Коментари - България е втора в света по пиратство | IT.dir.bg
назад

България е втора в света по пиратство

България е на второ място в света по пиратството в интернет.

Обратно в новината

Коментари - България е втора в света по пиратство | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ХА, ХА, ХА! Поне в нещо ПОЛОЖИТЕЛНО да сме втори! И какво значи пиратство? И кой определя какво е пиратство и какво не?

Хехе колко са ми смешни. Кой създава пиратството? Българите ли? Точно обратното! Всички пиратски материали идват от западните страни! Там бяха измислени и торентите! А това за Германия 1.71% е защото масово ползват VPNи!

А по ЗАПЛАТИ на кое място е?

вижте, самите директори на HP,IBM,DELL и пр. ползват САМО и единствено пиратски софтуер на личните си компютри, че даже помагат на служителите да си ги инсталират. Аман от българи-техници, които за жълти стотинки ще напишат какво ли не още!

Когато бяхме на първо място, затвориха ДЗУ-то в Ст. Загора, защото бълвало пиратски компакт дискове, които заливали международния пазар. Сега там се правят ключалки и брави! А сега какво ще направят! Ще ни арестуват всичките ли?!

Хайде стегнете се де! Както върви ще загубим второто място.

ВИНАГИ ГОТОВ!

Откриването на отрицателна фактология за България е професия. Практикуват тази професия българи с чуждо самосъзнание или купени за жълтинки. Дори да има истина в написаното, винаги опитвам да проверя по други канали.

Събудете се българи! Как може да допуснем да сме на 2ро място в такава престижна класация! Действайте и догодина да сме на първо място с двоен процент пред втория!!!

И мен той ме ощетява,като краде от интелектуалните ми възможности,и ги продава за много пари,а за мен дава трохи :)И как да си купя нов филм за гледане,като ги има висящи в нет-а като банани,мамулки и т.н :)

А В КИТАЙ, БАНГЛАДЕШ , ФИЛИПИНИТЕ И ИНДИЯ КАК Е БРЕ ИДИОТИ ?

Направо падам като чета, че в Русия дяла е 11%...

А защо е втора трябва да се положат още малко усилия да станем първи ;)

Характерно е за бедни държави като България да водят подобни класации.

Леле как се вайкат разни по-святи и от попа! На запад има личен фалит, хората не ги гонят от собственото им жилище, защото не са могли да си платят сметката за парно и топла вода. Но пък ги тикат с по-дълги присъди от убиици и наркодилъри ако са сиидвали малко музика или филми. Ама виж, тези с къщи за милиони много ги боли като някой в Булгаристан им "краде" труда.

Преди години в Нива Зеландия т.нар. носители на авторски права решили да накарат местните радиа (4 на брой) да им плащат за всяка песен на техните музиканти. Резултата бил интересен. От въпросните радиа не си огънали китките. Просто НАПЪЛНО спрели да пущат техните изпълнители: не искате - добре, не сте ни притрябвали. Познайте какъв бил ефекта: потребителя не чува нищо от въпросните песни, собственост на въпросните носители на права, не знае за тях и не купува и дисковете им. Познайте от три пъти какво станало: отказали се от искането си. Та по повод на въпросните права: Аз съм за това ДА НЕ МОЖЕ да се слага НЕЛИЦЕНЗИРАН софтуер по целия свят. Много ми е интересно - ако можеше да стане, разбира се - за колко време въпросните компании ще фалират. То бива алчност и наглост, бива, ама поне малко мярка, бе мамка ви! Поне не си отваряйте наглите усти, не падаме от Луната, всичките ви тъпанарски номера вече научихме. България с ОГРОМНОТО си население е 2ра по пиратство - какъв ужас! Дайте да се срамуваме. Колосални загуби за производителите на илюзии. Натъжен съм, толкова ми пука за тия лъжи и селски тарикатлъци, че ще си го преместя от единия крачол в другия. Нека ви го кажа и като търговец: Като имате мераци да работите с нас - направете и цени, съобразени с нас. Как - наемете нашенски програмисти, бе мамка ви нагла. Инвестирайте в наши светсни певци и певици, не като отвориш на нов комп youtube да излизат САМО поп-фолк звукови девианти, дето за нищо по-нагоре от кварталния вертеп не стават.

Цените са такива каквито са. Музика, филми, софтуер и т.н. са луксове, и не са част от потребителската кошница в нито една страна т.е. никой не е длъжен да се съобразява с твоята покупателна способност или да субсидира цената. Като много ревеш има лесно - ползвай БГ софтуер само, слушай БГ музика само, гледай БГ филми само. По твоята логика те трябва да са с цени за местния пазар нали?

хахаха, то наистина голям лукс. за да пееш хепи бъртхдей на видео до скоро трябваше да кихаш хилядарка поне, хахахаха горките те...

neXus

Щом цените са такива, каквито са - да не реват!

В последно време е спаднал много пиратския софтуер.Почти всеки лаптоп е с някъв ключ за windows.Безплатен офис пакет и мултимедия.И ето 100 процента легално.

Айде, леко в Русия да не е само 11%. Там изобщо за софтуер пари не дава никой.

Някои корпорации целенасочено назначават некомпетентни ЦЕО-та, дето фалират цели отрасли на съответната компания, получават милиони заплата, после следва прекратяване и изплащане на обезщетения от десетки милиони. СЛед това назначават поредния некомпетентен. А филмовите компании какво се оплакват? Колкото повече се увеличават филмите минали бариерата от 1 милиард и 50-60 милиона при първа прожекция, толкова повече се оплакват, че пиратите им намаляли печалбите. Музиката - ако мениджърите не вземаха по 90 цента от всеки спечелен долар, изпълнителите щяха да се радват на далеч по-големи печалби. А то и сега е пълно с милионери сред тях (макар, че той и Майкъл Джексън беше икона, а после се разбра, че бил с няколкостотин милиона дългове). Видеоигри - същото като филмите. Даже не позволяват на фенските разработки да видят бял свят - точно както при филмите, примерно Стар Трек. Щели да им отнемат печалбите. Айде бе. Софтуер - същото. Печелят предостатъчно от фирмите и професионалистите ползващи специализиран софтуер (фотошоп и т.н.).

Има лесно - отвори ти един бизнес и им покажи как се правят пари

Алиса Б

Ей толкоз лесно се правят, не знаеш ли? - Акуло, как преживявате в тези модерни времена? - О, чудесно! Боря се за свобода и равни права. - И как? - Много просто. Казвам на сардината: Имаме равни права. Опитай се да ме глътнеш. Тя се опитва и не успява. После аз се опитвам, и

За сметка на пиратството Иван Костов съвсем законно продаде всичко.

Може ли агит слугите да оставите неосрано поле, има си хас. Кво ви пука, така и така цял живот ви е писано да газите в мръсотията.

Само дето странно, как всичко се оказа в ръцете на БКП номенклатурата?

Нали - разни генералчета с президентски амбиции. Дето откриват една отсечка 2 пъти за 4 месеца и после се налага да се дават още няколко милиона за оправяне, въпреки, че преди това същите генерали всеки ден правели инспекции.

Иван Костов беше назначен за глава на СДС от Андрей Луканов. .. Въпреки нежеланието на Ваньо. Днес Ваньо е неприкрит соросоид. Дали ще "точиш" държавата или частна интелектуална собственност...все едно и също престъпление е. Отворено общество точеше българският държавен бюджет към който беше линкнато. Жан Виденов банна Отворено общество да "точи" ресурсите на държавният бюджет. Затова Жан Виденов бе уволнен като Администратор на Торента Булгаристан.

Няма народ който да е обърнал гръб на Бога наш Създател като резултат от усилията и социалният инженеринг на масоните комунисти, демократи , либерали и всички останали от целят политичекси спектър, и да не се е циганизирал. Няма случай когато нарушението на Божия заповед да не предизвиква страдание. На практика тези които умишлено вършат беззаконие, са садомазохисти. Те сами подкопават основата на своята къща и унищоважават бъдещето си в гонене на преходното, което и спомен няма да остави така сякаш никога не е било.

Ти като си толкова праведен и просветлен защо само в такива порочни сайтове влизаш?

Мисионер-проповедник е, как що. Още не се е усетил, че ще го изядат... :D

сам

за Бога братя сиидвайте! :-)

Най-големият терорист (не ни трябват вносни) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

ДС-арската псевдодържава краде, защото популацията не може да измисли начин да я спре!!! А може и да се каже, защото цялата популация краде, макар и в по-малки размери. Крадлив народ, ей!

Ако се проведе класация за неудачници да заеме второ място.

Тия наред ли са? Аз не съм сигурен дали имам и 28% легално съдържание и софт на компа, тия ми виката 28%!? Чшш, алоо! :)

Сигурно голяма част е безплатен. До толкова са с добрали. А в същото време в Windows XP имало музика правена с пиратски софтуер. Крака си слагал в текстово съобщение към файловете за информация. ;)

Само 27,43% ли, невъзможно! По-малко от 70% ми се вижда абсурдно.

Локализирайте продуктите си за нашия пазар, сложете цени отговарящи на реалната ни икономическа ситуация и само вижте как пиратството рязко ще намалее! Аз искам да играя GTA на български език примерно, но да давам 150 лева за играта при положение че вземам 370 лева заплата а тя дори не е преведена е пълен абсурд!

Така ли ще се оправдаваш пред Бога в денят на Божият съд? Бил си беден и затова си просвоявал чужда собственост за която не си положил труд?

Споко пич намесваш неща дето си мисля, че и ти много малко разбираш! Инак да ти кажа системата си е такава! А именно тя казва за да има богати трябва да има и бедни! Това е! Това е икономическия строй в които живеем! Не казвам, че е лош или добър просто е такъв! Но пък природата или еволуцията или Бог не знам както искаш го наречи е казъл ще има умни и сред бедните и сред богатите, ама май май тъй като бедните са процентно повече, то чисто математически излиза, че умните сред бедните са повече а някой от тия умни не му се вижда правилно докато едни имат толкова, че и за 100000000000 живота да им стигне, то други да имат толкоз, че и за половин ден да не им стига! И естествено почват да търсят начини как да го върнат на тия имащите! Пак искам да забележиш не казвам, дали едното или другото е добро, то просто е така! Строя в който живеем е такъв! А той не знам колко общо има със Създателя!

"Аз не мога да си позволя Порше за това ше ида да си открадна едно докато не го пуснат за БГ на държавни цени"... Заради такива като тебе всичко бяга навън.

Я сега да те питам, щото чета и си мисля, че маи ги "разбираш" нещата та я ми кажи колко от тия дето имат поршета са си ги купили с ... техни пари?

FuckTheEU

Малко нелепо сравнение, защото поршетата не се копират за секунди с хиляди бройки. Освен това поршетата май имат сервизна книжка и упътване на български език, а големите корпорации като юбисофт, енвидия и рокстар дори едни субтитри на български не слагат в игрите, които продават у нас. За локализацията напълно подкрепям колегата потребител. Ако ще искате толкова пари колкото в германия за една игра - слагайте ѝ поне субтитри на български! А това, че игрите напоследък се правят на килограм, на конвеир и повечето от тях не струват тори жалките стотинки на носителя, на които са записани е съвсем отделна тема.

пиратско каквооо..... хахахах на моя компютър само winRAR ми е лицензиран....

Той RAR-а е руски. Като MKV и други.

Konstantin

Най вече MKV, нали...Ама ти по ги назвайваш нещата...

За РАР да плащаш

и тук сме втори! ами -няма ли нещо, в което да сме първи? първи сме по вторите места!!!

Ф Ю, Гогов!

Всички тези индустри отбелязват повече приходи от когато и да е било преди. "Хората крадат и ние губим милярди" викат производителите на музика, филми и игри. Е, драги ми...мога да ви кажа това. Ако хората трябваше да плащат НЯМАШЕ да ги купуват. Така че пак нямаше да спечелите. Хората ви гледат игрите, филмите и музиката щото могат да ги вземат безплатно. Ако трябваше да плащат нямаше да ги гледат, слушат и играят и пак нямаше да ви плащат. Така че вместо да крещите и да викате, бъдете доволни че днеска правите повече пари от колкото преди!

Много е относително. Едно е да откраднеш 1 милиард от Майкрософт, а друго е да откраднеш 1 милиард от 1000 дребни производителя. За едните може това да е няколко луксозни яхти по-малко, за другите фалит.

Това, че някой ползва пиратски софтуер не значи, че би си го купил иначе! Тези сметки за "загубени ползи/печалби" са доста сиганска работа. "Продукцията" на дадените фирми в много случаи би останала напълно неизвестна ако не бива разпространявана нелегално. Много е относително е много относително казано.

Само 27%? Да да.. всеки, който познавам знае как и използва торентите най-малкото за филми, много хора и за игри. За музика много хора вече използваме платени услуги (Spotify, Google Play Music и т.н.), само 8лв. на месец ми излиза гугълската услуга. Уви според мен 2 са основните причини за пиратстването - едната е ниските доходи на голяма част от хората в страната. Другата, която се отнася за хората с добри доходи - и да искаш често даден филм/сериал е невъзможно да бъде гледан легално. Много сериали не са налични в Netflix и други подобни услуги (по една или друга причина) и няма как да си платя, дори и да искам, освен ако не наруша закона, но тогава също съм "пират" (защото използвам VPN/Proxy за да заобиколя гео-рестрикциите за даденото съдържание). Е какво да правя тогава - отварям някой торент сайт и след 5мин. филма върви на телевизорът.

Плюс и качеството на продуктите. Купуваш го и не ти харесва....ама как се взимат пари обратно от наполовина изгледан филм, игра или музика?

Не е точно така. За игрите има варианти. Стийм позволява рефунд до мисля беше 1 час игра. Играеш до 1 час, не ти харесва - рефунд, връщат ти парите. С филми и музика не знам да има услуга с такава опция.

И за музиката не чувствам вина, че голяма част съм наточил без да проверявам законно ли е не е ли. Имам 15-на Г музика - главно от 50-те и 60-те - и това са неща, повечето от които съм купувал на времето на CD-та, т.е. платил съм на музикантите вече за тия песни. Повечето CD-та ми ги откраднаха преди доста години барабар с колата та и да исках сам да ги в-mp3-ясвам не можех...

по-скоро си платил на големите компании дето все се вайкат и дават по 10% на музикантите

То и без това авторските права имат давност. За музика от 50-те и 60-те може да е изтекла. Народните песни нямат авторски права по закон.

само аз ли съм на мнение, че по домашните компютри пираткото съдържание е 70%, а не 30%? то и по служебните е подобна ситуация.

Ами не знам. Каквото и да свалям 80% от пиърите са ми от САЩ!

Едва ли. .com домейна клиентът ти го маркира с американско знаме но това нищо не значи, архаичен остатък е. Същото важи и за .net и още някои май (.org може би и т.н.).

какво общо има торентпиър с домейн?

Голям срам Литовцитге да ни бият...

Цитат: Нисък процент на интернет пиратство има в Германия там само 1,71%. от потребителите използват пиратско съдържание в интернет пространството. Според запознати това се дължи на строгите закони и следенето на всякаква пиратска активност от страна на потребителите и сравнително бавния интернет. А аз като напиша, че интернета е зле в Германия и има места без такъв, защото не им излиза рентабилно да го прокарат там, с отвратителен сателитен и обикновенно после ме обявява някой тук за лъжец. ;) А и наистина ги следят и май им излизат предупредителни съобщения.

Случва се в Германия да ти дойде сметка за свалени неща от торент. Следят хората.

схемата е доста порочна и широкоизвестна: адвокатска кантора накачулва торент клиент и следи кои ай-пи-та сиидват определен филм/музика. адвокатската кантора след това праща писъмце до местния прокурор да им издаде друга хартишка, с която да изискат личните данни от провайдера. последната стъпка е да пратят писъмце до злощастният дърпач, с искане за 2-3 хиляди евра. каква част превеждат до собственика на авторските права не е ясна, може и да няма такава.

С изграден VPN до моя домашен сървър - двама мой приятели от Германия си пиратстват. Да го духa Меркел.

Браво, а шон гецалт, а? ;)

ако се чудите що Русия е толкова надолу в класацията. Просто там са още на старата схема с продаване на пиратски дискове на пазара. Що има пирати ми всъщност е много просто софтуера е на една цена на всякъде. В САЩ едно хлапе за да си купи 60 доларова игра спестява от закуски седмица, в България за същата игра хлапето трябва да спестява няколко месеца. Що да чака месеци, като я има в торетите безплатно.

От Русия няма достъп до rutracker и други уж руски торенти, а от България има. Поне така беше преди 20-тина дни. Свалял съм неща за приятели руснаци.