Коментари - Създадоха най-бързия асансьор в света | IT.dir.bg
назад

Създадоха най-бързия асансьор в света

Японската високотехнологична корпорация Hitachi създаде най-бързия асансьор в света.

Обратно в новината

Коментари - Създадоха най-бързия асансьор в света | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В БГ и най-старите асансьори я развиват тази скорост, само че само надолу. При тази техническа поддръжка са учудващо малко.

На първия и последния етаж нямало тоалетни само бани.

Хм... само 5% отгоре, както се казва въпрос на настройки...

комунистическият китай е направил такъв асансьор ние никога няма да го направим като гледам кви журналета има в ДИР а със здраве!

хахаах неграмотници...

В началото на статията се споменава "развива скорост до 1260 м/мин", в края скоростта е значително повишена на "Максималната му скорост е 1200 м/сек". Японските асансьори, най-бързите асансьори в света и българските журналисти, най-добрите журналисти в света. Към редактора на дир.бг: колко им плащате на тия?

1200 м/мин освен ако нее сменено

Направих асансьор 1500 м/сек. Обаче имам проблем със системата за отлепване от пода (ако сте нагоре) или от тавана (ако сте надолу)...

То може, но резултата за пътниците ще е пагубен ако не са професионални пилоти в декомпресионни костюми. Може да го използват за нов вид смъртно наказание китайците.

Дирчета - оправете си последното изречение - 1200м/МИН!!!

"Техният асансьор също е в Китай и обслужва небостъргача Shanghai Towe. Максималната му скорост е 1200 м/сек." - Това прави около 4300 км/ч. С тая скорост може да изстрелват сателит в космоса от асансьора :)

Найде по-полека с космоса за сателит трябват поне 7900м/сек ;) 1200м/сек е скороста на доста бърз изтребител. Примерно миг-35 е с максимална скорост около 1000м/сек. За ансансьор е недостижимо де.

а ако асансиора е ватре в тоя миг :д