Коментари - BulgariaSat-1 вече е на позиция | IT.dir.bg
назад

BulgariaSat-1 вече е на позиция

BulgariaSat-1 достигна българската позиция на геостационарната орбита.

Обратно в новината

Коментари - BulgariaSat-1 вече е на позиция | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То хубаво, ама като никой не ти казва, коя аджеба е тази позиция в градуси - на запад или на изток. Все пак нека се има предвид, че има сат маняци като мен с по три-четири сателитни чинии на покрива и тези данни са им нужни.

Тея от Булсаткома не плащат и без това доста мизерните заплати на работещите,/ оправдаваха се с тоя сателит години наред../ но иначе се рекламират от космоса.. смешници

СЕга да разчитаме ли, че намачканите канали, че да се съберат повече тв-та по транспондерите, ще се излъчват вече с нормалния им битрейт и ще може да вижда свястна картина и на голям телевизор (50 инча). Защото примерно бТВ Комеди от БСК излиза с 2,5 мбит и се вижда на квадратчета, а от кабеларката е с 5 мбит (както излиза от студиото) и като качество няма нищо общо? HD каналите са с по 3-4 мбит, а по кабеларките са с 8-10мбит и са наистина HD (1920x1080) не 720p.

Значи 1080i било по-добро от 720p? Не знаех... :D

Разбира се, че 1080i /full hd/ e по-добро от 720p /hd ready/ - вече да знаеш... :)

Еми с малко, ама е по-добре ;) 1080i е 1036800 пиксела/кадър, 720p е 921600.

Стационарна Орбита обслужва определен район, статията определено не е за лаици "Номади" ! Частната компания се предполага е взела решението след задълбочени проучвания направени от профеционалисти, едва ли ще са на загуба !

Я си прочети глупотевините отново и си посипи главата с пепел.

Спътник, космос, пренос на данни ... бе добре. Ако си номад. Обаче изобщо не виждам финансовата логика при 80% уседнал таргет на който оптиката едва ли не му се "боцва" в домашната мрежа. Съответно, до 5 години /вероятно/ наземните мрежи на мобилните оператори за пренос на данни ще направят безпредметно ползването на сателит от "дребни клиенти". Не бе, не им правя сметки на пичовете! Просто гадая къде са се прицелили.

Стационарна Орбита обслужва определен район, статията определено не е за лаици "Номади" ! Частната компания се предполага е взела решението след задълбочени проучвания направени от профеционалисти, едва ли че са на загуба !

Нещо не виждам дежурните лайнохвъргачки да се изхрачат за спътника.....айде бе,детриоти,ак 47 разни добруджанци...нали от всичко отбирате или като няма нищо за гнома или за ББ не ви влиза в норматива за копейките

Чакат парата и опорните точки. После на амбразурата с включени лайномети.

Започва се с местенето на антените!

По мои сметки около 45 градуса по посока на часовниковата стрелка спрямо сегашната позиция, така че при мен се сменят терасите ;)

gonzales

39 градуса се мести на 1,9. май така беше. разликата е по-малка от 45 градуса

Предпочитам така - телевизията от "космоса", интернета по оптика. Поне едното да работи при някой катаклизъм или набез на "тъмнозелен"

Правилно. И аз съм така. Да не говорим, че ако ТВ-то ти е на сателит, много по-лесно се мести и без участието и разправии с доставчика.

Да,да, и зимно време вместо да си грееш гъза на камината-дежурен по снеговалеж, с метличката да замиташ снега от паницата при минус нам си колко градуса...

Помня това, имаше и дежурен по антена да гони сателита в ранните дни на интернета у нас...

А другия вавиант е като се скъса кабела (оптиката) и пак ще си грееш гъза на камината ама без телевизия :))) Има и подгрев за сателит, за по-хитрите!

При добре нагласена елипсовидна сателитна антена снегът не пречи, освен ако не е навяло догоре.

gonzales

ами ако я подложиш на директен снеговалеж ще метеш , разбира се. постави я под стряхата и чакай да я навали сняг. :-)

ceляka

за домашна телевизия предпочитам IPTV, с повечко предимства е....отделно ползваш и интернет по същия кабел. Ако си с чиния, за интвернет пак ще ти трябва кабел до вкъщи, и малко ми се губи логиката на тази сателитна ТВ. Освен за села, вили и т.н. Трудно ще си избият инвестицията. Все пак - успех на фирмата с това начинание.

Логиката е да паднат разходите, които сега те плащат за наем на други сателити! И от своя страна да предложат сателитни услуги. Дано да се отрази положително на пазара на ТВ услугите в България.

ceляka

да, от тяхна гледна точка е така, и може би тази и следващата година разходите ще са по-малко, но кто цяло според мен при масовото навлизане на оптиката и по селата, и от друга страна развитие на 4Г мрежите, да качваш ТВ и интернет в космоса става по-скоро лукс....погледнато в перспектива след няколко години ще им бъде трудно да се конкурират с наземните системи.

Ако си на постоянен адрес, ок. По един кабел. Еми много е забавно като Свиваком си рекламира скоростите, най-вече физически невъзможните, да не говорим за обективно недостижимите. Еиднственото предимство на IPTV телевизията е превъртането.