Коментари - Alibaba отваря логистичен център у нас? | IT.dir.bg
назад

Alibaba отваря логистичен център у нас?

Лидерът в онлайн търговията Alibaba Group обмисля да създаде логистичен център у нас, който да обслужва поръчките в цяла Европа.

Обратно в новината

Коментари - Alibaba отваря логистичен център у нас? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Борисов, вместо да се перчи, да добави в предимствата на българия и символичните работни заплати. Щом и китайчоците, дето смятат по принцип, че за труд трябва да се плаща не повече от да можеш да си купиш комат хляб, че да можеш да идеш на работа и на следващия ден, са решили че е приемливо да плащат нашенските заплати, прави сметка за какво иде реч.

... обикновено заплатата ти е толкова, колкото акъл имаш в главата. И под акъл имам в предвид не някаква измислена диплома, а какво реално можеш да правиш, дето някой да има нужда от него. А за китайците е най-важно да стъпят на европейския пазар без да плащат мито, след това да имат сравнително ниски данъци, и едва тогава идва размера на заплатата като фактор...

Таа партенка от години циркулира у "новинарското" пространство за пълнеж!

Alibaba отваря логистичен център у нас? Alibaba ЛИ отваря логистичен център у нас? Alibaba отваря ЛИ логистичен център у нас? Alibaba отваря логистичен център у нас ЛИ? Тва журналята вече взеха да ги избират само по над...упване-то! Да са над..упени и послушковци. Те такива са необходими на новите световни управници!

Внимание!За всички онези които са ентусиазирани относно реализирането на проекта.Алибаба е сайт който продава само боклуци и ментета!

Никой не те кара да купуваш. тук ще им е склада. Ще се приемат поръчки и ще се разнасят из цяла Европа. Ти щом искаш - купувай си оргиналдъ от капалъ чарши.

Ами, да. В България още от 90те ситуацията е Алибаба. Явно сме й по-евтина работна ръка от китайците

ем си евтин, ем си тръгнал АЕц да строиш.

Мечтите на прошляците :) Споко няма да стане... :) Те ако всички тия проектчета се изпълняваха, в България нямаше да има ни един квадрат да не е застроен с фабрики и логистични центрове.

Що бе? дето се вика на 5-ма нощни пазачи и на 3-чистачки да дават заплати - кяр си е.

Свърши се с евтинията. За да платя нещо на банкомат в БГ, банката ми взема 25 ст. за онлайн също. При плащане в Китай таксите са по-ниски (до 10$ таксата е 1-2 ст.). В БГ няма куриер, който да ми достави нещо до вкъщи за 1 лев, но за тези пари ми доставят калъф или стъкло за телефона от Китай. Може би плюсовете ще бъдат при гаранцията, но не пазарувам нищо от там, което е над 3$ и мога да пренебрегна гаранциите.

Дааааа! То и мега гига вуте и нане проекта в Равно поле е факт от 10 години :-)

Тия ни завладяха!

Ха дано, ама надали.

ЩЕ Е СУПЕР НО И АЗ СЪМ СКЕПТИК .. ... ОНЯ ДЕН ОТКРИХА ЖП ЛИНИЯТА - КИТАЙ-РУСИЯ- БЕЛАРУС-ПОЛША- ЗАПАДНА ЕВРОПА- Ю-КЕЙ .... 15 ДНИ ОТ КИТАЙ ДО Ю-КЕЙ ... ПРОБЛЕМА Е ЗА НАС Е ПЪТЯ ПРЕЗ УКРОПО-НАЦИСТКИТЕ ТЕРИТОРИИ :))

Вече 2 или 3 година излиза тази новина..

При това плачевно състояние на железопътната ни инфраструктура не ми се вярва много Alibaba да се насочи към България.

Бойко може да договори с Алибаба само да отворят китайски ресторант. Нали насърчаваше бизнеса с арабите чрез дюнерджийници.

какво договори бб с алибаба: договори да го включи в групта на четиридесетте разбойника

Би било добре, но щом новината идва от Пинокио Борисов ми е трудно да я окачествя като достоверна.

Такива логистични центрове на китайски търговци има и в Холандия, и в люксембург, и в Англия, и в Ирландия. Ако не сме ние, друг ще се намърда.

Много късно - 40-те разбойника отдавна са у нас...

БРЦК

А дано. Така няма да се разправям с митниците щото пратката ми е над 20лв!

за всичко което ще ти се прати от Китай логистичния център няма да реши проблема с ДДС-то. Все пак се очаква логистичния център да поддържа някакви количества стоки на по големите вносители, които да може да разпраща от тук (не от Китай).

Да но няма да се занимаваш с малоумници и тяхната тромава система

Защо да не го реши? Пратката се праща от Китай, но заплатената от клиента цена ще включва мито и ДДС. Пакетът пристига заедно с хиляди други пратки от същия изпращач, обмитява се пред съответната митница от местния му представител и се доставя на адрес. Пристигането на Alibaba тук би било страхотна новина за търговията на дребно, понеже ще влее свежа кръв на куриерите и спедиторите, и ще поевтини цената на транспорта до Европа (нещото, което страшно затиска българските онлайн търговци в момента, сравнено с конкурентите им от Западна, Централна и Северна Европа).