Коментари - Microsoft ще подобри IT-сигурността в България | IT.dir.bg
назад

Microsoft ще подобри IT-сигурността в България

България ще се присъеди към програмата за киберсигурност на Microsoft.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft ще подобри IT-сигурността в България | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имаме си достатъчно грамотни програмисти, достатъчно е да се възложат отделни департаменти на различни наши групи специалисти ( не фирми) които в пследствие да се стиковат в една единна система, която ежедневно да променя PW за достъп, който да се получава от определена група хора.

Да бе, вкарай вълка в кошарата та да пази овцете! Къде са ви главите бе хора?!

Т.е. да разбираме, че администрацията ще работи с Windows 1.0, защото тогава наистина не е имало задни вратички, понеже Windows-а не е можел да се свърже с нищо освен клавиатура и монитор... Ако ни продадат Windows 10 пак няма задни вратички, защото там ядрото официално е направено за следене/подслушване... С други думи, ще сме изненадани, ако продадат Windows 7/8 и ни дадат сорс в който няма задни вратички... Ама и да няма в първоначалния сорс, ще вкарат с някое подходящо update-че, така че... Не знам защо, ама не им вярвам на микросъкс...

Това е поредния блъф в които освен парите които ще се лапнат, се прави опит да се внуши за пореден път някаква химерна дума с кодово име "сигурност". Дефакто истинска сигурност несъществува и няма да съществува още мноого дълго. Забележете, че дори и квантовите компютри не са сигурни, те само повишават сигурността. Разбира се има нива на сигурност които са удовлетворителни в конкретни ситуации,време и място, и това е най-доброто което може да се иска. За нормален потребител, за ИТ спец и дори за повечето нарекли се хакери битката за сигурност на всички нива е изгубена. Но има една група от малко на брой комплексни хакери с теоретични и практически умения в мултидициплини и източници на информация получени през задни вратички и от черни пазари за топ секретно инфо, с тренирани, и развити екстрасензорни способности, и неограничени финанси благодарение на гореизброените, в комплект с осъзната почети военна дисциплина, нещата със сигурността седят по съвсем различен начин. Но само тогава.

Не си прав човек... Има сигурност, просто компютъра не трябва да има НИКАКВА връзка с околния свят (жична, безжична, оптична, акустична и т.н.) При нас ползваме един компютър, който е изложен на всякакви външни влияния и въздействия и друг, който няма никаква фиизическа връзка с външния свят, върху този, втория си вършим работата, която не трябва да е достъпна за никой извън фирмата. Обмен - с проверени флашки и само на документи отвън навътре. Изпълними файлове излизат само отвътре навън. Така се работи и в атомните централи, банките, при военните.

В кода на продуктите на компанията няма "задни вратички", защото Майкрософт е отворен като Триумфалната арка за шпионаж.

За М$ СИГУРНОСТ означава ПОВЕЧЕ ПАРИ. И това е не само за М$. Това се отнася за всички акерикански фирми...И не само американски. А нашите? - ТЕ СА НАПРАВЕНИ ПО АМЕРИКАНСКИ СТАНДАРТ. Не случайно бизнесмените бяха назначени с куфарчета с пари. И подбрани да на от "нашите хора" - ПОСЛУШКОВЦИ! Те и за това и икономиката ни е от ПОСЛУШНА. Каквото каже биг брадъра и се изпуслява послушно.

С куфарчета американски пари тайно спестени от джобни пари за храна по време на съветската власт, даааа. Що не се покриете това руските слуги бе, тая новина НЕ касае господаря ви и съответно не ви е нареждано да и пускате заглушителя (хиляди дебилни постове като този ти), барем самодейната част ни спестете.

Фирма Микрософт се компрометира тежко като се обвърза с американските тайни служби в следенето на света. Жалко за иначе талантливите хора, работещи през десетилетията в тази фирма.

За всеки случай погледнах към календара... не! не е първи април.

А бе ако дават всички сорсове - както пише в новината - може и да не е нищо, не че е работа да им се плаща за да показват какво са ти продали. Но и това не вярвам да е цялата истина, ще има драйвери и т.н. код дето ще са на "други фирми" и до чиито сорс няма да има достъп. Няма истински отворена ОС на пазара в момента.

IT-сигурността в БГ се подобрява като не се ползва майкрософт . Китайците го отсвириха напълно а германците отчасти. Махате малките и меките (микро софт) и проблемите рязко намаляват. Ползвайте вариантите на ЛИНУКС. И държавата няма да харчи парите на данъкоплатците за глупости Дали без основание "В мрежата от доста време циркулират слухове, че Microsoft вгражда "задни вратички" в своите продукти, които позволяват на САЩ да извършват шпионаж."

Опааа! Айде честито!

Хайде честито на всички българи. За Коледа :)

Ура! Вече сме защитени :)))

Хардуерни задни вратички?

"М$ помага"? Това звучи толкова погрешно на толкова много нива ...

Меките ще вземат едни пари от държавата за един въздух под налягане. С такива статии вдигат налягането за да оправдаят повече пари.

Тази новина може да се кандидатира за смешка на година, в сферата на майтапа. В действителност някои хора ще се облажат значително.

Е това е хубав виц - трябваше за 1 април да го пазите :))

Колко оксиморони има в тази новина/твърдение/статия. Microsoft, сигурност, без ''задни врати'' и т.н.

Е, то е ясно, че в кода, който дават тези "вратички" са махнати.