Коментари - Китай планира отиде на Луната през 2036 г. | IT.dir.bg
назад

Китай планира отиде на Луната през 2036 г.

Китай планира да изпрати свои космонавти на Луната към 2036 г., а автоматичен апарат на Марс - към 2020 г.

Обратно в новината

Коментари - Китай планира отиде на Луната през 2036 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Попитали радио Ереван: - Могат ли българите да донесат пръст от луната? - Могат, ама среден.

Дано си подобрят програмата за кацане, че "Заека" им избега у лево има нема неколко стотин километра. Ментаци.

"Китай планира отиде на Луната през 2036 г." : толкова ще им отнеме да произведат подходящ лacтик за изстрелване на ракетата.

Китай планира отваряне на фабрика за гуменки на Луната през 2036 г :) Моля изпращайте молба за работа, автобиография и снимка до Народно събрание на Република България.

Firi

Един от основните проблеми при американските мисии от 60-те е бил допотопния компютър на борда за изчисляване на траекториите. С мощност изчислителна между цифров часовник и джобен калкулатор. Даже Правец-16 е хиляди пъти по-мощен така, че и бордовия компютър може да е изцяло български:)

Firi

Това е съвсем реално. Ракети изстрелват и загубеняците от Северна Корея и индийците. Ракетния двигател е най-простия двигател.Физици да изчислят орбитите и един скафандър можем да спретнем-шивачки имаме. Също и гладни няма да останат космонавтите нали даже правим космически храни. Също и една курва за космонавта няма да е трудно да намерим при толко кухи миски и плеймейтки.

Firi

Между другото ако управляващите не беха такива путки България отдавна иома потенциал да изстреля българин с българска ракета на орбитален полет.Ориентировъчно около 100 милиона долара, много повече така или иначе се дават за всякакви глупости. Но ние нямаме и няма и да имаме скоро държавник като Кенеди:"Ние ще идем на Луната до края на десетилетието, не защото това е лесно, а защото е трудно" Пич отвсякъде, не случайно го убиха мамицата им.

Firi

Космодрума ще бъде разбира се в Черно море,опасната зона е около 40-50 км в диаметър после и да се взриви ракетата тя е толкова високо, че на земята не пада нищо голямо.

Firi

Ракетата ще бъде естествено с двойно предназначение. Една такава с 5 мегатопна бойна глава ще държи всичките ни комшии почтително зад граница щото от Истанбул ще остане една голяма дупка.

Firi

Така, за да стъпим на реална основа. Какво е нужно за полет, кацане и връщане на човек от Луната? 1. Ракета която може да закара до там едни 40 тона. Американският лунен модул който каца и излита от Луната с 3 ма космонавти тежи 14 тона повечето гориво. Стените са били толкова тънки, че е имало оправдани опасения да не го избушат с нещо по-остро. Китай НЯМА такава ракета.Така, че докато не получим новина, че китай изстреля тежка ракета между 2000 и 3000 тона за пилотируема мисия до Луната няма какво изобщо да говорим.За сега изстрелват повече от 10 ПЪТИ по-малки ракети.Същото важи и за Русия.

Firi

Поправка, американският лунен модул е за 2 ма космонавти, 3 тия седи в кораба Аполо на орбита на Луната и после се скачва с излетелия от Луната Лунен модул (част от него, повечето си остава на луната). след скачването лунния модул се набива на Луната и Аполо се връща на земята.Сатурн % тежи едни 3000 тона начално тегло и тяга 3500 тона.Тия ракетки дет ги джиткат от години даже най-големите не стигат и 1000 тона. Така, че докато не се построи аналог на Сатурн 5 за пилотируем поолет до Луната да се забрави:)

Китай имат подем от както станаха полу капиталисти полу социалисти. За сега моделът им работи и нищо чудно да отидат до Луната. За разлика от руснаците те приемат добрите практики от запада и китайските учени не се страхуват, че ще бъдат разкарани при евентуални неуспехи. Защото са разбрали, че пътят към успеха е осеян с провали.

Аз имам намерение да забогатея през 2078 год.

Финансови възможности имат. Технологични - не, поне за сега... Ако китайската национална космическа програма се концентрира върху кацане на Луната вероятно ще се случи. Едва ли през 2020 г., но така или иначе ще успеят да го направят. Имат и необходимата мотивация. Три фактора могат да осуетят подобен проект: 1. Непреодолими пречки от технологичен и производствен характер; 2. Икономически катаклизъм и рязко забавяне в развитието на китайската, а и на световната икономика; 3. Политическа нестабилност в страната или региона. Доколко някой от тези сценарии е възможен, всеки може да направи собствени предположения.

Космонавти смятат да пратят към 2036 г. За 2020 става въпрос за само за лунен апарат, който да изкара повече от "нефритения заек"

... Ако могат да вземат и всичките индийци и български цигане с тях - ще съм им до живот благодарен ! (Ама без обратно връщане от Луната на Земята !)

Къде са конспираторите? Китайският флаг се вее в космоса

Новата космическа надпревара - Комунистически Китай vs Путлерастка Россия! Американците междувременно ще им махат от Сатурн!!! :D

А за Китай не се съмнявате, че ако решат ще стигнат на Луната. Все пак в американските университети се учат доста китайчета отличничета!

В тези университети не се преподава истинска наука, а вавилонска метафизика, така че трудно ще се случи.

китай и русия правят ПР планове да направят това което американците са направили преди десетилетия... и сега тихо и кротко си правят новата ракета и космически кораб за многократно използване за марс... тук се разпориха да ни хранят с илюзорните планове на русия и китай след 10 години китай може д е никой ако запада си изтегли инвестициите от там и ги вложат в държави с по-ниски заплати защото точно заради това дръпна китай заради ниските им заплати а вече не са толкова ниски!

Вече не могат да си изтеглят инвестициите, да не говорим, че много ги и загубиха. Лакомията ще ни изяде главите с тая пуста печалба.

Firi

Всъщност Китай има природни дадености за космическа страна. При полета на Гагарин са търсили чувал с широка усмивка и ръст до 1:70 и под 70 кила.Казвам чувал щото космонавта нищо не е правил, само е гледал през джама. И до тука свършват даденостите щот тва са некадърници общо взето. Дръпнаха щото преди живееха като папуаси а сега се поочовечиха но си нямат потенциал.

Гагарин е чувал с широка усмивка, китайците са некадърници... само ти си велик и ги разбираш нещата. И Космоса си бил... Изобщо - Супермен :) Да ти имам самочувствието :)

Тия работи сме ги чували и виждали вече, на конгресите на изброените комунистически партии. Китайците нищо няма да направят, както и нищо досега не са направили. Само могат да крадат, да се скатават и да правят номера, дет се вика -- номера на китайката.

Firi

Не така. Положителното на комунистическите държави е, че там има дисципшлина-шефа като рече нещо и се изпшъл;нява.Е могат да вземат и парите за хумана на мизерниците но ако наистина лидера е решил може и да го направят. след 10 на провала естествено.

Да бе да изпълнява се то... една магистрала, едно метро не можаха да завършат за 45 години :D

Firi

За да идат трябва да направят ракета носител годна да откара на лунна орбита поне 30 тона. Те за сега могат да закарат 5 пакета захар така, че а дано ама надали.

Китайците не са мръднали от комунизъма. "Китай трябва да стане". Те руснаците така "станаха". Става ми ясно къде ще отиде Китай.

Жалка работа. Страшни изобретения, глобална GPS система, н-на борй спътника, мисии до Слънцето а когато някой самолет изчезне от радара нищо не знаят. Да не говорим, че черните им кутии записват с лентови устройства???????? Някой да обясни моля?

Лентите са по-трайни, байко!