Коментари - Инфектиран CCleaner е качен на над 2 млн. PС | IT.dir.bg
назад

Инфектиран CCleaner е качен на над 2 млн. PС

Популярната програма за чистене и оптимизация на персонални компютри CCleaner е съдържала злонамерен код, който е заразил над 2 млн. РС-та.

Обратно в новината

Коментари - Инфектиран CCleaner е качен на над 2 млн. PС | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да бяхте казали какво прави зловредния код, какви поражения нанася. Засичат ли го антивирусите.

Касперски истински антивирус!!! Имам платена версия на моя ALIENWARE не могат да ми изтрият нищо от компа без искам аз програмата не позволява не можеш да влезеш в хардиска не позволява по никакъв начин занимавам се с хакерство не мога да я првчупя няма пробвах да инсталирам вируси хваща всичко на секундата не можеш да извлечеш нищо абсолютно нищо не позволява

Бате, ама ти си много зле...

ти откачи ли? Касперски прави от всеки компютър - бавен охлюв. На джава ли на какво е написан тоя руски боклук, но за нищо не става.

За чистене на регистри от над 10 години ползвам някаква TweakNow RegCleaner Professional. Много е добра. Не ми трябва нова версия, тази ми върши перфектна работа имам си и сериен номер за нея. Защо нещо което работи добре да се сменя с по нова и тежка версия? Близо 15 години съм с тази и нямам проблеми. Дори на win 7 върви така че няма да се сменя.

А бельото поне сменяш ли си го редовно?

Дефинирай редовно? Ако означава всеки ден - НЕ. Сменям го само когато се измърси. А това става на няколко дена. Икономия му е майката. Няма пари за ток, вода и прах за пране, за преобличане всеки ден. А ти кога!?

Истината е в Qubes OS

да бе ..поредната линукс дистрибуция, 2352-та поред. А и ти кликай и инсталирай каквото ти падне, пък приказвай пак че еди коя си ОС, била несигурна.

кой нормален човек би инсталирал ccleaner...

Ползвал съм всякакви андроид телефони, от нисък клас до флагмани и нокога не съм го ползвал. Мислих, че рибите са по-малко но съдейки по минусите очевидно греша...

Ам' компютър ползваш ли?

не гледайте цици по интернет и няма да имате вируси ....

Само от гледане трипер не се хваща.

Едната ръка пише ВИРУСИ, а другата-АНТИВИРУСИ.Важното е ДАЛАВЕРАТА.

Няма по-сериозен вирус от антивируса!

zeddd

Преди години същият този софтуер имаше същия "проблем"...

Avast е много калпава програма

Е, нали е без пари! Ти какво искаш - да прави мусака ли?

То и оня ден бяха "хакнали" няква кредиторска фирма в САЩ, ама после се оказа, че седмици преди да обявят, че са хакнати, няколко мениджърина фирмата са си продали част от акциите за милиони.

Вътрешна работа.

Интересно - и в Питон откриха ВИРУСИ... Отвореният код бил чист, бил нам къв си... КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕГЛЕДА СТОТИЦИ МИЛИОНИ РЕДА КОД, КОИТО СЕ ПРОМЕНЯТ ВСЯКА МИНУТА ОТ ХОРА ПО ЦЯЛАТА ЗЕМЯ, БЕЗ КОНТРОЛ?!?!?! Според мен Безплатният софтуер е смесица от вируси на произволни страни, а платеният софтуер е вирус от САЩ. Все пак последният е доста по-агресивен!

То ей така те пускат в екипа на девелопърите на някой продукт, направо си правиш регистрация и почваш да сипеш вируси в конкретния продукт под отворен лиценз, нали.. Това са кора които работят заедно и вече са преминали някаква степен на доверие един друг. Ти по тая крива логика и в една софтуерна фирма да работиш, можеш да си сипеш вируси колкото искаш, незабелязано. Ти на ден колко реда код според теб можеш да напишеш, че да не ти го види никой в репото, ако си вкарал вирус?! Дтеба в простата кратуна дтеба! Интернет даде трибуна на всякакви отрепки.

Да бе да. Колко FOSS писача познаваш които са написали код поне 1/10 като обем от тоя дето им е include-нат.

Май простата кратуна си ти. По-трудно е да накараш човек който работи за пари да пише зловреден код, щото така си плюе на работата и доходите. Но при свободния софтуер това го няма. Ако някой му плащат да пише такъв код, не ще го прави ами и хоро ще играе. А зловреден код обикновено се пише от платени наемници, не от луди маниаци самодръжци.

Кой ще ти го види бе? Да не мислиш че има по 20 души дето отговярят за 1 и същ пакет? Колкото и добри програмисти да са другите, те си знаят тяхната част, ще ти разбере някой дали си сложил вирус в кода когато цъфнат налъмите. Някои дистрибуции имат хиляди разработчици, наистина ли мислиш че можеш да имаш доверие на всеки един от тях?

и истината е сигурно, че са имали програмист гуру, който е бил от създаването на компанията, но сега им е вече скъп кадър и го махат. Знаейки какви са му колегите, компилирал си е кодчето както иска да си има бот мрежа, подписал си предизвестието и чао... колко много от тези новини, които четем са добре напирани редове от ПР-а на някоя компания, а реално отзад стои пълнята мърлявщина на мениджърите.

На многото, многото мениджъри...

Няма нищо по-хубаво на този свят от безплатното!

ChatGPT

Безплатен обяд няма. В наши дни безплатна програма означава, че плащаш с персонална информация (извлечена от устройствата ти). Все още обаче не се е наложила практиката разработчиците да обявяват какво точно вземат от теб

В наши дни и платена програма означава същото.