Коментари - Джеф Безос създаде хилядолетен мега часовник | IT.dir.bg
назад

Джеф Безос създаде хилядолетен мега часовник

Шефът на Amazon, милиардерът Джеф Безос започна строителството на 150-метров часовник, който ще работи точно и без намеса в продължение на 10 000 години.

Обратно в новината

Коментари - Джеф Безос създаде хилядолетен мега часовник | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сигурно се очаква върволица от посетители на музеите, след като "дa ce cтигнe тo тoвa мяcтo cъвceм нe e лecнo: дo нaй-близĸoтo лeтищe c aвтoмoбил ce cтигa зa няĸoлĸo чaca, нeoбxoдимo e aлпиниcтĸo oбopyдвaнe и тpябвa дa ce знae тoчния мapшpyт."

започнат миналото хилядолетие, не от безос, който просто е предоставил (за него) малко земя и пари за инсталиране на часовникът. дир.бг = фейк нюз

Кой ще го навива :-) ?! Ако плаща добре дорде се пенсионирам, аз може и да се съглася !

попитал е някой компютър колко милиона трябва да даде, отговора е бил 42

А можеше Безос да ги даде тия пари за некое оръжие! Пари хвърлени на вятъра са тва нали, Гогов! Всички пари требе да се дават само за ОРЪЖИЕ! Защото Родината е обградена от коварни и зли врагове! И в Родината е пълно със зли и коварни врагове! Всички са врагове само нашия обичан Вожд Вовка не е враг! Ние всички обичаме Вова, защото Вова дава нас копейки! Нали, Гогов!

И в Хасково на площада има един такъв от 80-те още...

"Къде точно се намира този часовник. Има ли алумин?" - попита бай Мангау. "Никой чадовник не може да избяга от съдбата си" - ромска народна поговорка.

Аха, ще работи, докато не прочетем "10к часовника спря работа след като група българи откраднаха важни елементи"

По лятното или по зимното часово време ? Дали ще е точен ?

Абе не е лошо като идея....Дори хич, но тия хора чували ли са за фрикция, триене, умора на метала? Как ще компенсират всичките тия неща, без да има примерно непрексъсната подръжка от хора? И защо не са превърнали този подземен комплекс в склад на човешките познания...Може там да се складират на електронни или други носители човешките познания, култура и цивилизация...Ако случайно се дигнем във въздуха, след след стотици и хиляди години, или някой друг милион години... някой сивчо да може да почете какви същества сме били...

То пък една цивилизация, то пък и една култура ... хайде по-добре да не се заразяват други същества.

Айдее о тоя се сдуха...абе Джеф именно тая глупост дето ще я строиш е суета...а механика да издържи 10000г.....язък ти за милиардите.

По-големи лицемери от "Джеф кой" и Брансън не мисля, че има. Точно той да прави такива изказвания и да замазва положението с такива ненужни на човечеството глупости. Защо не изстреля атомен часовник в космоса, подобен на DSAC на NASA или като е толкова ларж да разработи своя версия с великата си blue origin? Нали мисли за напредъка и прогреса на човечеството, "работата, която е по-важна от парите... И двамата с, другия сладур, Брансън само се бият в гърдите какво правят за света, а голата истина е, че инвестират много пари, за да си умножат капитала по 3, след това.

Ти да не си фен на Мъск? ;))

Изцяло механичен часовник. 10 хиляди години са прекалено много. Колкото и да ми се иска наистина да стане така, звучи ми наивно оптимистично. Без подмяна на материалите, от които са направени елементите му, те ще се износят както от триене, така и поради самата умора на материала.

Грандиозно! Преодолявайки трудностите пред подобен проект носят реалното познание.

Подвели са го. Такъв тип механизъм не може да работи толкова време.

глупаво похарчени 42 милиона долара

Колко точно го е казал човекът: "Дa ocтaвим cyeтaтa и дa дa ce зaeмeм c paбoтa, ĸoятo имa знaчeниe, ĸoятo e пo-вaжнa oт пapитe". За съжаление, това е поредната суета. Хората живеят ден за ден, без да се замислят за безсмъртните си души. Още малко, и всички ще го разберат, но за мнозина ще е твърде късно...

Две кофи летели над океана и се блъснали. Какъв е изводът? Дрън-дрън, че пляс!

Гогов, вместо "0,1 тpилиoнa дoлapa", можеше просто да напишеш "100 милиарда".

А дали и Гьобелс мисли така? Кое от двете въздейства по-добре върху съзнанието на овцата четяща "новината"?

Върху съзнанието на овцата въздейства най-добре селския коч.

Приемам залози за точността на часовника. Изплащане - като му изтече срокът на годност.

А джелезо има ли из тез 150 метра? А алюмин?

Хубаво и смислено начинание, браво. Тези, които с тези пари ще си купят имение или яхта никой няма да помни след хиляди години, а това ще остане в историята.

Ако си беше заврял тапа отзад, резултата щеше да е същия!

Що? Ти като сложи тапата да не би да направи нещо смислено?