Коментари - Китай праща 6 роувъра на Марс през 2020 г. | IT.dir.bg
назад

Китай праща 6 роувъра на Марс през 2020 г.

Китай ще изпрати не един, а цели 6 роувъра на повърхността на Червената планета през 2020 г.

Обратно в новината

Коментари - Китай праща 6 роувъра на Марс през 2020 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руснаците отдавна са там и заваряват конструкциите, не случайно от Аполо12 са казали "Те са вече тук", никакви извънземни никакви 5 лева няма, за руснаците става въпрос.

Ако работят като китайския ми таблет то олеле. Пет няма да достигнат Марс, шестия ще се разбие при кацане.

И като отворят куфарите - ще спретнат едно марсианско Илиенци за опортюнити и проч.

От 6 дано поне един достигне целта здрав...

Бре някоя китайка няма ли да пратят?! Да прави свирки на туземците...

ЩЕ е хубаво нещо, друг въпрос е ДАЛИ ще стане?

Има държава, има Марс Няма държава, няма "Марс" Това е разликата Русия, Китай, Индия, САЩ и т.н. в други галактики ще отидат, докато Негово Величество Пъпеш Трети една магистрала построи! Както и да е, ще ядем асфалт...нали африканци ще ставаме

Такива дето наникъде не отивате по рождение много знаете кой къде ще ходи ей.

Шест роувъра ... това е само за загрявка, нещо като сутрешна протяжка.

Ние пък пускаме две нови карабини Калашников!

Това са велики държави. А ние какво правим? Даже доматите ни са от Гърция.

А запитвал ли си се защо не си произвеждаме сами доматите? Явно не си. Ние, българските бизнесмени, инвестираме единствено в проекти които ни гарантират 500% надценка и 300% печалба. Ако не изкараш 200К за джип в рамките на 1-2 месеца, то какъв бизнес е това? Никой производител не е станал богат от гледането на домати, но виж търговците стават...

бълкарски качествени и вкусни домати колкото щеш, ама си циция и не плащаш. по евтинко ти е да си хапваш гръцки и турски нитрати. нема как баце да станат хем евтинки хем хубави - само в приказките от едно време по соца е така ;))) ... ама ние дето сме живели по соца знаем как беше хем евтинко хем го няма, па като го има нема ти казвам какъв бо.клук беше ...

Такива като тебе никога никъде нищо не правите, да.

Какво значи Ровър? Да не би така да се казва Грейтуолъ от ЛовеЧ за Марс? Защо не рпатят всички налични техни автодараци, ама напълнени с техните смешни клетъчни телефони и вътре за доуплътняване китайска храна - суров маймунски мозък, сперма от плъх и друго идиотщини!! А най-добре е да ги качат всички там! Може марсианците да ядят от тоз добитък!? :))))))))))

6-ст!!!Малко са!От 10-сет поне един нямаше да се размине с Марс.Вероятно имат и план "Б"китайците;тези които не улучат Марс,целят Юпитер.Сатурн и нататък.Вселена голяма...

Хахахахахах ментаците пращат ментета .......

по времето на двата мандата на обонго цитайците и сибирняците се накрадоха наготово на американски технологии.

Ама га хамериканските компании продаваха китайски стока с 500% печалба всичко бе ОК....време е да се плаща за алчността

2 да работят и 4-ри за части

Не си играят хората, браво бе.

то хубаво, ама що ровъри, а не уаз 469 ?

китай имат късмет когато изпратят сонди на марс успешно там вече ще има американци за да ги поправят за да не стане като оня строшения заек на луната

Китайските роувъри ще са произведени от британската компания "Ровър"??? или марсоходите са си китайска разработка и произвидство! Ако е така, то тези машини не са Роувъри!!! А са марсоходи произведени някъде в Китай. Не бъдете неграмотници. За журналист не е много практично.

Мнооого важно ровъри ли са параходи ли са какво са, дааа.

Ами ти си сигурно от тези дето на всички SUV им викат джипове!!! Нищо че не са произведени от Jeep. Същото е с памперсите, сега в селските обединителни имена ще е вече и ровъра!

Играеш на дребно... Колко пъти си чувал словосъчетанието "ксерокс копие"? А знаеш ли, че в повечето африкански езици няма дума за рибарски кукички и за по-лесно ги наричат Мустад... :)

По точно е да се каже, че Китай има намерение да се включи пълноценно в космическото съревнование след 2020 година , благодарение на новата си ракета Лонг Марч 5 , напредък в роботиката и по големи финансови възможности. САЩ правят една супер тежка ракета СЛС, Фалkон Heavy трябва да стартира след два месеца и Делта IV Hevy има показатели еквивалентни на Лонг Марч V . В областта на космическите сонди към Венера , Марс , тежките планети, Плутон и извън слънчевата система , американците (НАСА) са натрупали голям аванс, както и пилотираните полети към Луната. Вероятно китайците използуват 6 по леки марсохода , понеже така се уплатнява канала за връзка и едновременно се управляват 6 робота , които са със специализирани функции и отказ на един , вероятно може отчастi или напълно да се компенсира од друг марсоход. След като совалката беше скъпа , и Делта IV Heavy също , не е ясно защо SLS ще излезе по евина система. Та ако се сложат 2 двигателя на ускорител на Делта Heavy и един от совалката на централния и последна степен еквивалентна тази от Ариана 6 със 900 тона стартово тегло ( по 300 на ускорител и централния с последната степен) може да се изведе 50 55 тона на ниска орбита и 18 тона към Марс и това можеше да стане преди най малко 10 години. Е сега ще има Falcon Heavy 2.5 3 пъти по евтин , но пък времето било пари. Всяко зло за добро , дето се вика

Ей, руснаците най-накрая да изпратят и те поне тенекия на Марс! БРАВО! Винаги съм ги мислел за алкаши и некадърници, НО ето успяха!

НАСА се в категорията Холивуд. Другите се занимават с наука

Пак ще те наплеска санитарката, лягай да спиш и мирувай.

НАСА изпаднаха на 4то място. Скоро и Индия ще ги изпревари. Интересно за какво харчи многомилиардния си бюджет...

За финансиране на батко мъск,как за какво,и позле делкат

Искаш да кажеш по руски ЩЕ изпадне на 4-то място, ама надали. Пък и не разбирам как Китай и Индия ще отпратят НАСА на 4-то място. Както и да броя това прави най-много трето място. 6 марсохода е добре, ама да не се окажат с размерите на хлебарки, щото ако са по-големи, това ще е най-големият сблъсък на Марс с нещо изпратено от Земята. Разбиването на Скиапарели ще е нещо като пиратка пред ядрения взрив на Цар бомба сравнено с китайския сблъсък.

Глупащините на руския трол настрана, тия 6 сигурно ще са по-малки но не виждам защо да не им пожелаем успех. Повече центрове на знание по света е по-добре, всички яйца в една кошница е рискова политика (за вида ни). А и 6 малки неща могат да избродят повече територия от едно голямо, може да се окаже добра стратегия.

какво 4 място? сега имат 4 активни апарата, а през 2018 лети инсаит а 2020 нов които нема име.. я погледни на куриосити, един тонен апарат, които сам може да изкопае дупка, да вземе и да изледва като почти плноценна хемическа лабораторя отпечатака от почвата.. плус има ласер които сущо изследван поврхноста от разтояние зада знае каде да копае.. и сега погледни на китаиското чудо, това изглежда като нещо от 80 или 90-те години, като спирит например..