Коментари - Британското разузнаване: Китай може да установи контрол върху световната операционна система | IT.dir.bg
назад

Британското разузнаване: Китай може да установи контрол върху световната операционна система

Службите смятат, че до няколко десетилетия страната ще доминира във всички важни нови технологии като изкуствения интелект, синтетичната биология и генетиката

Обратно в новината
| Редактор : Аделина Томова

Коментари - Британското разузнаване: Китай може да установи контрол върху световната операционна система | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо Запада постоянно говори, че Русия му е заплаха? В какъв смисъл е това? Защо е това? Има нещо много съмнително в този кух призив!!

"ако Великобритания иска да остане световна киберсила"... Ами да остане, ако може. Само че, те не искат да се съревновават на равни начала, а просто да прецакат тези, които ги надминават... Това е нормалното мислене, типично за колонизатора - да доминира със сила и да цоца и заграбва докато може! Ако нещо му стои на пътя трябва да бъде смачкано! Нищо де, важното е, че всичко е в името на "Демокрацията"...

Най-после да сменят тоталния контрол на краварите. ми нема лошо значи

Да общия БВП на китай и русия в момента е по-малък от този на ЕС дори след брекзита, а с щатите изобщо не могат да се сравняват! В момента японската държава помага на японските фирми да напускат китай заради враждебността към японците! Но след японците враждебността е най-голяма към руснаците защото китайците помнят че Владивосток е бил китайски Юнчинмън само до преди 160 год. И че въпреки унизителните загуби от британците в опиумните войни китай си върна териториите само по-силата на договорите за наем, а руснаците като съюзник успяват да отмъкнат целия сибир! Така че съвсем скоро англосаксонските ще имат тежкия избор кого да подкрепят в руско-китайския конфликт! А за сега щатите, британците и германците реагират на китайските домогвания като увеличават драстично инвестициите във виетнам! Никой ама нукпй не трябва да подценява британската мисъл неин резултат са дори почти всички съвременни спортове от пинг-понга през футбола до формула 1! А в голямата политика само брекзита и факта че за канадско и австралийско гражданство кандидатите трябва да се кълнат пред портрета на кралицата, както и факта че най-много твърда валута собственост на руснаци е в обединеното кралство трябва да са достатъчно показателни тези факти!

Баси уникалните глупости!... Как ги измисляш тези простотии?! Явно в главата ти е пълен миш-маш... Направо, "манджа с грозде"!

съгласен ;) Хегемония на САЩ ще е не по-малко опасна за Човечеството от досегашната англосаксонска хегемония , в частност на основната маша днес на Глобалната Шайка - САЩ

възможната хегемония на Китай имах предвид , естествено ;) че е не по-малко опасна от досехашната хегемония на майсторите на геноцида от Дивия Запад ! не ли !?

Те една ваксина като хората не можаха да направят английските уроди, а тръгнали да говорят за квантови компютри и технологии от 21век. Сплескани уйове са и нищо никога не е ставало от тях. Въпреки, че са грабили от цял свят пак чеп за зеле не става от тях.

Аз съм за свободната конкуренция и който е по добър да победи

ми приемайте още черни, па се чудете що азиатците са по-умни.

Щот сега краварникът не държи монопола върху нета, домейни, операционни системи, тубк, муби, търсачки, врачки и секви масмедки. Да мрът в ла-ната.

Тия откриха топлата вода. Китай вече доминира във всяка една цифрова среда, заедно и поотделно- и нема кой да ги спре жълтурите. И сами си го натресохме - на ви сега евтина продукция в телекомуникациите и умни китайски модулчета за вграждане навсякъде. Докато пиша в момента китайците знаят с точност колко точно перални са пуснати сега, къде се намират и на каква програма перат. И колко точно телевизора -на коя програма са настроени. Да не говорим че имат повечето потребителски и лични данни на ползвателите на мобилни устройства. Между другото гугъл прави точно същото .

Брато, не бай хой, а си сплескан уй. Какви перални те гонят, те 90% от телефоните са тяхно производство и знаят кога си лъскал бастуна дори

браво. Велики са тея служби. Как някак им светна, че докато тук си играят на войници, икономика, солидарност и толерантност, други не чакат, а са разбрали преди тях, че бъдещето е в технологиите и никой няма да ги чака да се наиграят. И са ревът, че някой бил дръпнал пред тях, а за тях ще останат само социалните разправии с разни навлеци, дет си мислят, че ЕС/САЩ са рая на земята.

ако искаш пиши всичко грешно, ако искаш пиши на латиница, само тая грешка ме побърква, не знам защо

Тоя филм всички го знаем като ги налегне глада излизат с пушката навън по задължение докато се обогатят със знания и пари. Като намалеят пак така един с пушка един без пушка и 3тия ги чака отзад ако тръгнат да се връщат. Със тая схема завладяха 30% от територията на света лошото е че бая чавета развъдиха на тая територия и на практика хората са неизчерпаем ресурс за тях вече милиарди.

Колелото се върти, ко'д'прайм. Английския език беше световен заради програмните езици. Сега може а се наложи да се научим да четем йероглифи приличащи на разбъркани кибритени клечки.

Тия англичани с техните закючения след свършен факт както уж нютон открил гравитацията ябълга му паднала на главата каточели преди това ябълките не са падали преди да я открие :D. Да му бяха мислили преди 70% от населението да се превърне в мюсолмани сега вместо да се вайкате за технологийте на китай по добре наблягайте на корана да не ви накажат с камани местните лордове.

Аз тва хич, ама хич не го вервам! Китайците могат само да завиват бурмички, винтчета и гайчета, и то само с дясна резба, щото лявата е за Запада!

Големо разкритие.Четете Библията.Там е написано ,кои ще владее света.Другото са ала бала приказки за пазара.

Незнам какво, такива измекяри като вас, ще правят когато мразеният от вас Запад се срине. Най вероятно ще трябва да се върнете към потурите които до вчера сте носили, миризливите цървули и обратно на браздата от където сте излезли. Хахаха

Заспалите западняци докато си чешат каквото имат м/у кЪрката пияндурската кочина краде, упоритите жълтурчета - тоже. Ще се разиграе същият филм като Първа-Втора световни войни, но този път ще са загубили заспалите западняци и един от крадците. Няма да е "победител" сесесерето/р00сия, а кротките и упорити жълтури ще са ни на границата (ако ни има).

След известно количество години в Северна Америка и с работа, която ми даде възможност да видя доста места там, както известни, така и забутани, да говоря с какви ли не хора, мога да кажа, че капитализмът във формата в която е в западните държави е изчерпан. В момента наблюдаваме хаотични опити и гърчове да се задържи още малко, но няма да има шанс.Китай не може да бъде спрян, имат маса народ, от където ще се пръкне каквито им потрябват, знаят силните и слабите страни на запада. Надявам се сдържащата сила на Китай и Русия да не позволи на западния капитал да предизвика голяма война преди окончателното му сгромолясване.

са Обект на Световно Преследване и Геноцид! Дори и да си най-добрият не ти дават работата, защото си Бял Хетеро-Сексуален Мъж - за това навсякъде на ключови позиции са Индийци, Китайци и т.н. а не защото са най- и по-!!

За индийци , мюсолмани и негри и гейове да но за китайци.... не съм съгласен китайците са кумонисти и никаде назапад китаец не е шеф или на ръководна длъжност винаги са собственици на собствен бизнес защото другите яко ги тъпчат от расизъм другите след тях са източно европейците яко ги ненавиждат. И това съвсем нормално повече от 40 години повреме на студената война са ги плашили как русия ще събере хората от източна европа и ще ги нападне и завземе в англия дори 60те ,70 години в училище на децата са им пускали пропагандни клипчета видео да ги плашат със източна европа и ето го и резултата.

Бледоликите продължават с до болка познатата тактика - за да избегнеш фокуса върху собствените си, все по-сериозни проблеми - обвинявай обичайните заподозрени - Русия и Китай. Ок, ама на хората почна да им писва, особено когато е подкрепено с нула факти, плочата се изтърка, измислете нещо ново.

Викаш, IBM не правели нищо - само дето имаха PCIe 4.0 години (поне 2, ако не са и 3 години) преди останалите в работните им станции с Уникалният им Power9 процесор. Но да, за тебе не правят нищо, щото базовата цена беше 30 000 щатски доларчета!

разбирам, че ти се иска да спориш, но в случая с PCI-E 4.0 IBM няма много общо. Има си организация, която разработва и поддържа стандартизацията там и тя е PCI-SIG. А сред най-първите, изобщо показали точно този (вече стар стандарт, щото има работещи PCI-E 5.0 и 6.0 решения) изобщо не присъства IBM. Стандартът е публикуван през далечната 2011 година, а IBM анонсира своята система AC922 с поддръжка на PCI-E 4.0 едва на 5.12.2017, наистина в своя нелош Power9 процесор. Доста преди нея това направиха Synopsis и Melanox Technologies.. А в момента, лидер в PCI-E 4.0 (в достъпна дори за нас форма) е AMD. Понастоящем, единствено Jiangsu Huacun Electronic Technology произвежда (от 2020 г.) PCIe 5.0 Controller HC9001 по 12 nm технология. Други въпроси?

я ми кажи едно има на Азиатец в учебник по Компютърни Науки или по Математика?! Не гледай Кой Юдеи-Семитите от Борда на Директорите, дето държат Акциите на тези компании, са назначили за Шеф, т.е. за Изпълнителен Директор!!

Батьооо, 2021 година сме, дръпнатите очи знаят вече и кръвните групи на тия дето пишем тук. С кавги и нападки сме за никъде.

ми се да ти посоча нобеловите лауреати по математика, но понеже съм честен, ще светна и теб - такава награда НЕ СЕ присъжда, обикновенно влиза в категорията физика. Ествествено, няма и подобна в компютърните науки, тъй като това винаги е била хибридна и интердисциплинарна наука, но откъде ли точно ти може да знаеш това... Наградите за математика са Fields Medal и не са за личности, а за учебните заведения, в които работят наградените. Специално за теб - статийка за най-великия млад математик в UK (м/у другото, наградата е за лица до 40 години!) - Caucher Birkar was born in Iran but now works at the University of Cambridge - https://www.bbc.com/news/science-environment-45032422 Още нещо да те интересува от тези области, в които явно категорично си пълен лаик, но ти е кеф да спориш?

Хедж фондове на СОРОС/Ротшилд и група сащ граждани държат над 32% от контролния пакет акции в 4-те НАЙ-големи КИТАЙСКИ банки и над 50% от банките в Хонг Конг, 90 % банките в Сингапур ,Малайзия и Виетнам

значи - Китай може да установи контрол? Нека перефразираме - азиатски бизнесмени и учени могат да установят контрол, става ли? Веднага пояснявам с дребни примери: 1. IBM, спрягана към момента за компанията, с най-голям интелектуален и патентен потенциал. Те и без това нищо от познатото ни от тях преди 20 години нищо не правят, лежат си на огромните патентни лаври... Ръководител - Арвинд Кришна, индиец, роден в Андра Прадеш, Индия; 2. AMD, вечният конкурент на легендата Intel (които потъват като тесла в кладенец...) - президент и CEO - Lisa Su, родена в Тайван, племенничка на Jensen Huang, президент и CEO на nVidia' 3. nVidia, "вечният" конкурент на AMD поне в областта на графичните процесори и изкуственият интелект, невронни мрежи, RISC и подобни, сериозен кандидат за собственик за ARM Ltd. - президент и CEO Jensen Huang, чичо на шефката на AMD... Достатъчно ли е?

Тайван, Индия, Тайван ... що няма нито една колхозна свинья бе, дрОгарю! БУХАХАХАХАХАХА

Може и още, виж CEO на microsoft и adobe

бях преди години в Китай и относително млад мъж, предполагам в 30-те си да беше, ми обясни, как в неговото родно село, ако съпругата ти не е девствена, цялото село, я слагат в дървена клетка и я пускат в местната река да се удави - било право на всеки мъж, а местните властти не преследват това като престъпление... за това в Китай няма Телегония и Коефициента им на Интелигентност расте!

така става като се подведеш по ценностите на Юдеи-Семитите!

Така или иначе са доминиращи в целия азиатски континент и в половината свят. Русия е като печка на кюнци, там няма никакво технологично развитие от поне 40 години. Интернета не може да бъде доминиран, защото интернета го държи САЩ. Това не означава, че след 20 години няма да се обърнат нещата с блокчейн технологиите и да се направи артернативен интернет, но не подценявайте приятелите на САЩ в Азия, а това са Индия, Пакистан, Индонезия и Филипините.

Тайван, Южна Корея и Япония какви са?

И къде бляхте досега? Нека стане така както предвиждате

Кой каквото си направи, никой друг не може да му направи. Образование, семейство, ценности всички тези неща в западните общества деградират. Хората свикнали да живеят на помощи в удобства и без конкуренция. Права без край и без задължения В елитните университети преобладават азиатци и то доста отдавна, а и кой да учи като няма раждаемост?

Май целия свят вече разбра, че единствения начин англоговорящите да са добре е ако останалия свят е зле и да съботират всичко за да са те добре. Що така бре? Не се наядохте.

викаш мир и любов по цялата земя навместо конфликти запад изток!? алоооуу събуди се ве пацифист смешен хохо не то ли проумяла тикватабче цялата земна история е изпълнена с войни конфликти за материални блага

и накрая ше дойдът извънземните и ше попилеят и запада и изтока и келявите им армийки изстребителчета танкове войници и смешни дронове

На запада му в добре,когато на Изтока му в Зле !!!?? Луди сбърканяци! Вместо да се състезават и догонят Китай и Русия, ..Запада планира да ги Спъват,Блокират,да им Пречат по всякакъв начин! Точно това обяват,това и правят !

Тъпако, прочете ли статията и къде там видя тъпотията лоято си написал? Единствените пречещи в момента са точно Руслямска държава и Китай. Те бллокират интернет и софтуерни приложения.

какво точно блокират ? - тикток дето някакви 11-годишни момичета си показват задниците, почти голи - педофилия, перверзия, има държави за които морал е все още позната дума.

а чий е контрола сега!

Ничии

Я съм модерен джендър-пират и сакам както преди да грабиме и да ревеме от кеф колко сме велики като ограбим некой в името на кралицътъ. Беше тая...

Не бе, най-обикновен педеруски трол си и боклук си

акто Индия и Русия и Турция и много други НЕ Е еднонационална държава... не са хомогенни... без режим ще стане цветомузика... кой знае знае... кой разбрал разбрал...

че сте номер 1 и че Китай и Русия ще ви питат кое как да става. -------- Забелезвам ги отскоро руските фалирали ватници как се присламчват като улични псета покрай китай! БУХАХАХААХАХААХА

Га ядохте кИфтетата напреки, нИ рИвахтИ, вашта ... избелосана лицемерна. А помните ли приказките на Кисинджър - да подкрепим Китай срещу СССР, да направим Китай сила, за да помогне в сриването на СССР, и в този процес да се обогатим чрез използването на евтината работна ръка. М??? Ама Китай са държава от 5000 години и мислят още 5000 напред, а вие сте отрепки с 200 годишна история, а братчедите ви, дето ви са изгонили предсшествениците ви от мъглявия остров, щото са били бандюги, са си фърляли лайната през прозорците, когато Китай са били империя и са откривали хартията, барута... Цялата ви "мощ" се крепи на геноцид, грабежи и подстрекаване на войни по цял свят. Алчността се заплаща. Отворихте усти да лапате, нямате наяждане, ама май-паднахте в капана. Китай ви окрадоха технологиите, взеха ви индустрията, сега гъзо си не можете да избършите без Китай да реши да ви прати хартия, щото само джендъри и либерастия са ви главите и докато си въртите спекулацийките и печатате необезпечени зелени хартийки, Китай построи заводи, взе ви технологиите, разви идустрия, разви армия и сега вече ви държи, че покрай вас и такива пудели кат нас за гушата. На всичко отгоре зорлем ще ги направите сюъзници и с руснаците, че отгоре на всичко да имат съюзник и държавата с най-модерните и мощни ядрени оръжия. От алчност, мозъците ви са се изпържили. А най-лошото е, че продължавате да живеете в заблуда, че сте номер 1 и че Китай и Русия ще ви питат кое как да става.

Ква държава са били китай е, клоун! Хуни, монголи и японци са си бърсали краката с тях! Допреди Запада да аутсорсне при тях тия умираха от глад и гонеха врабчета из оризищата!

Майоре, ти явно си жертва на разгромената образователна система на татковината! Използвай Гугъл, Уикипедия .. дообразовай се и тогава пиши щуротии по форумите!

Къф майор си ти бе, клоун!

Смешен руски трол, защо мислиш е построена вИлИката китайска стена, дето монголи и манджурци са я минавали, както си искат и са мачката китайската пасмина с конете си!

Простичко и ясно обяснено!

Запада се справи с Третият райх! Запада се справи със СсСр! Сега ще се справи и с кривозъбите колхозни плъхове! ;)))))))

ли от елитите... независмо от цвета , географията, политическат система... как човека срещу човека държат... какво пречи да има сътрудничество и да растем нагоре... колко пъти това е дебат и обсъждано в медиите...

"и евентуално за кражби на тайни" ...... Ми що имате тайни , бе даеа вашата маа . Нагли малоумници .

Защото Путлеристан и Китай имат, бе тъпак. Досега даваха на китайците тайните си и сатна "храни куче да те лае".

и що запада постоянно говори че Русия ги заплашва немога да разбера а всъщност Русия е обградена от бази на НАТО откъм Азия е обградена от присъствие на САЩ в Ирак Афганистан и още къде ли не по светъ има американско военно присъствие как ги заплашва Русия неразбирам и без да съм русофил

А бе те си се ПЛАШАТ САМИ. Други не им трябват. Това е демокрация, или купуваш от мен и гниеш или ...."санкции" и ги заплашваш.

Просто е. Руслямска държава е наскедник на империята на злото СССР. И като такава продължава с подмолните си зловредни действия. Като се почне от атентатите върху Световния Търговски Център та досега стоят зад всички терористични атентати. Единствената държава заграбила чужда територия в това хилядолетие.

"колективният Запад", в своята безкрайна тъпота направи Русия и Китай съюзници. Време е тези префърцунени тъпаци да видят залеза на арогантната си "цивилизация"

по спокойно...от тази цивилизация се възползват и китай ... да не говрим за изостаналите евразийци-колхоз...

В началото на 70 те САЩ пожертваха суверенитета на Тайван за да привлекат Китай и да предовратят съюз между Китай и СССР. Сега хем Тайван не е суверенна държава, хем Китай и Русия за по - близки от всякога! Пълен идиотизъм!

Ама какво става сега – до скоро говореха, че китайската държава не става за нищо, защото била комунистическа. Изведнъж се оказва, че комунистите направили по-силна икономика от алчните капиталисти и вече имали водещо място в технологиите и кибернетиката. Най-мощтният квантов компютър е китайски, китайците реално имат контрол върху световната информационна система, скоро ще станат първа космическа сила, а руснаците, които били страшно изостанали, представлявали основна заплаха за световния интернет. Сърдити са англосаксонците – вече не са „върхът на следоледа“, но какво да се прави, „палачинката“ чат-пат се обръща.

Много шум имаш между ушите. "Най-мощният квантов компютър е китайски" е вярно в някоя научна фантастика. Фактите към момента са че няма съществуващ квантов компютър, защото това е теоретична разработка засега. Ако провериш дори за най-мощните "супер компютри" (които разбира се не са квантови, защото такова нещо има само по филмите към този момент), ще видиш, че и там на първите други са други, които си имат и традиции и технологии и капацитет. "Световната операционна система" е в кавички в статията, която се опитваш да коментираш от "високата" си интелектуална кула, но... много шум между ушите. Другите червени партенки пък лющят минуси, все едно ако Китай има нещо, ще има и за тях. Въобще парад на имбецилите ...

И не само. Цивилизования свят докато се занимава с джендъри и Грета Тутурунберг, Китай: През 2016 г. Китай стартира първия в света квантов комуникационен спътник (QUESS, или Mozi / Micius). Поднебесната империя постигна QKD с две наземни станции, разположени на разстояние от 2600 км. През 2017 г. беше завършена мрежа от оптични влакна с дължина над 2000 км за QKD между Пекин и Шанхай. Наземната оптична мрежа и сателитната квантова комуникационна мрежа обслужва повече от 150 индустриални потребители в Китай. Сред тях са държавни и местни банки, общински електрически мрежи и уебсайтове за електронно управление. За разлика от конвенционалното криптиране, квантовата комуникация се счита за непробиваема. Ето защо се смята, че тя е бъдещето в сигурния трансфер на информация за банки, електрически мрежи и други сектори. Ядрото на квантовата комуникация е разпределението на квантовия ключ (QKD). Това ядро използва квантовите състояния на частиците – напр. Фотони, които образуват низ от нули и единици. Всяко подслушване между подателя и получателя променя този низ или ключ и бива забелязано незабавно.

А бе каква е тази ..."СВЕТОВНА ОПЕРЦИОННА СИСТЕМА"? То бива ГИГАНТОМАНИЯ (ИДВА ОТ ГИГА 10*9 СТЕПЕН и МАНИЯ ( болестно състояние) иначе сте пълна нула. Китай и Русия, ..."ТЕЗИ ИЗОСТАНАЛИ И НЕРАЗВИТИ СТРАНИ" ..... се оказват ВОДЕЩИ!!!!! Какви са тези глупости? Това е като ..."НОВИЧОКА, който бил МНОГО ОПАСЕН и .... който до сега НЕ МОЖА ДА "УНИЩОЖИ" НИТО ЕДНА ОТ ЦЕЛИТЕ СИ".. Пълен смах. Като Чешката пордна простотия.... от преди .....7 години. Те сега се сетиха, когато СА НА ПРАГА НА ИЗБОРИ А Русия изплати 22 млрд $ външен дълг и стана ... ".НЕЗАВИСИМА " от МВФ.

Русия в момента има 500 милиарда дълг. 22 била платила..... ха-ха-ха

Няма какво да се плашите, господа! Според моите информации, тайно откраднати от хранилището на данни на Грета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг, преди китайците да успеят да направят това, глобалното затопляне ще изпържи цялата Земя. Или пък ще настъпи нов ледников период. Не ми е достатъчно добър шведският, та не съм съвсем сигурен, кое от двете.

Не разбрах - ,,изостаналите " руснаци и китайци хакват ,, великите " и ,,свръх умни" западняци . Шизофрения ?

Кой ти е казал, че западняците са умни?

Най-големите престъпници от Европа създават САЩ.

Най-големите престъпници от Европа създават СССР бе тъпак.

"Той заяви, че ако Великобритания иска да остане световна киберсила" Ох, заболя ме корема от смях! Такъв хубав виц не бях чувал скоро!

Случайно АРМ да ти говори нещо. Само като пример, да не влизаме в по задълбочени анализи. На един Българан няма как да се обясни колко ялова и бездарна е нацията му и как Великобританя кротко е окупирала върховете във почти всички високотехнологични направления. Интелектуалната ти мощ няма капацитет да приеме подобно нещо, така че хуртувай си в дупката и не се прави на много знаещ :)

какво, като ARM Ltd. ми говори нещо? Някога велика с идеите и реализациите си фирма, която в момента се храни само и единствено от патентни отчисления, точно като най-великите - IBM? Собственост на японската SoftBank и в процес на продажба на nVidia! Не ти ли прави впечатление, че все азиатци контролират съдбата на жалките останки от научния и технологичен потенциал на Велика Британия? Следващия път избирай по-добре доводите си, този sucks....

глупак

Не му ли е ясно на еврейския педераст Джереми Флеминг че Китай отдавна доминира във всички области. Но защо шибаняка се страхува от Русия! Нали целокупния запад, т.е., евреите имат най-модерните технологии, бръшляновата лига произвежда велики специалисти във всички области, те са авангарда. Шибана еврейска заблуда. А защо трябва да сме все още толерантни спрямо шибаните евреи, било то наричани, Великобритания, САЩ, Холандия, Франция, скандинавските скапаняци и цялата еврейска общност.

Кажи една област в която Китай "доминира"? Може да включиш и яденето на ориз, но провери данните на глава от населението

Най-доброто образование в Китай и Виетнам. В САЩ учат само цветни революции. И бумеранга се върна като гражданска война.

Повечето стоки в българските молове са от Китай и Виетнам.

дори чесъна

И всички БГ МОЛове ги държат евреи,грузинци и руснаци КГБейци

Нали не ни следят? Или?

Всичката информация от социалните мрежи се качва на американските сървъри. На българския галош му трябват поне 50 години за реотана. Да загрее.

Англичаните първо да се научат да шият маски и долни гащи, после как се ползва чук и трион и след това да се занимават с кибернетика. Прогресът иска време.