Коментари - Експерти предупреждават за масов вирус у нас | IT.dir.bg
назад

Експерти предупреждават за масов вирус у нас

От тази седмица в българското интернет пространство се наблюдава особена активност на компютърни зарази от типа Filecoders/ Cryptolockers, съобщиха от ESET.

Обратно в новината

Коментари - Експерти предупреждават за масов вирус у нас | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще правим пари от преинсталации пак :) Идеално

Abu Talib

Я кажете, имате ли куки с датата 19.01.20138 г. Пълен е компютъра ми с куки от цял свят с тези цифри, при всичките еднакво.

Уважаеми DIR.BG: "Вирус" се нарича когато опасността влезе в компютъра на потребителя без негови действия. Не се нарича "вирус" когато в компютъра влезе код по собствена инициатива на потребителя! Това последното се нарича неграмотност или слабоумие. Никой нормален човек не би отворил писмо от bankatayahoo.com. Който няма елементарна култура да различава подателите на писмата си, сам си заслужава щетите в последствие. И не на последно място нека да уточните - това засяга само хората ползващи комерсиалния боклук Winбоза. Потребителите на безплатен Linux за пореден път, и както винаги, не са уязвими.

1-во писмата реално могат да доидат от съвсем легитимен домайн на реална банка чрез емайл спуфинг. Дай си поща да ти покажа, за да си знаеш. 2-ро Линукса не те спасява при наличие на желание. Първо се слага експлоит за повошение на привилегиите в за линукс, после от името на админ-а се пуска модул за кодиране и понеже Линукса е по бърз ще тис е кодират и фаиловете по-бързичко. После идва и честитката. 3-то В тази новина ако не схвана най-важното не беше проблема а скритатат реклама на дир в полза на куция ESET.(не че другите са по-добри) 4-то няма нужда от интерактивност ако ти се изпрати кадърно спуфнат емаил с кадърен експлоит на емеил клиента ти или brоwosera-ти. За да ми хванеш вяра си дай емаила и си се подготви за преинсталация защото това ще е цената на урока. 5-то както има атаки за и срещу всичко правено от човек така има и спасения и зашити от всичко. Номера винаги е кои кого ще изненада първи. Ако незнаеш досега винаги защитата и пачовете се правят месеци след като тръгнат и минат успешно атаките. Така, че си прави изводите. Хайде много здраве и си вярваи на линукса, но от мен да знаеш, че ако задклавиатурното устроиство е некомпетентно нищо не го спасява освен чужда компетентна намеса.

Отворко, кажи как да ти изпратя имейла си и да видим как ще се справиш по твоята точка 4. :) Аман от разбирачи!

и после ще приказват че нямало заговор срещу Русия - ето автора как нежно е загатнал кой е зловредния източник на вируса - средностатистическия читател без много да се вглежда ще остане с усета че Русия някак е намесена пък то се казва че и там има поражения

Естествено...Думичката РУСИЯ в "новината" е по-тъмна. За "Другите страни" само мимоходом се минава...Напоследък във всички "новини" /не само на д-ра/ се набляга на това - колко лошо е Русия и колко са лоши и прости руснаците... А братските американци - най добрите и най-умните! Не усещаш ли масовата обработката на съзнанието? Гьобелс беше казал нещо от сорта: "Повтори една лъжа 100 пъти и става истина."

Биткойните са криптовалута, не виртуална валута. Виртуалните валути се ползват в компютърните игри и се издават от лицето, контролиращо играта. При криптовалутите създаването е по-различно, то се контролира с консенсус и математика.

А бе докато са в линкове в поща добре, кой с всичкия си натиска линкове в спама. Който не може с един поглед да различи спам от неспам има проблем ама всеки с проблемите си. Голямата трагедия се очертава с тоя "бъг" на 19 години дето MS обявиха тия дни, че го били оправили - не и в xp, това са 30% ли колко са от всички потребители, нали трябва да ги накарат да платят поредния абонамент.

Явно това им е целта на 'меките"...Да се започне да се купува повече поредния ВИН...Явно номерът им с XP в БГ /масово пращане на писма от къде ли не, че едва ли не всеки може да ти влезе в комп-а ако си с XP/ не мина...Сега трябва да се продължи "бомбандирането" на юзерите с подобна информация обработена като "новина"

Източника бил неизвестен! Ха Ха ха! Много ме разсмяха дир-а с тази мисъл... Нима не може да се провери от къде идва писмото?

За възможно е възможно, ако имаш ресурсите на NSA и/или GCHQ.

При вируси от този вид се залага на това - колко е зомбирано зомбито. Имам клиенти, дето ми казват: искам всичко да ми става автоматично - отваряне, записване, стартиране... Обикновено им отказвам за такава "услуга" или ако е много настоятелен дигам цената няколко пъти и си записвам молбата му...Вземам парите /ако се съгласи с цената де/ и му казвам да ми забрави телефона!

И ти кое точно им направи автоматично?

Колегата е искал да каже, че не искат да ги пита да ли "аттачнатия"(приложения заедно с писмото) файл да се отваря без да ги пита - само като "кликнат" на него. Ами такива са си клиентите не слушат - както и аз докторите за моите си болежки :-)

Поще не се отваря от сайта на АБВ и с outlook-a на М$. Въпреки,че повечето зомбита под "поща" разбират само това.

Да ме мислят тези, дето имат "биткоини" (Ко й туй?). Пък ако хакерчетата много настояват, да се самообслужат от банковата ми сметка, в една банка.

Трябва да си глупав като циганин за да отвориш такъф файл! Всички циганета ъъъ елате на купона!

Компютърът стана масов продукт (както и например телефона), ползват го всякакви хора - обучени и необучени, предпазливи и доверчиви, опарени и неопарени, зрели, презрели и недозрели. Никой не е застрахован и за всяко нещо си има първи път. Вкл. и някой такъф самодоволен да се окаже със заключени файлове. А отсреща някой циганин да му поиска биткойн.

Интересно. Ще жертвам една виртуална машина за да видя колко е опасно ?

Зле е, няколко колеги жертваха сървъри(информацията , не физически). Мога да те уверя, че е много зле работата. Всичко шернато на сървъра заминава.

ха ха, щом говорим за жертви, ми е ясно, колко сте добри с колегите.

Интересно ми е само едно, защо нямат тези сървъри back-up на share?!?. Логично е след като изграждаш сървър и предоставяш някаква услуга да я защитиш.

Нека преброяването на агнетата започне сега