Коментари - Китай тества хиперзвуков самолет | IT.dir.bg
назад

Китай тества хиперзвуков самолет

Китай успешно тества хиперзвуков самолет.

Обратно в новината

Коментари - Китай тества хиперзвуков самолет | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е много хубаво блякбърд го има от 60те години много станаха добри китайците в кражбата на технологии така си направиха ф22 сега и блякбърд

" леки и огнеопорни нови материали" огнеупорни са,а не огнеOпорни.Hеграмотници!!!

След като САЩ прехвърлиха за изтаботка всичките си свърхсекретни технологий в Китай за по евтино, жълтите маймуни си повярваха, че са свърхчовеци. Освен да се чифтосват и да правят деца те нямат акъл за друго.

Баща ти да се беше изпразнил на някоя ливада да не аби матряла - умен си като телетъбис

Браво на Китай!България засега тества все още само хвърчила....

Но българите живеят поне 5 пъти по-добре от китайците, като изключим лидерите и техните производни! Ти кое предпочиташ? Хиперзвуков самолет ако предпочиташ, можеш да се изнесеш веднага в Китай, няма да те върнат. Но ще си от малцината малоумници и вероятно бързо ще ти дойде акълът в главата, та ще се завърнеш скоропостижно! Въпорс на приоритети, бе тъпак! А товите кои са? Имаш ли капацитет да помислиш върху това?

Всеки си има право на мнение, но аз ще ти дам малко факти за Китай: Средна работна заплата- 900-1400лева, в зависимост от провинцията Цени- от 10 до 30% по-ниски от БГ Автопарк- между 5 и 8год.(средно)!!! Качество на стоките- много по-високо от познатото ни вБГ Пътища- да дойде Вожда да види как се правят пътища Транспорт- разхождат се едни влакчета с 320км.ч. от градче до градче Мога още много да ти напиша, но виждам, че поне интернет имаш! Та кой казваш живее пет пъти по-добре?!

Вярваш ли си на глупостите? Минималната работна заплата в повечето китайски провинции е около 2000 юана. Един юан е към 7.2 евро, така че 2000 юана са около 280 евро или близо 546 лева. Какви са цените хранителните стоки в Китай ти го оставям за домашна.

Нещо не става ясно за какво оже да служи тази тутурутка. И сега има балистини ракето, движещи се със скорост могоовее от 6 Мах. Проблемът нее толкова да с епостигне ази висока скорост, колкото да не се прегрее летателния апарат. Това е бил и основния проблем пред SR-71 Blackbird, когато е становявал световни рекорди за скорост. Второ, това е пилотиран самолет, или БЛА (или като сега е модернода се нарича "дрон"). Щото ако е БЛА, вСАЩ отдавна се тестват такива (Х-51, Х-43 и т.н.). И последно. Няма как едно научно-техническо постижение да дойде от нищото. Да, някой нещо е изпробвал. Но докато стигне да се приеме на въоръжение ще мине време. И ще са нужни мого пари. В Китай имат пари, но нямат сериозния опит а САЩ и Русия. В Русия нямат ни пари, ни опита от СССР. И ако някой наистина иска да използва това нещо като оръжие, ще трябва доста да поработи. Най-накрая при наличие на ПРО, способна да унищожава балистични ракети, и ПВО способно да сваля самолети със скорост над Мах3 май смисъла на това става доста съмнителен. Ама като имат излишни пари да го тестват

Лазера не признава махове и шахове.

интересно,"Знае се, че руският хиперзвуков летателен апарат е наречен Yu-71"? Това по американска номенклатура ли е. Руснаците винаги използват кирилица, не като създателите на азбуката, българите, ползващи латински букви, като по-съвършени, от простотия.

Ю-71 се води на кирилица, не е ясно от къде са "превеждали" :)

интересно,"Знае се, че руският хиперзвуков летателен апарат е наречен Yu-71"? Това по американска номенклатура ли е. Руснаците винаги използват кирилица, не като създателите на азбуката, българите, ползващи латински букви, като по-съвършени, от простотия.

верно си гов.ьо, как да го напишат на латиница Ю? Иначе в Ю-71, йуто идва от Ютия, мухахахааа

като си гледаш оная работа ли викаш хи-хи-хи

Измислил го е руснака, бреей !

Едно си знай тъпанара, едно си бай. Не мога да си представя такова нечовешко упорство срещу по-малко от 10евро на "публикация".

дано наистина им плащат за тия глупости, че е страшно само да си представиш за какви полирани мозъци иде реч, ако подобни мозъчни запеци им идват ей така, безплатно и непринудено :)))))

Ганьо Балкански псува китайци, руснаци и американци, защото е напред в технологиите и в БГ заводите вече се проектира хиперзвуков чушкопек - прави 3 чушки за 1 секунда :) Според източник пожелал анонимност, чушкопека ще е на пазара преди Нова година... на 2099 година.

Ганьо Балкански ще изчезне, факт, ще останат американци, китайци и руснаци и т.н. за кой да говорим??? Ганьо австрийски, белгийски, мексикански и т.н. бантустантски да не би да е измислил нещо??? Откъде това самучувствие у някой сънароднци, че "били дали нещо на света" и сега вече нищо не сме давали и дай да не коментираме другите. Еми ето ние правим софтуер, има куп компании които развиват този бизнес у нас.

Само не разбирам защо руснаците си кръстили самолето-ракетата Yu-71 подобно на SR-71. Малко това име напомня на Adibas, Nikey и други подобни имитаций. Какво им пречеше да си сложат някакво оригниално име ....

Кой е този имитаций?? Някой древногръцки философ ли?

Да така излиза :)

Винаги копират, и хората са им такива, днес те гледа и утре заприличал на теб, няма да измисли нещо, ще те изкопира, жалкари. ГСМ - глонас, Гугъл - Яндекс, стелт изтребител ли, няма проблем - пакфак (след 10 години обаче един прототип), пускат голяма бомба американците - айде цар бомба и винаги да по по най големо от сащанското. Совалка? Ето ви буран, е верно литна веднъж. Самолетоносачи? Ето ви Кузнецов, еееъъъмм самолетите ни тежкии, падат, ще му направим чурка да мое да излитат. Ама ей така да построят по една бройка, дали ще работи няма значение. Кадилак? Оооо ей ви чайка навремето, даже и емблемата. Айфон? Етооо - йотафон, Ай - Йота все тая. Процесори ле? Иммамееее - Байкал (5ти ден седи новината в путлераската медия)... Списъкът е безкраен. Ах, как жалко е да си путлерас-мужик!!! Да плюеш по САЩ ежедневно и да строиш небостъргачи, да караш Харлей, да слушаш Металика и да се возиш в лимузини, мъкаааа, мъка.

Тези дни ми пратиха снимки на руски коли и техните оригинали. Оказа се, че СССР не е произвела свои коли, а е купила технологиите и е платила на специалисти от Запда да им пуснат производствата. Снимките бяха с години на пускане и спиране от пазара. Точни копия на западните коли! Само Запорожецът на руснаците беше със странични дюзи за охлаждане, явно охладителната система на западния модел е била скъпа и не се е вписвала в разбиранията на нискобюджетната руска икономика. После ми пратиха и снимки с дати на сесетки емблематични изделия заедно с оригиналите им от Запада. Такива леко изпростени копия. СССР и днешна Русия, наследник на СССР са пълна боза. Еинични неща могат да произведат сами, повечето е опити за копиране и в крайна сметка нефт и газ. Ама и на това идва краят. Не знам какво се прави със 130-140 милиона пияници, като намалее търсенето на газ в целия свят! Проблемът е по-страшен от този с бежнанците днес! Путинофилите да си опичат ума то днес, че утре може да е късно!

каква е тази мерна единица "маха" да не е като голата маха :D

1 мах е скороста на звука. Зависи от средата. Бе нещо над 1200км/ч. 5 маха значи 5 пъти по това или скорост от примерно 6200км/ч. За примера понеже се подценява надолу руснаците, те имат ядрена ракета Р-36 с обсег над 15 000км, която се води че лети с 8км/секунда. Ако е точно прави 28800км/ч. Но някъде говорят за 26000км/ч. И съответно за 21 или 22 маха.

Абе, много си сведущ, ама не можеш да стоплиш, че човекът обръща внимание на простотията, която се получава, когато се вкарват безумно и безконтролно в езика чуждици, че и в случая направо чужди думи на латиница. Французите като по-прости затова имат цял институт, който да превежда и приспособява чуждиците към френския. В случая, това можеше да се извърши посредством приемането на "М" за означение, за да не стават такива комични недоразумения и простотии, и да не става нужда от такива "компетентни" обяснения като твойте и "мета"компетентни като моите.

Че те повечето ракети се движта с такива скорости! Например ако се сетиш, че първа космическа е за Земята е близо 8км/сек, ще разбереш за какво става и дума, когато се говори за балистическа ракета- например американската LGM-30 Minuteman от 1970 г. развива също 23 Мах

Толкова за китайските хиперзвукови фантазии, а в предишна статия днес се съобщава как Китай е закупил 300 Боинга...абе научетесе да правите самолети първо, след това се изтрелвайте хиперзвуково.

Ако беше прочел статията, а не само заглавието щеше да разбереш, че китайците ще купуват 300 самолета Боинг, които обаче ще си произведат сами в новият завод на Боинг в Китай. Ако се съди от това как процедираха с автомобилостроенето като строиха заводи на VW на около 50 км от официалният завод ще си построят копие и оттук ще си имат вече собствени производствени мощности в тази област. Та американците са решили да кешират като за последно и да вкарат китайците в производството на самолети. Чудно какво мислят от Airbus за това?!?

Airbus се местят в Индия. Ако трябва да избирам бих предпочел да се возя на китайски отколкото на индийски самолет :-)

Докато ние си ги подценяваме Китайците. Къде са те, къде са останалите. В САЩ отдавна разработват хиперзвуков самолет от ново поколение, който е способен да развие скорост от 5 маха, но за момента американските планове си остават само на книга. Което не е съвсем вярно. САЩ имат и компютърни скици на бъдещите самолети! Та те отдавна не могат да направят сами двигател за ракета и си ги купуват от изостаналите Руснаци.

А руснаците си слагат на самолетите ракетни двигатели!!!???

слагат каквото искат, факт е че там са мнгоо напред в двигателостроенето. Те само на САЩ продадоча двигатели за 1 милиард долара (последната сделка беше за 60 броя РД-181), а тази година правителството им наля доста пари за развитие на двигателостроенетов авиацията и космонавтиката - буквално всяка седмица чета някоя интересна новина по темата. Ето примерно отпреди няколко дни: В Воронеже создан ионный двигатель для дальнего космоса Разработанный в Воронеже электроракетный реактивный двигатель успешно прошел первые огневые испытания на специальном стенде Московского авиационного института, сообщили в КБ химавтоматики (КБХА). Агрегат работает за счет реактивной струи ионизированного газа, разгоняемого в электромагнитном поле. Эта силовая установка имеет малую тягу, но длительный ресурс работы, благодаря чему эффективна при дальних перелетах. КБХА совместно с МАИ занимается разработкой ионного двигателя с 2013 года, после того как конструкторское бюро выиграло субсидию Минобрнауки на создание высокотехнологичного производства. "Первое успешное испытание показало, что выбранные нами конструкторские решения верны, поэтому в ближайшее время огневые испытания изготовленного экземпляра двигателя продолжатся. Мы будем анализировать их результаты, что в свою очередь позволит продвинуться дальше в создании электроракетных двигателей ионного типа", - рассказал главный конструктор по направлению Андрей Иванов.

Истината е, че руските ти приятели изостават в технологиите на оръжия вече и от КНР. Путин си хапе палците от яд!

Толкова изостават,че Доналд Кук угасна,като свещ на вятър в Черно Море...