Коментари - Най-добрите български снимки според Sony | IT.dir.bg
назад

Най-добрите български снимки според Sony

Световната фотографска асоциация обяви имената на носителите на награди в тазгодишното десето издание на конкурса Sony World Photography Awards.

Обратно в новината

Коментари - Най-добрите български снимки според Sony | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия дето не разбират от фотография, нека пуснат една петиция, моделите в Плейбой и миските да ги показват както са станали от сън, без да са се къпали, без да са пили кафе, рошави, със засъхнали слюнки и т.н. (общо взето както е всеки средностатистически човек). Щото явно не зацепват, че всяка една снимка в историята на фотографията е "фотошопната". На някоя са и бутнали контраста, на друга яркоста, трета е сглобена от 2 или повече кадъра, защото камерата и човешкото око виждат по различен начин. Някъв долу се изцепил, че били колажи. Как точно са колажи? Това, че той не знае как да сложи един неутрален филтър пред обектива и да отвори затвора за 1-2-3 секунди, че да се получи желание ефект, си е негов проблем. Къде е обработващия софтуер в случая? Един кадър може да се направи от една осемхилядна от секундата до няколко минути. Без обработка с фотошоп. И кадрите няма да имат нищо общо със снимките, дето "критиците" ги правят със сапунерките или телефоните. Ей такива хора масово дрънкат, че фотографите "само натискат едно копче и толкоз". Те и готвачите значи само изсипват едни продукти в едни съдове и манджата си става сама.

Снимката "двойно" явно пробутана в конКУРса по директивата за новите ценности, радетел на които е и SONY.

Хубави са снимките.А относно коментарите за фотошопа на есенната - неутрален филтър сваля скоростта.Или при бленда 8-10 ще има много резки черти на статичните обекти и размазана вода защото скоростта на снимаве може да е към секунда.А при висок клас камера пастелни цветове не са проблем.

Като гледам и трите снимки са обработени със софт. Що не участват такива дето не са обработени?

дкми

Защо винаги печелят рисунки, а не истински снимки? Това на първите две места НЕ са снимки, а колажи. Последното е снимка, с черно-бял филтър, и в нея наистина има вложено нещо истинско. Останалите две са нищо повече от photoshop templates.

Кое е колажа на първата? Размазаното? Което се получава в момента на снимане?

По-скоро такива конкурси трябва да са озаглавени най-добрата снимка тежко модифицирана с фотошоп. Няма спор, че някой снимки изглеждат добре, но повечето почти нямат прилика с началния кадър.