Коментари - Китайските тайконавти кацнаха успешно | IT.dir.bg
назад

Китайските тайконавти кацнаха успешно

Двамата китайски тайконавти на борда на "Шънчжоу-11" се приземиха успешноо в автономния район Вътрешна Монголия в Сеерен Китай

Обратно в новината

Коментари - Китайските тайконавти кацнаха успешно | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...браво на китаиците ....и отново сам изумена от наshите jyрналисти....или поне нещо като главен редактор няма ли ?...как може да пуснат новина с такова заглавие ...че и ватре в новината ?!?...това още веднаж доказва ,че здраво сме я закасали !!!...ваобще всеки си драска каквото му доиде на ум...няма стандарт ..няма чистота на балгаркят език....абе всичко е една сбирщина...уличен език...по тв..и по радята е сащата картина...простотя ...не образованост..размиване на нашят език с чужди думи...асимилаця....и опростачване....господа "таиконафти" !!!

Браво на китайците!

Колеги читатели! Не знам дали трябва да си чешем езиците за произхода и етимологията на една дума, която описва едно и също - хора, които са достатъчно смели (или с отнето право на избор) да се качат на "жълта" техника и да полетят в космоса. По-страшното е, че никому не прави впечатление елементарната липса на грамотност в авторите и редакторите на статията - пълна с правописни и граматически грешки...

Тия упорстват с "тайконавти", дума, която никой нормален човек не употребява. Ами добре, чайконавти ще им казваме на China космонавтите вече щом толкова настоявате. Не че с нещо са заслужили да им се присмива някой но тия от дир явно са решили да го правят.

Родните журналидиоти преписват от чуждестранните журналидиоти.

Предвид че явно думата "космонавт" вече е демоде, обявявам конкурс за избор за нова дума как да наречем нашите родни космонавти - Георги Иванов и Александър Александров.

ДИМА

Балканонафти...или по просто Балконафти

Т'ва не е ли нафта на балкона?

Нямадаимадругинавти.

аз кога ще излетя/приземя

Отиваш в джамията , качваш се в ракетата / минарето / , натискаш бутона и си готов .

След което разбеснял се китайски робот ги смаза от бой!

А бе тайко, астро, космо - важното е да има наФта на края ;D Инъче се радвам за успеха им, все пак е успех за човечеството.

Тайконафти са защото владеят тайкуондо.

Не е ли по-правилно да ги наричаме чайконавти?

или китайконавти или жълтурконавти ...

Предлагам да ги наричаме: Идапукнатимамедругинавти.

Искренно се развеселих на всичките ви устроумни коментари, давате ли си сметка обаче че ние сме в девета глуха и никога няма да имаме тайконавти пък било. Заплеси, свестете се малко и почнете да мислите с тея глави.

абе ние ако успеем да запазим производството на космонавски храни, пак ще е добре... 'щото то да се лети на гладно:) не става... с ядене става:) бърем храна да им готвим :)

Безкрайно съм благодарен на новината на дир-а! От ден на ден научавам все повече китайски думи. (Днес ми е първата). Хубаво е дните от седмиците, месеците, числата да се изпиват вече на Китайски. Така ще бъдем подготвени за времето, когато се разпадне Американската империя и станем част от Китайската империя. Вече сме 99.99% зависими от тях икономически. Остана да дойдат и да почнат да добавят към табелите между градовете и йероглифи...

Освен китайски има ли други тайкинавти?

Китайският спускаем модул страшно много прилича на руските, отпреди 30 - 40 години.

няма начин да прилича на американски модул, просто защото краварите нямат апарати за извеждане в космоса, а и самите те разчитат на подобна капсула за да бъдат върнати на земята, дерзаи и търси разликите

Телето родено от крава пак се опита да напише нещо...но както винаги не се получи нищо...

Тъпунгер а как мислиш са се връщали астронавтите на Земята преди Совалките?

Какъв чутовен успех! Колхозниците са се презимили живи в степта след като са летели едва до орбита!

Че някой летял ли е до по-далече?

Абе тия преводачи от дирника, "тайконавти" в българския език няма. да ви "тайковам"...

По ти харесва съветския вариант космонавт, вертолет и т.н. нали?

за разлика от "тайконавт" "космонавт" има разбираем за всеки българин смисъл. Идва от думата "космос", ако ти беше трудно да се сетиш, чуждица в българския от стотици години с гръцки корен. Факта че в руския, беларуски, украинския ... и др. славиански езици използваме точно тази дума си е просто съвпадение поради факта, че сме в една езикова група. Защо им приписваш на СССР заслуги за тази дума ми е трудно да си обясня!

е, сега вече има. почваи да го използваш.

И защо ги наричат (ки)тайконавти? Да не са излетели за планетата Китай. Комплексирани хора има по тая Планета, в изобилие, като най-комплексираните живеят в най-големите държави - Китай, Индия, САЩ и Русия.

Навярно днешните владетели на "поднебесната империя" са решили, че "наднебесните" простори им принадлежат.

обясни ми разликата между астронавт и космонавт , тогава ще ти кажа защо техните да таиконавти

Преди години по комунистическо време разликата я обясняваха с височината най която хвърка човека... До .... е летец. от там нататък космонавт или астронавт. Та това ....... е различно число за изтока и запада тогава.

Ти не им се бъркай в работите. Щом са решили да втълпят в главата на българските овце думата "тайконавт" (каквото и да означава това), значи така трябва. А нешите послушни медии само изпълняват. Те така са и свикнали - все пак са наследници на глашатаите от царско /кралско, султанско и т.н./ време.

Браво !!! голям успех