Коментари - Ето с какво Китай ще замени Windows | IT.dir.bg
назад

Ето с какво Китай ще замени Windows

Преди време, от съображения за сигурност Китай реши да се откаже от използването на външен софтуер.

Обратно в новината

Коментари - Ето с какво Китай ще замени Windows | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

по-добре от компютър с Win7 (може и XP) без достъп до интернет няма.

Ще замени ама някой друг път - както много пъти са го заменяли разни държави. Що не заменят автопарка на служебните държавни автомобили с най-евтините? Защото не си струва икономията. Същото е с Windows. Може да струва пари, но удобствата и производителността на труда са по-скъпи и то многократно.

Креативност - нулева! Взели са технология от 2001-ва година и са я копирали 14 години след това. Като всичките им работи на китайците.

Естествено ще гозамени с XP :)

Ако става въпрос за работа в офис, то всяка Linux дистрибуция ще им свърши работа, така че е безмислено да преоткриват колелото. Проблема идва, когато им се наложи да работят със специализирани програми, които не работят под Linux. Какво ще правят тогава? Искат или не, но ще им се наложи да ползват Windows. По-добре да насочат усилията си в посока на блокиране на шпионските модули на Windows. Един вид програмка, която да следи поведението на Windows-a и да не му позволява да извършва изходящ трафик.

Викаш, да се зида врата в полето, а? АКо има приложение което ползват и не работи под linux то то се написва (ако няма linux аналог).

Елементарно викаш? Само че, един Solid Works например, има вложени милиони човеко-часа програмиране в себе си. Кой ще пренапише така, че да работи под Linux? Може би ти? Ей така набързо, докато си почиваш в свободното си време...

Работата ми е такава, че програмирам. Продуктът ни върви и под Линукс и под Уиндоус до версия 7. Просто навремето тези, които са го започнали са си казали, че ще го направят така, че да върви и на двете ОС.

Федора ?!? Странен избор. Федора отдавна са по пътя на Виндоус. Те сложиха кранчето за шпиониране SystemD на PID 1 и го наложина на останалите дистрибуции. Отсега нататък все по-зле ще става, докато достигнат до нирваната на шпионите Windows 10. Очаквате скоро SystemD да започне да изпраща данни на RH сървърите....

Ама че тъпа статия - сякаш най-важното е, че приличал на ХР. КДЕ можеш да си го направиш да прилича на всичко. Аз съм с Кубунту и съм си сложил иконите от ХР, значи и Кубунту много прилича на ХР.

Под операционна система трябва да се разбира само операционната система и не бива да се наблъсква с никакви допълнителни продукти. Нито калкулатор, нито ноутпад, нито браузър даже. Абсолютно нищо освен ядро и декстоп енвиронмент. Всичко останало трябва да се набавя допълнително според потребностите.

ако няма пасианси, не става за българската администрация.

Разсмя ме ! :)

федора като уиндоус ХР . за да не се стресират потребителите са направили подобен външен вид. След година или две, за да свикнат с новата функционалност, ще сменят и визията.

китай ще смени уиндоуса с по-кофти и стар уиндоус а хората вече правят квантови компютри

Мани че правят квантови компютри, ма не ги и пускат под windows. Бахти лимонките а...

На българските държавни служители, на екрана да зарежда не десктопа на операционна система, а само несменяем скрийншот от Solitaire.

Баси, на това KDE що са му избацали толкова грозна тема?

Операционна система, която не позволява инсталиране на приложения??? WTF???

Сигурно имат впредвид от репозиторито на Федора, иначе е абсурд.

Изтъкни ми само една причина държавен служител да има права да си инсталира приложения? И тук е така - рестрикции, защото няма спасение от л/узерите.

Най-вероятно става дума за лош превод. Най-вероятно потребителите няма да имат възможност да инсталират софт, само админа ще го прави.

И аз това си помислих и затова го проверих. Оказа се, че частично е истина - на системата няма да има възможност да се инсталира никакъв софтуер на трети страни. Явно всичко ще минава през фирмата производител, което малко напомня на схемата на Епъл.

С този някакъв китайски език, направо си изглежда кодиран. ;) Избрали са да прилича на ХР, защото явно досега са боравили с такъв. Аз щях да избера класическият стил със сивите рамки. Може и да го позволяват да се превключва.