Коментари - Четиримата, които живяха една година "на Марс" | IT.dir.bg
назад

Четиримата, които живяха една година "на Марс"

Кели Ханстън, Рос Брокуел, Нейтън Джоунс и Анка Селариу се върнаха към нормалния живот след 378 дни като на Марс - в симулационен център на НАСА

Обратно в новината
| Автор: Изабел Карас, ARD/DW

Коментари - Четиримата, които живяха една година "на Марс" | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само глупости пишат. Дори пътуването до там е смъртоносно.

земна или марсианска година трябва да се смята?

Поздравления! Официално доказахте, че не може да Ви се вярва с измислените "мисии" напред-назад из космоса, а използвате просто една добре изработена снимачна площадка.

Пусни си Кин дза дза да видиш как блядките обикалят галактиката с пепелаца от десетилетия. И без това вярваш във всякакви глупости ето ти още едно доказателство за руската мощ хахахахахахахахаха

и кво са правили там горе дет няма ток вода ядене тоалетна

Само хехе може да поеме по яки отзад, с тоя налъм халката му я няма Готов е за марс и за един чип вгз на довиждане

Кой прай баща ти стрелочника? Пак ли отиде да бере желязо? Кажи му да ти вземе нови налъми че пак ти цъфнаха... И спри да си навираш предмети отзад не е здравословно колкото и да ти харесва.

Следващия път да вземат и един украинец, че бе тях светът закъде е хахаха

Ми кво да ти кажа... Навремето един украинец направи съветската космическа програма и от там нататък блядките не са мръднали... Явно за това толкоз драпат да прилапат отново Украйна...

То и самолетната им програма е кажи-речи украинска.

3:1 яко лашкане е имало

за инфо - подобни симулации/проби руснаците ги правеха още 70-та година на миналия век даже единия от тях беше написал и книга "една година в звездолет"

Ма да бе, знаем че руснаците са открили топлата вода. Ма сега става дума за американци.

аре бегай бе стрелочника от времето на бай тошо,изарчи вчера пенсията и пак увисна за милостиня тука а

И ето че мангала разбирача пак цъфна да ни разказва за семейството си. Откачена работа...

първи епизод от сагата марс 2030 е готов,сега се правят сценариите за следващите епизоди,и нашата жълтопаветна измет вярваща в мъскито е изпаднала в делириум,а и нали вчера и оня ден им раздадоха пенциите от соца и сега изметта е готова да полети към вечността на марс

Алкохолът в космоса не не съвсем табу. Приполета на Союз-33 с участието на Георги Ивано носи на борда и известно количество коняк. Идеята е била след успешно скачване със Салют-6 да отпразнуват успеха и всеки да се почерпи с 25 мл коняк, но успех няма и скачване няма. Около 1 денонощие изчакват инструкции какво да правят, но са наясно че може да не оцелеят. Легендата гласи че след като Иванов е рабеал че няма да има скачване изпил всичкия коняк.

Четиримата са чернокож, мексиканка, трансджендър и един бял инжинер че да не умрат на Марс!

Това е тлъста лъжа. Американците нищо не могат и не умеят, освен да лъжат и манипулират. Видяхме ги в Украйна заедно с технште високотехнологични оръжия - гола вода са. Русия ги вари на бавен огън заедно с останалите натовски държави.

Огромна лъжлива опорка от посрано 20, тиражирана от измета във ватнишкото посолство !

Я вземи и изхвърли тези американски изобретения смартфон и компютър

Начи щом не са разширили колонията за една година, значи са пълни педали! Да си ходят на Марс, да вземат и другите

Аман от леворезбова измет тука, все гейове са ви в главата, ама нали сте наследници на льенина и сталина, няма отърване от вас ...

Аз за толкова години хетеросексуален путинофил не съм видял. Тия ежедневно само за негърски чепове, за гейове и за анален приказват. Нищо друго.

Не знам какво точно са симулирали, но това не е Марс. Може биха се доближили до реална симулация ако ги бяха облъчвали с добре известната доза радиация. Все пак Марс няма сериозно магнитно поле като на земята, че да ги защити. За разликите в гравитацията изобщо не е необходимо да се задълбаваме.

Хората не тестват радиация и гравитация. Хората тестват изолация и психика. Ма като се коментира само по заглавия тъй става... чукча писател.

Обясни ми как тестваш психика при положение че знаеш че си на Земята и ако стане сакатлък ще ти помогнат ?!

Какво значение има къде си затворен за година - на земята или на марс. Или ще издържиш или ще откачиш. Тестват кое от двете ще стане. Елементарно като се замислиш.

Изобщо не е елементарно. В единия случай ти е пределно ясно че има измъкване в другия знаеш че си на стотици хиляди километри и никои не може да ти помогне. Разликата е колосална

От една страна ясно е че всеки тест няма да е същото като на Марс, дори просто защото не е на Марс. От друга страна какъвто и да е тест е безкрайно повече от никакъв тест.

Ми то тогава и от центрания затвор участват в теста. Някой с по 20 години симулация на Марс

Хората са хора без значение дали са в някаква лаборатория, затвора или на Марс. Ако въпроса е да се тества и изследва само психика може би и затвора не е лошо място да се започне. Всъщност ... колкото и невероятно да ти звучи далеч не си първият който му е хрумнало да изследва психиката на затворниците. Научни трудове по психология на база наблюдения в затвори има от над век насам, тъй че към момента полезното което може да ни даде поредното проучване на затворници е нищожно. И все пак затвора не е Марс, хората в затвора не са изолирани в групичка от няколко човека, а в раздели със стотици, имат достъп до голямо количество услуги които хората в този тест са нямали. Да хората в този тест също не са на Марс, но е положен труд условията им да де доближат до предполагаемите на Марс. В този смисъл лабораторията в която са били затворени е много повече от просто затвор. Това прави смисъла на изследването много по-съществен в контекста на пътуване до Марс от поредно проучване на затворници.

Такива глупости си надрънкал, че няма накъде повече. Имам близък познат, който не е излизал от 6 години от дома си след прекаран инсулт /не е на легло/. Вероятно има десетки хиляди като него. Ми то, безплатно е да му снемат анамнеза за психическа устойчивост. Чий е смисъла на тоя експеримент е мистерия.

Т.е. НАСА са похарчили куп пари за да пресъздадат сюжета от филма "Марсианецът" ....

Ей я на снимачната площадка, на която НАСА снима "Марс".

Ма нищо не казваш за снимачната площадка на която летя Гагарин бе. Що тъй избирателно?

олиго, Гагарин не е "кацал" нито на Марс нито на Луната

И късовълновия радиосигнал от кораба Восток е слуден и приеман по цял свят.

Гагарин не летял в Космоса дори, руслямски идиоте. Колкото до други идиот, на Марс има апарати от десетилетия и естествено няма руслямски. Това за тях е непостижимо в близките 1000 години.

Изводите, които са направили от НАСА са ценни за цялото човечество, но на Тавариша му са важни копейките!