Коментари - ”Черен петък” вече е запазена марка на eMag | IT.dir.bg
назад

”Черен петък” вече е запазена марка на eMag

Румънската компания "Данте интернешънъл", която е собственик на eMag е запазила търговското наименование "Черен петък".

Обратно в новината

Коментари - ”Черен петък” вече е запазена марка на eMag | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това дето емаг успяха да запазят израза черен петък все още ме озадачава. Хммм?!?

Това е най-голямата глупост която бях чувал !?!? Как може да допусне държавата ни продажна такава глупост ?!!. Ами аз ако отида да патентовам "Великден" или "Баба Марта" , това озанчава ли че вече няма никоъ да го споменава ?!?!

Е, що за глупост?! Как може някой да притежава думите за всеобща употреба "черен"; "петък"; "черен петък"... Тия другари в патентното съвсем изтрещяха...

Аз пък запазвам "Приятна събота и неделя!" и "Весел уикенд!" и чакам всеки, който ги употреби, да ми цъка по 10 ст. :))))))

A Светият Синод да побърза да резервира "Разпети Петък" докато не го е грабнал някой друг!

Много нагли - КЗК веднага да се самосезира.

Линка са го скрили явно не желаят да публикуват информация за добрите онлайн магазини, отиваш в пазарувай пишеш някой скъп модел на Sennheiser примерно HD700 и сам ще намериш каквото трябва.

Никой да не купува от емаг! Пазарете от български магазини -Техномаркет Технополис. Дори да е малко по скъпо парите отиват в български бизнесмени.

г-н Патриот, знаеш ли колко БГ фирми продават чрез еМаг?! Румънците са само retailer. А в техно.... дрън-дрън, само БГ фирми .... Sony, Samsung, LG .... :)

Патриоте, а знаеш ли, че като "пазариш" в Техномаркет парите отиват в... Пеевски, който е собственика? За Технополис не знам, но най-вероятно е собственост на някой подобен "бизнесмен".

По румънски нещо което е струвало 100 лева му дават 30% намаление, а цената пак си остава 100 лева. Тия номера ги научихме да покажат нещо ново.

Някой знае ли дали ако някой си купи нещо от ЕМАГ дали се плаща ДДС и ако да в българския или в румънския бюджет отиват парите?

ДДС се плаща в БГ , когато е от българската им фирма.

Бях поръчал видеокарта от тях. Дойде без касова бележка и с гаранционна карта на румънски. Май нещо не са им читави нещата.

фирмата е румънска, но с ДДС регистрация в България, така че ДДС-то е с българската ставка и влиза в българския бюджет.

Някой да не вземе сега да патентова "Кибер понеделник", че ще го патентовам утре. Колкото до стоките които съм поръчвал. от 4 поръчки 2-те бяха читави, а другите - ударена външно и объркан модел. Куриерите и те са за честитане.

Обмислям да патентовам "Весели празници" като словосъчетание.

Стига да имаш достатъчно излишни кинти - става!

Ти гледай да не патентовам "Добър ден" и "Добро утро", че ще ви видя какво ще правите после. Ще има абонаментни карти.

2 пъти съм купувал от Емаг : - Първият път стоката която дойде не беше тази която бях поръчал, друг цвят и друг модел, отне им 2 седмици да ми пратят точната СЛЕД като за моя сметка им пратих първият артикул - Вторият път батериите които поръчах дойдоха мъртви: те разбира се ме обвиниха че съм ги преразредил НО и в 2та неотворени пакета също бяха мъртви.. Правете струвайте но от тези хор а не купувайте НИКОГА- те не знаят какво продават , а служителите им са тотални профани( професионално), предполагам зле платени и тотално незаинтересувани от работата си

Да си запазя и аз Св. Валентин тогава.

От къдя на къдя бе!!

Румънците ни показаха как НЕ трябва да се прави бизнес. Няма да е зле и ние да им покажем че за да правиш бизнес е добре да си коректен. Някой знае ли всички сайтове на тази фирма за да не пазарувам повече от тях.

Напротив, точно така се прави бизнес. Затова са и Но.1!

Напротив. Най-известния китайски сайт (всеки знае кой е) прави с пъти по-голям оборот. Оборота на ЕМАГ непрекъснато спада, въпреки рекламите. Не може да мамиш клиентите и да искаш да правиш дългосрочен бизнес. Очаквам в скоро време да продадат бизнеса си в България.

Ей, винарите! Веднага регистрирайте Трифон Зарезан, че ако го регистрират от Метакса или Джак Даниелс - ще ни изпортят празника! Тогава ще видите вие какво значи ГОЛЯМА ДЕПРЕСИЯ!

Всъщност вижте в търсачките историята на "черен петък". Жалка и пълна с много ирония и таь работа с този патент...

Да ги изгоним тия гадове от България. Ейде стига наглост, че няма спирка.

Емагаджиите да си гледат работата то само рекламни материали и публикации им остават тая година конкуренцията ще е здрава аз няколко неща си вземам от един сайт link и имат страхотни цени подаръци безплатна доставка и даже за близките съм поръчал каквото искам за Коледа, няма да се греша по магазините и да купувам скъпо точно преди празниците.

кой е линка, че не разбрах :=D

Вярно е пълно безумие, ще се изкефя някой да регистрира думата, "промоция" и да треска мамалигите за всяка дума "промоция" използвана на техния сайт... Луда държава, за големите корпоративни интереси всичко може, а другите да се оправят.

А мога ли да запазя словосъчетанието - Ромънски мамалигари ?!

Оказа се добра реклама за eMag. Замислих се "бе кои бяха тия" и им посетих сайта.

Една от най-големите глупости, които някога съм чувал. Утре като регистрирам запазени марки "купи", "вземи" "плати" и др. какво, който иска да ги ползва ще ми плаща ли? Пълно слабоумие. А, ще взема патент и върху думата "топка". Бая кинти ще направя от спорта. Айде да си заврат запазените марки, те си знаят къде. А защо и да не рагистрирам запазена марка "запазена марка", а?!

Още утре ще си запазя марката "Курец дедов"...

Следващият път някой ще запази наименования като Коледа, коледни намаления, Нова година, новогодишни намаления и т.н. Това е безумие! Кои са тия съдии и безсъвестни адвокати позволили да се появи такъв опасен прецедент?!

Стига с тия адвокати. Адвокатът е наемник - работи за този, който му плаща и извоюва това, за което му се плаща. От това се издържа. Не краде, не убива и не пише той/тя законите.

Какви съдии и адвокати - говорим за администрацията. В патентното ведомство сигурно им светват очичките при всеки подхвърлен подкуп.

Това според мен е лека наглост, но: 1. eMag раздвижиха доста пазара на техника в България. 2. В eMag понякога има доста добри цени. Случвало ми се е да видя хардуер на цена по-ниска от дилърската на която се купува от БГ вносителя. Рядко е, но се случва. 3. eMag правят нещата както се правят и ще продължават да реализират огромни обороти.

колективен иск от всички търговци срещу патентното ведомство.

Българските търговци спокойно могат да използват "ЧЕРНИЯТ ПЕТЪК, ЧЕРНИТЕ ПЕТЪЦИ, 4ЕРЕН ПЕТЪК, ЧЕРЕН ПЕТаК и още много подобни, но със сигурност по този начин много хора ще се откажат за пазаруват от този сайт. Със сигурност всичко, което го има в емаг може да се намери от други търговци на същата или по-добра цена.

Вчера в един сайт видях Червен петък - също става)))

Перен Четък също ми звучи примамливо.

Румънците нагледно показаха , как се прави бизнес за да са печеливши и двете страни. С оборотите си го доказват.

А дали са си платили глобите за нелоялна търговска практика?

И на мен ми изглеждаше примамливо с безплатната доставка и намаленията, но всичко, което го продават е по-евтино по магазините - имам предвид обикновените магазини, не сайтовете. Специално проверих. Когато пуснат намаления, цените горе-долу се изравняват.

"Черен петък вече е запазена марка на eMag" На мен от много време всички дни са ми "черни"! Ще трябва ли да плащам и за това?!

ОЧАКВАМ БЪЛГАРСКИТЕ КОМПАНИИ ДА ПУСНАТ РАЗПРОДАЖБИ С РЕКЛАМА "МАМАЛИГА ПЕТЪК" ,

ся някой да патентова Black Sabbath

Аз ще си патентовам "Коледа" - това може да се случи само в BG.

Аз пък ще запазя търговска марка на "добър ден" " да ви еа майката на всички чиновници "

Да патентоваш "добър ден" няма смисъл - усилия хвърлени на вятъра. Виж, от второто ще станеш милионер.

Предварително вдигат цените и после пишат намаленията! А действително намалени са само няколко артикули, които са за прочистване на складовете. И балъците купуват неща, дето не им трябват и често после ги изхвърлят или подаряват на "приятели". Важното е да върви алъшвериша за търговеца.

Има "попадения" при разпродажбите. Преди две години взех от тях обектив Никон 18-140 за 499 лева - може да провериш колко струва по другите места. Преди месец взех Лумиа 950 за 549 лева - виж колко струва. Така че има намалени неща - просто човек трябва да гледа, не да се мята да купува само защото пише че е намалено.

При мен проблема беше че си харесах уред. Поръчах го. Системата прие поръчката и на следващия ден ми се обадиха и започнаха да ме облъчват да го заменя с подобен уред. Отказах с думите че е нагло и непрофесионално да се действа така и повече не искам да чуя за този сайт.

много интересно как цената от преди две години е с поне 100 лева по-евтина от текущите им "промоции". ако става дума за модел, който е бил изложен в магазин или където и да е, цените почват от около 230 евро.

Само за справка, този обектив в ebay е около 199 паунда или около 440 лева и го доставят за 7-10 дни скоро си поръчах от там.

Още една причина да не се пазарува от този сайт....

Тия в патентното са признати свръх идиоти. Малоумници отвсякъде.

кой знае колко пари са им дали за този патент, не са тъпи те, ама хич....

4. Какво не може да бъде търговска марка? марка, която се състои изключително от знаци или означения, станали обичайни в говоримия език или в установената търговска практика в Република България по отношение на заявените стоки или услуги; Та тази практика не е само известна в БГ, но и в цял свят така, че ... Сори, могат да си запазят картинката и "b%ack friday", ама всеки може да си рекламира и да си използва понятието черен петък.

В БЪЛГАРРИЯ НЯМА ДЕН НА БЛАГОДАРНОСТТА ЗА ДА ИМА ЧЕРЕН ПЕТЪК .... КИТАЙЦИЕ ОТ ПЪК ИМАТ ТЪРГОВСКИ ФЕСТИВАЛ ДЕНЯ НА ЕРГЕНИТЕ И МОМИТЕ 11/11 - КОЙТО ПЪК Е ДЕНЯ НА ЗАГИНАЛИТЕ ВОЙНИЦИ В ЗАПАДНА ЕВРОПА И СЕВЕРНА АМЕРИКА - ЗА БЪЛГАРИТЕ -ТРАДИЦИОННИТЕ ПАНАИРИ СА ОКОЛО 8 СЕПТЕМВРИ - РОЖДЕНИЯ ДЕН НА БОГОРОДИЦА (МАЛКАТА БОГОРОДИЦА) ... ТАКА ЧЕ Е ИНТЕРЕСНО КЪМ ТОЗИ ДЕН ДА ИМА РАЗПРОДАЖБИ :))

Как да няма! Всеки ден е Ден на благодарността към Червената армия, която ни донесе Комунизъм и русифилис!

Черен петък е като Петък тринайсти - не е търговска марка, а израз - част от разговорната реч! Майната им!

Е сеа:) един австралиец беше пантетовал колелото!:)

Както се казва в еднп предаване - Уникална държава! Някой ако се сети да запази on-line магазин или електорнна търговия ще им разкаже играта. Хората от Патентното ведомство или както се казва поредното малоумно държавно учреждение , са си осигурили старините.

A бе имат от време на време нещо изгодно, но много рядко. Достатъчно е да се сравнят цените с примерно amazon de или с по-търговско ориентирани български сайтове и веднага лъсва "намалението". За 3 години съм купил от тях 5-6 нещица, но само след справка с други сайтове, включително и европейски.

Ама като опре до гаранция на техника, пращането до германия не е като да ти дойде безплатен куриер до вратата. Но тази з.марка е абсурд. Много уважавам емаг, пазарувам техника само от там, но... чиновниците се оляха!

Kато опре до гаранция от емаг-а се покриват като хлебарки. Стигал съм до европейски комисии за защита заради тези идиоти, разчитат че на гражданите ще им писнe и ще им оставят парите. Tрябва глобите да са свързани с приходите че да им дoйде акъла. На всичкото отгоре трият всеки коментар за продукт, ако напишеш истината за него или кажеш че го има по-евтино от колкото е в тяхната промоция!

Ще ги съдя! аз държа правата върху Петък, Събота и Неделя.

ще загубиш :-) не си се сетил да регистрираш черен петък, черна събота и черна неделя.

Фири

На яките артикули бройката им свършва още в четвъртък поради изтичане на информациоя за близки и познати.

това са некви мижави намаления, които после ги има през годината още 20 пъти. А тези дето са намалени малко повече са по няколко бройки ....

Изключително "технологична" новина! А и неверна на всичкото отгоре - миналата година от чисто любопитство в началния час на "кампанията" установих, че като изчерпани директно излизат най-примамливите и изгодни предложения, но "услужливо" сайтът те препраща към други "подобни", ама на цени доста над обичайните. Въобще цените им не са конкурентни... А, бе прехвалени ягоди!

Тази година отново очаквам големите намаления и ще похарча бая пари в сайтче

Токова е абсурдно, че сигурно е рекламна кампания

Да ние така си правим реклама .. ави сте балъци и се връзвате