Коментари - Камери следят пешеходците в Китай | IT.dir.bg
назад

Камери следят пешеходците в Китай

Китай въвежда лицево разпознаване срещу недисциплинираните пешеходци.

Обратно в новината

Коментари - Камери следят пешеходците в Китай | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато бях в Китай видях какво значи рисковано пресичане на пешеходна пътека. Не пешеходците - шофьорите трябва да следят китайците.

Нека и нашите се поучат от Китай. Че има доста боклук за чистене, от учлилищата до парламента.

Само дето се чудя, дали следващата стъпка ще е чипосването? Или може би ще има междинна фаза - нещо с разпознаване на гласа например? По важното е, че овцете сами ще си го поискат!

Изразът "всички мъже са еднакви" е създаден от китайка, чийто мъж се смесил с тълпата. Те всичките еднакви как ще ги разпознават...

Така е, в Китай няма лабаво. Аз съм тук в един по-малък град в провинцията, на всяко кръстовище има 4 служители (съответно на 4-те ъгъла на кръстовището) и те просто не позволяват никакви нарушения на никого. Има чувствителна разлика между това, което беше преди години, и сега. Целта на цял Китай е културно и безопасно движение на всички. И го постигат.

Не ми ги хвали въобще. Бях там. ГОворим си за тотален контрол и облъчване, непрекъснати предупреждения какво не може, къде не може, как не може и как видиш ли щели да те накажат. Ужасни хора, груби, пезпардонни, деспотични. И храната им е гадна, всичко е удавено в олио, отделно, че половината е напълно изкуствена. Това там вече е тотален контрол и ти си просто една мравка, която я напблюдават в затворената стъкленица.