Коментари - Най-добрите бюджетни смартфони (част 1) | IT.dir.bg
назад

Най-добрите бюджетни смартфони (част 1)

Всички сме изкушени от възможностите на новите смартфони, а с наближаването на празниците те ни изкушават дори още повече.

Обратно в новината

Коментари - Най-добрите бюджетни смартфони (част 1) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво му е бюджетното на Xiaomi RedMi Note 2?

... Например, Майкрософт 535 е едно много хубаво устройство за парите си. Предвид това че е с андоид система, се държи особенно стабилно. Има си всичко необходимо за да си прочетеш новините, и да напишеш коментар :) дори има и истинска навигация :)

1. Xiaomi Mi 2S 2. A9+ ( 8/ Octa cores 2GB/16GB MTK6592): Camera: 8MP Dual Sim Dual Standby 3000mAh Large Capactive Long Standby GPS (Built-in GPS Navigation) NFC : support NFC Function OTG: Support OTG function * IP 67 (submersible up to 1 meter under water 30 Minutes) Waterproof,Dustproof and Shockproof 3. Discovery V9 4. Sony Xperia Z3 Compact

Тия 5 инчови смартофони могат да са всичко друго но не и устройства удобни за ползване като телефони. Размерите им са като на походни лопатки за самовкопаване.

А какво би казал за екран 5,5 inch. Много са модни напоследък....

FuckTheEU

Цени и чудо.... Моят улефон го купих за 120 евро, 5.5 инча 8 ядра процесор, 16 гигабайта РОМ, всички игри вървят добре, реални 13 мегапиксела камера с отлични снимки и водео....какво повече да искам за има-няма 230 лева?! Всеки лев отгоре и напразно изхарчен лев.

200 лева са много пари..

Това е типичен мизерен БГ феномен, да (си?) покажеш, че не мизерстваш защото можеш да купиш и нещо малко по-скъпичко, ако и да не си струва.

Някак си тенденциозничко - почва се с iPhone като еманация на съвършенсвото - ей така споменато (взехте ли си поне пари за рекламата?), после се говори само за нови модели, при положение, че (например) нещо като S3 Neo е по-добро от около 80% от споменатите и е под 300 лева (в смисъл, ако искате нещо доста функционално без нужда от това да качвате ромове - това си идва дори със сплит на екрана и си има всичко, вкл AMOLED екран). Има доста още такива, а да не говорим, че лумиите никакви не се споменават, а са евтини и доста добри за цената си устройства. Oк, може да предпочитате Android, но за много хора, това не е съществено - поне половината потребители никога няма и да опитат да ползват нещо, което го няма и в/за WP, но именно поради това пренбебрежение са и по-евтини. Това са само примери - аз като просто коментиращ, мога да си го позволя, но иначе има хора, които не следят всичко и за тях това е статия, която определя къде ще сиизхарчат парите, а не полезно изследване за любопитни.

Всичко вървеше доста добре докато не стигна до "половината" дето нямало да опитат дори нещо различно от MS. Едва ли не знаеш какъв им е пазарният дял при грамофоните, поредният евтин опит за реклама.

"Всички сме изкушени от възможностите на новите смартфони, а с наближаването на празниците те ни изкушават дори още повече." Това е чиста проба манипулиране. Аз който съм част от всички, изобщо не съм съблазнен от такива разноцветни джаджи. Не мога да се убедя че имам нужда от такава. Предпочитам да остана в реалният свят. Намирам ги за безсмислена инвестиция, която краде много от ценното време на притежателя и.

Така е. И плюс това аз нямам нито един лев в джоба си. Така че не мога да си позволя какъвто и да е смартфон колкото и много да искам.

Иска ти си да си такъв, но ей те на - казваш ни тук желанията си като реалност.

?!

Xiaomi имат най-добрата софтуерна подръжка от всички, не само споменати, но въобще между андроидите. Само при Apple има нещо подобно - да си подържаш старите модели и редовно да пускаш ъпдейти. Аз имам Redmi Note от най-първата серия (водят я 3G WCDMA) и на месец-два излиза версия с ъпдейт, нова екстра, поправено нещо и т.н. Я ми кажете при кой от другите велики андроидаджии има такова нещо.

Alcatel One touch Idol 3 го имат също. И самия телефон е страхотен между другото.

Motorola Moto G, който излезе 2013 година с 4.3 Jelly Bean, мина през Kitkat 4.4.4 и сега е с Lollipop 5.1, а се носи слух че ще се награди до Marshmallow. Той е от малкото телефони с чист Андроид и това улеснява надграждането. А и поддръжката от Моторола е на ниво!

Redmi note 2 от Китай за 320 лева го взех, 440 лева не му е реалната цена. Заслужава си.

Ало може да споменете и дали батерията е сменяема. За мен е важно (много причини), а много малко телефони останаха с такива.

ASUS ZenFone Go, само го пазете от изтърване.

Това че някои са с Android 4.4 KitKat , въобще не е проблем, тъй като могат да се ъпдейтнат през wi-fi напълно безплатно. И ще станат с последната версия Lolipop 5.02. Така че е важно процесора да е 64 битов, пък дори и да върви с инсталирана старата Android 4.4 KitKat. Лесно се ъпдейтва, и сте с 5-цата която поддържа 64 битовите процесори.

Samsung SIII Neo е модел, който излезе 2014 година, но все още е актуален конкурент на посочените в статията модели.

Тая статия май е писана от Нексуса

Или румънско-китайското предложение Serioux Amber X501 за 220 лв: MTK6582 Quad Core Android v4.4 16 GB / 1 GB RAM 5" IPS 1280 x 720 13 MP / 5 MP 2250 mAh G-сензор Сензор за светлина Геомагнитен сензор Gyroscope Сензор за близост Държи се желязно вече година...

ZOPO 7

Напълно подкрепям! Марката я бива, а не е много известна у нас. Ползвам Zopo ZP 900 вече 2,5 години и впечатленията ми са отлични, нямам оплаквания. Zopo Speed 7+ мисля да бъде следващия телефон на половинката ми, но май ще трябва да го поръчвам отвън. Ако някой знае къде или кой в България към момента предлага марката, ще съм благодарен да каже. Емаг не ги броя - само два стари модела:(

Абе станаха скъпчии и те напоследък, а и не всички модели са им балансирани добре технически (изпреварват с някои характеристики другите си възможности искам да кажа), иначе са стабилни, но някак си всичко им е средно за каласа - добре беше докато бяха по-евтини, но сега не си струва.

Статията, в този и вид, май трябваше да бъде наречена "Бюджетни телефони с Android"?!? В тази ценова група (170-350 лева) си заслужава да се отбележат и телефони като MS Lumia 535 (180 лева, 5" екран 540х960 Gorilla Glass 3, четириядрен процесор на 1.2GHz, 1GB RAM, 8GB вграден флаш + SD карта до 128GB с WP8.1.1, а след три седмици - и с WP10.

Е първата част за Андроид, втората за неАндроид, пък и каква алтернатива е Windows Phone или както там се казва

В какъв смисъл "не е алтернатива"? Да, не всички игри за Android ги има за WP, но пък има и един куп заглавия, ексклузивни за WP, които ги няма за Android. Като добавиш и бързината, стабилността и практически нулевите проблеми с управлението на паметта - защо човек да не се замисли за Windows Phone?

позлвах Лумиа 535. Преживяването с WP беше ужастно. Вярно, ако искаш да го ползваш само за телефон - става. Но ако е така си купи обикновен не-смарт (има ги още). Но не става нито за сериозна работа нито за сериозен смартфон. С WP все едно бях като инвалид. Минах на андроид и въпреки. че не го харесвах преди, хвърлих бастуна.

нали вчера писахте за редми ноте 2 която излиза 27 новемри.. 8 ядрен процесор, 2 или 3 гб памет, 1з/5 мп камера, ч000ах 135/165 евро

Ще излиза ли в Европа?

Леко си в грешка - статията беше за Redmi Note 3.

Двойката отдавна е излязла и много добър телефон. Е, има някои софтуерни особености (MIUI), което на някой може и да хареса, на друг не.

Пропуснали сте Alcatel Idol 3.

Защо винаги избягвате да споменете какво GPU имат устройствата?

Защото е без значение за 99+% от хората би могло да е причина. Не знам има ли въобще телефон-геймъри.... Може и да съм напълно не в час с последното разбира се, но то не променя предното.

Абе то геймъри има, но някак си най-увличащите игри не са гладни за GPU, тия на които им трябва, обиковено бързо писват. С тия очила напоследък може и да се промени положението, но още е рано да се каже. Шантавото е, че ако се промени, то няма да е заради това, че това е телефон, а че нещо по-голямо няма файда да се ползва с неща като кардборда.