Коментари - Тестват българския сателит BulgariaSat-1 | IT.dir.bg
назад

Тестват българския сателит BulgariaSat-1

Българският геостационарен комуникационен сателит BulgariaSat-1 на “Булсатком” се приближи с още една стъпка към изстрелване след като премина през тестове.

Обратно в новината

Коментари - Тестват българския сателит BulgariaSat-1 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бум бум да няма бум бум с фалконя

Дано има точното количество въглища за достигане на орбита. Да не вземе да остане на геонестационарна орбита или да отпраши чак на негеостационарна.

ТЕСТВАТ ОБЛЮЧВАЩИЯ СОФТУЕР ВЪРХУ НЕРЕЗИ:)) .... СЛЕД ОБЛЪЧВАНЕТО ОТ НЕГО 90% ОТ НЕРЕЗИТЕ СТАВАТ ГЕЙОВЕ :)

"СЛЕД ОБЛЪЧВАНЕТО ОТ НЕГО 90% ОТ НЕРЕЗИТЕ СТАВАТ ГЕЙОВЕ :)" - мдаам...ако си прав значи доста си облъчван, още от пеленаче

Си остават такива и без облъчване!...

Някой знае ли колко струва целия проект? Включително с изстрелването.

Явно могат да си го позволят. Освен това ще пускат и мобилна мрежа.

150млн. спътника и под 50млн. изстрелването.

Велика българия покорява космоса благодарение на гения на велика Америка а путлеристите канибалстват от глад ахахахаха

А геният на велика Америка ползва руски ракетни двигатели, гениално, нали!

От съжаление.

3евзек

Откога руските двигатели започнаха да връщат ракетите в пълен състав?

"Falcon 9 на SpaceX" - чети бе руска чугунена тикво, чети бе !

Руски двигатели откраднати от създателя им Вернер фон Браун?!

Тези същите, които се взривиха скоро ли?

То и руска ракета се взриви. Разликата е че американците си признават, а руснаците крият докато е възможно.

Една от тях,даже!...

Застраховайте си сателита да няма после олеле мале!

Добре че ги подсети, де ще се сетят те за такива сложни неща без тебе.

Фалкон!!??? Ясно , тук говорим за едни пари от застрахователи.

Фалкън 9 от 30 старта имат само 1 провал 3,3%. Съюз от 30 старта 2 провала 6,6%. Протон от 412 старта има 47 провала или 12 %. Съюз 2 от 62 старта имат 3 провала и още 2 частични, което е 4,5% или 8,2% с частичните провали. Дали наистина ти е ясно дали става въпрос за застраховки?

а твойте коментари от 100 101 са провали нали ква ква

Че аз на Фалкън видях само един успешен старт. Къде са тези 9, пък от 30?!?! А на съюз не съм видял неуспешен. Как ги пък извади тези стъкмистики?!

Е какво му е българското на тоя сателит??? Ако си направите труда и погледнете в търговския регистър ще видите, че едноличен собственик на капитала е: "БУЛСАТКОМ ИНВЕСТМЪНТ ЛИМИТИД" ООД, Чуждестранно юридическо лице, Идентификация 9047965--, държава: ВЕЛИКОБРИТАНИЯ. Значи сателита е на Великобритания, а не български.

Е тя съветската мафия как и къде крие "фирмите" си едва ли скоро ще хванем и изчистим, идеята предполагам е, че ще обслужва БГ територията.

тя съветската мафия и тебе те е скрила,ама пък ти си светкаш ли,светкаш

Това по никакъв начин не пречи собственикът да е български.

и тоя сателит на боклука, както израелският миналата седмица.

3 руски сателита от Глоснас се поразвалиха миналия месец и руснаците тръгнали да вдигат 2, ама ракетата им падна тия дни край Плисецк, добре че не изтрепа хората по близките села. Та Глоснас скоро няма да е читав, а и ракетите им също. Вече погребаха Ангара след 19 г. проектиране и цели 2 старта.

Затова САЩ купуват ракетни двигатели от Русия. Дада, не си в час. Грешни данни, сигурно са от USA или най-малкото от ул. Козяк.

Много се радвам че работим с американците. Там е прогреса, велика страна е САЩ, страна на културни и свободни хора, не като някои простаци на изток.

кво се казва-окей дай някой друг виц или патос от раб.дело в нов вариант ориентиран към запада.

и неграмотни.

с фалконче ще го пращат 'щото обърнахме дирниците си към американците, а зарязахме руското курченце :) те фалконите са си бъгави по немски дефолт:) а напоследък много ги стрелкат с лазер от дронче :) някой не ще да позволи да се мандахерцат из космоса... ще да са руснаците:) ревностно си пазят космоса:)

Малееее колко си начетен! Ути, ти ли си бе? Сложи ли да се вари зелето?

Като го гледам е от поетите дето напоследък вместо по обществените тоалетни пишат поезията си по коментарите под новините.

то хубаво... ма техните ракети зеха да гърмят... да не стане като със спътника на фейса

не ги мисли ... тези неща се застраховат и презастраховат ... ако не сега ще е после :) браво по принцип на компанията , ако и интернета им беше стока - цена нямаха да имат :)

Всички ракети гърмят, руските също. Транспортните ракети имат по-различни системи за безопасност и цялата процедура на работа е по-различна от тези, с които изстрелват космонавти и астронавти. Единствените ракети, които не "гърмят" са Ариана на Европейската космическа агенция, но те са много много скъпи... и затова не гърмят. Така че руско или не руско - винаги има риск от проблем и катастрофална аномалия, затова има и застрахователни компании в цялата работа.

тия ракети Ариана на Европ.агенция няма как да гръмнат както казваш щот са мнооого скъпи ,обаче по скоро-защото се изстрелват горе долу веднъж годишно.А тия руските сумарно годишно се изстрелат -28 пъти /пилотирани и безпилотни/