Коментари - Малки черни дупки създавали злато и платина | IT.dir.bg
назад

Малки черни дупки създавали злато и платина

При поглъщането отвътре на неутронни звезди от малки черни дупки се получават елементи като злато и плутон, твърдят учени.

Обратно в новината

Коментари - Малки черни дупки създавали злато и платина | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сефте чувам за химически елемент "плутон". Ако дописника е кьорав нещо да иде на очен лекар.

някои малки черни дупки наистина много злато сътвориха

Няма вече черни дупки, епилирани са.

А големите черни дупки ги прибират...

Ай ша ги такоам аз в такоата, ми тия в ЦЕРН що дремат, ми не правят злато там?

Защото най-вероятно произведеното злато ще надхвърля многократно стойността на този метал на пазара...

щом прави елементи като злато и плутон предполагам трябва да произвежда и сатурний....а?

и един мармот завива във платинен станиол 2 черни дупчици.... тези фантасмагории са на съвсем друго ниво.... трябва да сменя дилъра че да ги догоня по небивалици.....

Ал

Баси и глупостта! При толкова уплътнена материя в черните дупки и неутронните звезди как ли авторите на тази "статия" си представят елементите?

И аз така знам, черните дупки поглъщат дет що видят , дори и златото и платината..

Аз пък знам малки черни дупки, които изсмукват злато и платина от мен...

щото си звезда :П

Черните дупки не съществуват извън умовете на вавилонскити професионални езотерици. Понеже историята има свойството да се повтаря и това което е било отново ше бъде, е хубаво да прочетем книгата на пророк Даниил, попаднал в плен на Вавилонският цар Новуходоносор. Хубаво е защото днешният свят по своят дух и масова религия е точно копие на това вавилонско царство. Тогава царят на Вавилон сънува сън, който го измъчваше силно. И потърси помощта на вавилонските езотерици и жреци, но те не му бяха полезни в разгадаването на съня, независимо то всичките и познания и авторитет, които имаха в обществото. Само Даниил, който беше Божи човек успя да отговори и да разтълкува сънят на царят, защото след искрена молба и доверие, и послушание на Неговата свята воля, получи помощ от Него. Същото ще се случи отново в днешният свят, защото е същият езически материалистичен Вавилон по дух. Същото идолопоклоничество но в по-големи мащаби. Същите езотерици, които замениха истинските учени, понеже не са удобни на тази система. Защото тази система е отхвърлила Божията истина, а наука без истина не е възможна. Не можеш да искаш да разбереш следствието като отвърлиш първопричината. Не можеш да отхвърлиш Бог, Който е ултимативната реалност, само защото не ти позволява да вършиш своеволия, защото всички трябва да са добре в Божието битие. Преди всичко останало Той е. И дали човек ще я отхвърли или ще се съгласи с нея, това няма да промени нищо извън неговото битие. Защото Бог е Този Който трябва да бъде, за да има вечен живот в мир, любов, истина, смисъл и хармония. Принца на живота, Който е бил, Който е и Който ще бъде.

Наистина не мога да разбера защо вярваш на нещо, написано преди хиляди години, преведено стотици пъти, преписано хиляди пъти... колко от първоначалният текст е оцеляло според теб? Дай ми едно доказателство за Бог, но да не от сорта на "не може да е станало само, значи трябва Бог да го е направил"

За мен е учудващо, че не вярвате в Бог. Не виждате ли милионите доказателства около нас за Бога и неговата внимателна груижа както както към големите, така и към малките детайли? Не четете ли словото на Бога, записано в Библията, от което научаваме за Неговата същност, воля, закони и спасителен план за човека, за да не ходим в мрака на суетните човешки философии на плътският човек, ограничен във времето и пространството. Който ще има малки възможности за опознаване на битието в което живее, докато не бъде въстановен Божият обра в него, изгубен след първородният грях. Защото първо човек трябва да се научи да живее според принципите на вечният живот и тогава да прави всичко останало. Първо трябва да търси и благодари на Бога за всичко, кето е получил от Него , а то наистина е всичко - от А до Я. И тогава помисли дали има повод за гордост и егоизъм. Универсалният закон за причинно-следствената връзка гласи, че няма следствие без и по-голямо или равно на неговата причина. Този закон показва, че процес на еволюция без дирекното участие на съзнателно интелигентно същество, което да използва своята воля, интелект, въображение, теоретични и емпирични научни познания, и технология за контролирано използване на материя и енергия, за да постигне своите предваритено замислени цели в съгласие с неговите духовни и физически нужди, е напълно невъзможен. Когато има учястие на съзнателно интелигентно същество, степента на развитието е ограничена отгоре от информацията вложена в него. Защото то не може да продуцира по-сложно организирана информация от тази заложена в него. Съзнателното интелигенто и целево същество може да прави само по-просто устроени от него механизми и системи.

Нашият свят е организиран отгоре надолу. На върха на тази организация стои вечният несътворен всезнаещ и всемогъщ Бог, Чиито свят и непроменим характер е гаранция, че живота ще пребъдва през вечността в радост, смисъл, любов, истина и хармония. Той е ултимативната реалност в която живеем. Бог е първопричина за всичко в битието и това никога няма да се промени за радост на живота през вечността. Качествата на нашият свят Създател са точният отговор на нуждите на вечният живот. А живота има смисъл само когато е вечен, защото само при това условие няма да се изгубят безвъзвратно неговите стремежи, постижения, познания, култура и изкуство, любов и щастие. Живот , който не е вечен е празна суета. Защото сме създадени по Божии образ и подобие като съзнателни, интелигентни, морални и целеви същества, които имат естествен стремеж към любов, истина, справедливост, смисъл и стремеж и познание за нашият създател, ние търсим Бога и Го намираме чрез Неговото могъщо слово и дела. Той е оставил авторският си подпис навсякъде около нас. Затова тези които не искат упорито да познаят нашият Създател и подръжник, остават без извинение.

и разумен човек. Препоръчвам едно книжле, което се казва "Философия на християнското средновековие",мисля. Автор е професор Цочо Боджаков. По книжарниците трябва да знаят , защото се използва от студенти. Горещо препоръчвам четивото, особено в част за доказателствата за съществуването на Бог. Въпросът ти е нормален, но не е от вчера и има ЛОГИЧЕСКИ доказателства за съществуването му. В книжката те са изложени 10 доказателства, макар че това въобще не е основната и цел. За да възбудя интереса ти, ще насоча мисълта ти към факта, че живеем в причинно следствен свят. Всяко следствие си има причина, която го поражда. Като редица блокчета от домино. Е тази редица би нямала начало, защото всяко начало, трябва да е следствие на някоя друга, предхождаща го причина и така до безкрай. Тоест, за да наблюдаваме това, което виждаме, светът като поредица от причини и следствия, е необходимо да има едно начало, което да не е породено от нищо преди него...Трудно е за осмисляне, но логиката го налага. Това е Бог. И той наистина е нещо извън времето и извън творението си, което наблюдаваме. Въобще кратко, полезно и поучително, без да е профанизирано. Съвременната наука непрекъснато открива какво е било първопричината за нещо, което досега е смятала за първопричина и така само отмества едно от блокчетата домино, в посока към началото им. Тоест казва се ето как се е породил Големия взрив, например. Оставям настрани споровете за големия взрив. Въпросът е "Какво е имало преди големия взрив?". След като намерим отговора, ще започнем да питаме, а преди това какво е и така нататък..до безкрай или до Бог. Интересно е написано, дори прави опит да обясни големия въпрос "Защо му е на Бог, който е Златното съвършенство, въобще да прави нещо, каквото и да било то? Защо му е да създава света, вселената и въобще всичко, след като Той/Тя,То../ има всичко и знае всичко?!!

Когато религията започне да се меси в науката става смешно :-)

най-накрая разбраха какво ще правят с колайдера/ите

Да ви кажа откровено, мисля да избягвам сайтове, които допускат определен тип грешки в съдържанието си, с цел повече кликове. Този елемент ПЛУТОН от доста време ми се струва крайно съмнителен, дето се чуди и той планета ли е или не, но гледам и Дир-а са го забелязали...Може да ви се струва незначително, но продължителното четене на грешно написани думи влияе силно върху езика. Факт е вече масовото използване на Й вместо И за множествено число примерно.

А, ти откъде знаеш, че се ползва Й по грешка? Хората се запалили по историята на древен рим и пишат за всякакви римски военачалници! Големият военачалник Хламидий, вяравам, е известен дори сред младите в незряла възраст.

Танас

Погрешка е, защото още древният римлянин Кон Фуций е дефинирал правилната употреба на "Й" в българския език :) Искрено се надявам да грешиш за Хламидий. Не може да е чак толкова зле.

Известен друг път. Почесват се и недоумяват какво им е.

"...елементи като злато и ПЛУТОН..." - още не мога да се спра да се смея на това. Хората право казват че глупостта не ходи по дърветата. Стоенчо това за теб се отнася, казвам ти го защото си мисля че няма да може да стоплиш.

Хайде да не прекаляваме, сигурно са искали да напишат "злато и платина"

Танас

Като са искали, да бяха написали. Горе пише "Редактор:...". Знаеш ли какво означава "редактор"? Очевидно е кой не знае.

Да ви кажа, аз съм бай ви Герчо. И ми викат Мазата, щото имам голямо мазе в къщата и това ,мазе го пълня с всичко което намеря докато се прибирам вечер от хоремага. Та преди години така като се прибирах и се спънах в една дупка. Станах и гледам дупката - ей толкова малка ви казвам, и черна вътре. Викам си: я чекай да си я взема. Та сложих я в мазата, и ако щете ми вярвайте но от тогава всяка вечер в тая дупка намирам я по някой пендар, я наполеон, че и кюлчета злато и платина за нова година или по великден се е случвало. Много си я обичам тази дупка да ви кажа. Право казват тези учени, ама много са закъснели. Бай ви Герчо го знае това от 30 години.

Моята малка черна дупка злато и платина не създава, ама вади пари

ами да пратят пентагона , обама, хилъри и др. клоуни от сената и конгреса в черните дупки, да си останат дупки поне в дупките за винаги и да събират злато и платина колкото си искат.

Агит орките ако не пляснете по някой умствено изостанал пост не ви бива ей.

Вавилонската митология за големият врив няма научна и инфомационна основа. Но вавилонците обичат езотериката и мистицизма, затова тяхната астрологична "наука" е богата на такива митологични обекти като черните дупки, които са символи на хаосът, беззаконието и разрухата. Тъмната материя и енергия, които никой никога не е засичал с модерна научна апаратура, но които според тях представляват 95% от масата и енергията във вселената. В действителност с толкова процента се разминават резултатите от техните теоретични модели с наблюдаемата реалност и затова е нужна тази невидима маса и енергия във формулите, за да могат да ги нагодят към нея. Защото хора , които не искат да има свят Бог в техният живот искат да живеят в измислена свят в която няма такъв Бог. Но дори и така не им се получава. Можем да добавим квантовите флуктуации към списъка с езотеричните магии, станали много популярна сред средите на модерните врачове и астролози. Или скритите измерения, в които плуват енергийни струни, които са толкова малки, че никой никога няма да може да ги види при условие че същестуват. Което е по-малко от невероятно. Това не е наука в истинският смисъл на думата. Това религиознен материалистически мироглед, който не иска да се съобразява с фактите. Господ каза: Не може да служите на двама господари. Или ще обикнете единият а, другият ще намразите. Или към единият ще се превържете, а другият ще презирате. Не може да обичате и Бога и мамона. Не може да търсите преходното Земно и вечното небесно. Не може да слугувате на временната тленна плът и да възстановите Божият духовен образ в човека. Тука се изисква рязък избор, който всеки ще трябва да направи. Неутралитет не е възможен. А вавилон търси мнозинството за да наложи своята езическа религи ячрез консенсус и да започне отново да ппреследва ези които рапространяват Божията светлина в този свят.

А къде е "научната и информационна основа" на това което написа? И едните, и другите, са написани някъде, защо трябва да вярваме на едните, а на другите не? Вярата от нещо прочетено ли трябва да дойде? Къде е мястото на главата в тая философия? :)

Нвсякъде около теб. Търси с отворени очи , сърце и съзнание за тази спасителна истина. Бог спасява и чрез очите ни, но най-вече чрез съзнанието ни. Спасението е в ума. Там се води борбата между силите доброто в лицето на животворящият и животоподдържаш Бог, и силите на злото в лицето на падналият Сатана и неговите ангели и служители сред хората. Затова е важно какво яде човек, защото типа храна която редовно консумира има пряка връзка със силата на мисълта и интуицията. Библейската диета е предимно вегетарианска и изключва тежки меса.

Въпрос към неграмотния пишещ: Правиш ли разлика между плутон, плутоний и платина? Защото от написаното се оказва, че не.

не е пишещ, а преписващ, даже по-точно копиращ с копи-пейст... кой да мисли за логиката и грешките в копираното?

Отгре на това, приписва изказването на учени.