Виж самата статия - в нея се говори за "брак между човека и неговия сексуален робот." Сексуален робот, не кухненски робот.

Не се заблуждавай, напълнили са ти главата с глупости. Да секса е най-важен, ако той не върви, няма и любов (поне не в този смисъл). Ама никой не иска да си го признае, ами измислят глупости като теб и се самозаблуждават.

не съм НЯКОЙ

този тип статии се пишат за да се обърне внимание на техническите постижения и да породи морално- религиозен спор и пропускат важни юридически страни на въпроса. бракът е юридическа институция, която има за цел да защити децата, да уреди правоотношенията между съпрузите, измежду които собствеността между съпрузите, а също и наследяването. по тази причина, брак между робот и човек би имал някякъв смисъл ако роботът е дееспособен, т.е. не е вещ, и преди да се говори за брак, който е по специализиран юридичедки въпрос, трябва да се обсъдят, гражданскоправни, облигацинно правни и т.н. въпроси.

има ли начин един робот на не е моя/нечия собственост? демек да е "свободен" (относително понятие) като теб и мен. бракът предполага някакво относително равноправие. Няма как да съм равноправен с нещо което ми принадлежи.

за да се отговори на въпроса ти трябва да се обсъдят много други въпроси... но като за начало, би могло законодателя да реши андроидите да не е собственост, ако са напълно автономни. това, разбира се, е моето мнение без да се задълбочавам.

не съм НЯКОЙ.

Примерно, когато собственик умре и направи завещание в което робота се обявява за свободен и ничии

След като идиоти ни управляват... Освен това брака човек-идиот също далеч не е изключение.

ами след гейбраковете, редно е да се узакони и брака между кухненски съд и човек, а защо не между човек и куче, котка!!!

може и за миксер

Един ден прахосмукачката и микровълновата печка могат да те съдят за сексуален тормоз и съответно да поискат развод ;)

Роботкиня тъща ще има ли !?

А как ще се реши при развод, как се дели имуществото и правата над децата? ;) Освен това сигурно ще се осъвършенстват нови модели и старите ще станат непотребни. Първо ще се бракуват с "докато смърта ни раздели", а после след година две ще го смени, защото се счупил или остарял. ;)

ами той човека точно това иска да се изясни :)

Бог не намери партньор на мъжа сред животните и създаде жената, а тези ми ти се опитват да използват Библията за да се оправдаят. Ще горите в огъня на ада както и всички обратни колкото и да не вярвате или криво вярвате.

А робота може ли да откаже секс на партньора си?

Тази статия издига толерастията до нови висини.

и тези получават по една кофа кинти ?!? требе ли сега да ги псувам на майка, леля или на количество акъл?

По-добре на задно USB, изглед на интерфейса и инсталационен пакет...

Тия нямат ли си друга работа?!?!?

Не мога да повярвам, че подобен проблем изобщо се дискутира! Според мен той е супер-безсмислен и размива границата между живото и неживото, между духа и материята. Едва ли е достатъчно едно парче материя да се държи (външно) като живо и разумно, за да бъде признато за такова... А вътрешния живот, а самочувствието, а възприемането и отразяването на околната реалност? Творчество, чувства, светоусещане? Повърхностната имитация на тези неща едва ли е достатъчна...

Няма да е копираща имитация а нещо ново и различно. Например, едва ли някой ще иска робота да копира/имитира човека по отношение на естествените миризми/смрадни свойствени за живата материя.

chavdarlk

Гаранционната карта и касовият бон не вършат ли работа?

Трудно ми е да си представя робот да ми е като нещо повече от прислужник, помощник, асистент, роб и тн ... За да премине в графата приятел, любовник ... се изисква някаква особена форма на лична перверзия и психическо разстройство от страна на човека. робота е там защото съм решил че имам нужда той да е там. Купувам го, изпълнява задачата за която ми трябва и като не ми е полезен повече на боклука. Това не са приятелски отношения. пп. "незнам си коя година щели сме да се размножаваме без секс". хахаха ... то и преди 50 г казваха че след 50 г всичката храна ще е под формата на високоефективни хапчета съдържащи всичко, което ни трябва. Оказа се обаче, че пържолата е най-вкусна във вид именно на пържола. Хора! Няма как да избягаме от това, че сме хора! Технологиите това няма как да го променят!

1. Изкуственият интелект е абсурдно понятие. Да сравняваш компютър с човешка душа е като да сравняваш цвят с твърдост например... Но затова пък естественият интелект, както демонстрират тия ЛЕВИта :), е подложен на насилствена тотална ликвидация. 2. Технологиите са илюзия, една глупост, но масите не се интересуват от Истината, а от Рекламата. Не мога да си обясня причината, вероятно е нещо базирано на фактите от точка 1. Тъй, че вече и да мечтаеш за свинска пържолка, няма къде да я срещнеш - ГМО и ХИМИЧЕСКИТЕ корпорации отдавна предлагат само токсични отпадъци в замяна, колкото и пари да имаш! 3. Днес извратеното се превръща в стандарт, а нормалното се преследва яростно. Например мнозинството западни "жени" можеш да ги чуеш да хулят по най чудноват и разнообразен начин мъжете, но става ли дума за... КУЧЕТА... нещата придобиват безумно-зловещ вид, пред които Содом заприличва на райско кътче...

Теста на Тюринг дава отговор на този въпрос. Ако не можеш да отличиш в разговор човека от робота (или може би тук трябва да употребим друг термин) значи той притежава интелект в човешкия смисъл на понятието.