Коментари - Китай: Ще се отопляваме с мини ядрени реактори | IT.dir.bg
назад

Китай: Ще се отопляваме с мини ядрени реактори

Проект за отопляване на жилища с малки ядрени реактори е получил всички необходими разрешения от китайските власти, съобщи през седмицата агенция Синхуа.

Обратно в новината

Коментари - Китай: Ще се отопляваме с мини ядрени реактори | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Теоретично погледнато ако единия от Козлодуйските реактори е в София, то може да се топли цяла София. В сегашния си вид АЕЦ произвеждат топлина която превръщат в електричество. КПД-то е 33-35%, Толкова от енергията тръгва по жиците. Останалите 2/3 като топлина са загуби, греем околната среда. Подобно е положението и с въглищните ел.централи. Там КПД-то е около 42-45%. Удачно е ел.централите да са в непосредствана близост до големи градове за да подсигуряват и отопление с отпадната топлина. Това е дето му викат Ко-генерация. Що се отнася обаче до АЕЦ, то според наложените правила няма как АЕЦ да се построи до голямо населено място. Едно от изискванията е да се намира в слабо населено място. Целта е сигурност. Истината е, че за да няма аварии трябва да няма ел.централи. Същото е и със самолетите. Колкото и да са сигурни като статистика, все понякога се случва авария.

па не е ли по-добре да разработят ядрено хапче и да ти стане топло на душата

па ние в Разлог и Банско маааме чимур в чумбетата и режеме гората незаконно за дръва да гориме

Проверете си информацията, като за начало реактора е 200 мегавата

за разлика от много други нации, китайците, щом кажат нещо го правят. со кротце, со благо и добре защитени от демократичните процеси, станаха водещата световна икономическа сила. А, за да станат едноличните лидери, остава армията, която от доста време /почти негласно/ се развива с луди темпове.

Предлагам да въведем индивидуални малки газови турбинки, всеки ще си ги носи на рамо. А газ откъде? Много ясно, от "хъба".

Въпросът е не как, с колко се отопляваме? Колкото повече енергия разпиляваме, толкова повече затопляне и замърсяваме планетата си. Имам решение за петнадесет кратно намаление на енергията за отопление при запазване на същият отоплителен комфорт но няма да види бял свят тази технология. Жалко, Аз съм лудият в този ,,умен,, свят на алчност и влияние!?

Ами кажи какво е решението. Може пък да се развие. Принципно си прав/а. Дори да произведем енергия от нищото и да не ни струва нищо, то това ще означава скоро да прегреем планетата си. Просто ще се забрави, че печките могат да се изключват и т.н... Хората са разсипници! А според мен просто трябва всички сгради да бъдат с добра /качествена и ефективна/ топлоизолация.

Някой сега пак да ревне колко хубаво е при социализма и при бай Тошо. Истината е че резултатите в Китай дойдоха след внос на капитализъм и със здраво бачкане, а не реване по миналото и очакване Русия да ни оправи. Фактически в Китай си е капитализъм, отворен пазар, само дето холдинга е един, партиен

Китай НЕ Е отворен пазар. Пазар в който държавата може да се намесва, когато и както си иска НЕ Е свободен. Китай е сила, защото взима най-дорото от 2-та свята - комунизъм и капитализъм.

При желание всяка държава може да се меси на вътрешния пазар, както си поиска.

SMNR отдавна са готови, но ако ги внедрят сриват тотално останалата енергетика.

Китайците сами ще се изтребят. Няма нужда да ги нападат,а да изчакат да видят резултатите от отоплението.

За последните 27 години Китай е нарастнал с 250 МИЛИОНА. За същото време "демократична" България, "бисера" на ЕС е загубила 2 МИЛИОНА насселение, или над 1/4 от цялото...

Ядрената енергия е с голяма преднина най-чистият вариант за сериозно енергопроизводство който познаваме, време му беше да почне да набира скорост въпреки грака на зелените бригади. В случая е любопитно, че говорят само за отопление и споменават думата "нискотемпературен", това по всяка вероятност означава, че конструкцията физически не позволява да се получи ъъъъъъ... а бе meltdown, няма да го търся, всеки ще го разбере.

чист , чист ... колко да е чист ? приемлив за момента - да . но чист :) - колко хиляди години се съхранява отработеното гориво , ами хранилищата за ядрено замърсените части в производството , ами площадките на реакторите :) ами то ще свърши в леко по-далечното бъдеще терените дето да се съхраняват такива отпадъци . ами кинтите дето това струва - нали не мислиш че вдигаш нещо от бетон и айде забравяш за него . гледам сега хранилища изградени 60-70-80 на миналия век вече се срутват и правят нови :))) . е те так още 50.000 години :))) . та викаш чисто , а ?

Засега няма чисти ядрени реактори. Даже при най-развитите в технологично отношение японци видяхме ужасяваща ядрена катастрофа. За Чернобил да не говорим.

Путлерастката сган пак се е разквичала. Ми боклуци нещастни в Китай добитата енергия от АЕЦ е под 3%, докато в България е 35%. Затова те могат и трябва да строят АЕЦ, докато при нас това е излишно на този етап

Китай има 37 работещи реактора и още 20 в строеж. Китай строи, дебил-демократите само рушат, затварят и се ХВАЛЯТ че продават реактори за скрап - цигания на висше държавно ниво...

Ние имаме възможност да построим 2 АЕЦ, но не го правим. А Китай следва своя път на развитие и прави множество АЕЦ.

FuckTheEU

Китай е независима страна - една от малкото реално независими страни по света.

Не са много по-независими от коя да е друга ядрена държава, днес всички икономики са толкова навързани, че една по-голяма рухне ли отиват всички, и Китай в това число. Просто в Китай изглежда няма петролно-въглищно лоби както в щатите, което да саботира с десетилетия ядрената енергетика.

Китай се развива защото нямат разрушителна банда ГЕРб в управлението на държавата си ! ГЕРБ Унищожиха всички енергийни проекти на България по заповед от Сащ и ЕС . Унищожиха Морала в политиката и не само, взривиха Демографска бомба . Бълагрите при ГЕРб предпочитат да са Роби в Англия за дане са в ГЕЙБерастия ! Толкова е зле.

Хората отопляват своите работници а не си изстрелват колите в космоса. Може китайците първи да стигнат до Марс.

Ама хората дето изстрелват коли в космоса пройзвеждат соларни керемиди за къщи, а въпросните керемиди са даже по-евтини от обикновенните! Та не ги мисли тихората с колите в космоса!

... и ги слагат керемидите на картонени къщички, които даже са мнооого евтини ... Блажени са вярващите!

Как ще ги стигнем ... китайците? Вместо това ние слушаме сороската агентура, която е против ядрена енергия.