Британски учени с нов рекорд по пренос на данни по интернет

Какво означава на практика пренос на данни от порядъка на 178 терабита в секунда? С подобна мощност потребителят би могъл да свали всички заглавия в Нетфликс за по-малко от секунда

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С подобна мощност потребителят би могъл да свали всички заглавия в Нетфликс за по-малко от секунда.... Еманация на британската НАУЧНА мисъл. Живеем в свят на идиоти.

Сравненията със свалянето на целия Интернет са безумни. Целта отдавна не е да се сваля и копира, а да се има достъп и като ти потрябва нещо, да е достъпно бързо, все едно ти е на локален сторидж. За това са важни тия скорости. А не за да свалим Нетфликс :) да не говорим, че при потребител максималната скорост е скоростта на неговия диск или свързаността на устройството му.

Това е сравнение за идиоти направено от някой малоумен журналист. И както се вижда от поста ти идиотите се хващат. Инак никой не е правил изследване за сваляне на нтфликс но нали се пише за идиоти какво друго да се каже - FASTA ли?.Та кой от идиотите знае какво е това не е порно не е краден филм...

реалните ползи са за следене, автоматика и медицински дистанционни операции наживо

много сте велики и двамата какво нагледно, лесно разбираемо сравнение бихте дали?

Ето и разбираемо сравнение, щом ще е за мощност, тогава мощност, поголяма от 1 милиард тунинговани гоУфа :)

Някои хора не разбират от сарказъм...

Да, то нетфликса е 22 терабайта... Аз в къщи имам повече. Давай Гогов, с теб сме.

Щом може да спести много пари,няма да го бъде.Всичко се прави с цел изкарване на мноого пари!

Става въпрос за експериментална скорост на предаване на данни, която не се вписва в използваните стандарти за предаване на данни по оптичен кабел. Не се дават никакви подробности на какво разстояние се предават данните, по колко влакна, какви са параметрите на оптическото влакно, както и за някаква възможност в бъдеще да се приеме подобен стандарт за предаване на данни. Сегашните стандарти например са до 400 Gbps на неголеми разстояния. Затова нека да не фантазираме за никакви реални приложения на подобни провеждани експерименти!