Коментари - Китай изстрелва ”невъзможния” двигател EmDrive | IT.dir.bg
назад

Китай изстрелва ”невъзможния” двигател EmDrive

Китай ще тества нов прототип на “невъзможния двигател” EmDrive в космоса.

Обратно в новината

Коментари - Китай изстрелва ”невъзможния” двигател EmDrive | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да приемем, че работи, ама пак "който се захранва със слънчеви батерии ", т.е. като се поотдалечим от слънцето и спира да работи, е то не е интересна само слънчевата система (марс, евентуално титан или нещо подобно), интересно е междузвездното пътуване, на 2 св. години от слънцето кви слънчеви батерии ще заредиш, все едно звездите нощем светейки да ми задвижат хладилника и телевизора

Ток не се прави само със слънце. Не е проблем да се прави ток с ядрена енергия. Ама да видим първо дали работи и после ще мислим как да го ползваме.

"слънцето" не е на земята. "слънце" има и в космоса

Китайците не бива да бъдат подценявани! В световната история и цивилизация Китай е направил много открития и изобретения. Барут, компас, хартия, сеизмограф, алкохол, коприна, великата китайска стена, великия китайски канал и какво ли не още са плод на китайския ум. А въпросния двигател всъщност е отдавна спорен, отричан и доказван като възможен от други световни учени. Прави им чест на китайските учени да проверят този въпросен двигател дали е реализуем или утопия. Дори с риск после света да ги подиграва. Руски богаташ например спонсорира специална ракета и апаратура до и на луната, която да докаже на неверниците, че САЩ са изпращали астронавти там. Иначе той е напълно сигурен в истинността на официалната информация за лунните астронавти и съветския луноход преди тях.

Четох преди време за този двигател . Считам че ако се получи движеща сила тя няма да противоречи на физиката . Всеки радио предавател излъчва енергия и материя . Материята е наистина много малко . Точно този ефект се цели . Гориво не е необходимо за този двигател но е необходима енергия , енерго източник . Знаете че енергия и материя не се получават и не се губят . . . няма как - физика е това . Не е като в правото да се тълкуват законите изопачено своеволно и пристрастено !

Ти хубаво си чел и считаш, но прочети още, а после и помисли. Излъчването е в затворен обем, и нищо от него не излиза навън. Ако обясниш и как точно една антена излъчва материя...

"Как една антена излъчва материя...". Ако антената е на предавател, разбира се, че излъчва материя (да - излъчва това, което НАРИЧАМЕ радиовълни (частен случай на електромагнитно излъчване, каквито са и светлината, рентгеновите и инфрачервените лъчи, и т.н.), която си има енергия, момент и ъглов момент. Принципът за еквивалентност на енергия материя си е валиден и енергията/масата на потока радиовълни се изчислява лесно с уравненията на Максуел.

Такааа... Импулс имаме, когато има маса... Маса има, когато има гравитация... Когато нещо се отдалечи от източника на гравитация съвсем логично масата му вече не е същата. С други думи, колкото и незначителна да изглежда тягата, тя ще може да движи разни неща из космоса...

Я пак я пак, ти обърна физиката с главата надолу?? Гравитацията зависи от масата а не обратното така че масата си е постоянна, променя се гравитацията.

Според мене трябва да почнеш обяснявайки му, че маса и тегло са различни неща... После сложнотии като разстояния на квадрат, ябълки и прочие :D.

Максималната тяга, която ще получат, ще е 3.3333 микронютона на киловат. F=P/c Без нарушаване на закони. :))))))))))))))))))

"понеже нарушава закона за съхранение на импулса" ?! Сега, дайте да караме поред. Първо с очевидните неща: в дир.бг са наели тъпани да им превеждат статиите. Ама потомствини тъпанари. Що решиха, че е "невъзможен" двигателя, аз не знам. Има си великолепна теория и практика и метода работи.

Именно затова са кавичките. Много грамотно са си го написали хората. Това което е неграмотно е, че навсякъде в българските вестници и в частност dir.bg обясняват, че двигателят работи без гориво, а всъщност работи без propellant, което на български пак си е пропелант. Гугъл го превежда като 'ракетно гориво', но всъщност пропелантът представлява произволно вещество, чрез чието изхвърляне се получава реактивен ефект. При йонните двигатели пропелантът не гори, а се ускорява чрез йонизация.

Как без гориво - просто в случая е електричество! Може да напишете без реактивна струя, но си е с гориво.

Е, те веднага след изпитанията си казаха че ще го тестват и в космоса. Сега са планували конкретна дата, или само някой претоплят новината?

Бе за да се прави нещо такова си трябва някакво обяснение точно на базата на физическите закони. Аз лично се съмнявам да стане нещо, особено нарушавайки какъвто и да е КЛАСИЧЕСКИ физичен закон Най-много да наруши някой от измислените в ... СТО

"класическите" закони на физиката отдавна са в миналото, поне от средата на 20-ти век /от Обща теория на относителността и квантова механика които така и не се обединиха/

Някой части на физиката рано или късно ще трябва да се пренапишат. Дали разработката на китайците ще бъде повода или просто се фукат е друг въпрос. Поначало двигателите с химическо гориво за овладяване на Космоса са архаика - примитивизъм. Но това са просто възможностите на човечеството в момента.

Надявам се резултатът да е положителен! Ще е интересно да се уборят "фундаменталните" закони на физиката и младите учени получат вдъхновение за нови открития !

Пише се "оборят".

Какви млади учени и физика?! Виж да открият нов начин за дрогиране под съпровода на поп фолк, определено е възможно.

а дано, ама надали! преди година четох за тоя "двигател", действително няма причина според сегашната физика той да работи.