Коментари - Китай изстреля най-мощната си ракета | IT.dir.bg
назад

Китай изстреля най-мощната си ракета

Китай осъществи първия успешен старт на най-мощната си ракета "Чанчжън-5" (Великият поход-5).

Обратно в новината

Коментари - Китай изстреля най-мощната си ракета | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на космическите учени от поднебесната империя.Тихо, упорито и целенасочено работят и лека полека нещата се получават.Без свян, когато се наложи, крадат чужди идеи, които интерпретират и реализират по свой начин, както и с чисто собствени интелектуални продукти вървят напред.Изстрелват ракети, а не като някои водещи космически нации-приказки, фойерверки и студени галактически пейзажи от далечния край на Космоса, за който, каквото и да кажеш и покажеш, все ще бъде истина.Иначе, когато стане въпрос за реални постижения в безтегловност-садят марули на МКС,возат ги до станцията,че нямат превоз(скоро и на китайците ще плащат за услугата, както е тръгнало),пребивават с месеци там, ама пак защото други им го показаха.Не смеят да покажат снимка от знамето на Луната, най-голямото тяхно и общочовешко космическо достижение.Не знам каква е причината, ама хипотезите са две-или не са ходили, или някой е свил байрака.И в двата случая-конфуз и резил.

Браво на китайците.Около нас цялата техника е китайска.И работи. Ние засега сме добри на чушкопека.И това е нещо.

Каквото и да ми говорят еврокончитите, това несъмнено е успех за Китай!! Особено на фона на гърмящите като пиратки краварски ракети Фалкън, Антареси, Спейс шипи и т.н......

"Двигателите на ракетата използваха нискотоксичен течен водород за гориво и течен кислород като окислител." Не съм знаел че водородът бил нискотоксичен. Всъщност, ако вдишаш водород и след това го издишаш срещу запален огън, единственото лошо което може да ти се случи е да останеш без зъби. А иначе е токсичен колкото водата. Освен ако не го пиеш във втечнено състояние. Което ще бъде малко трудно да стане на практика.

Бе гледай да е мноого чист тоя водород в дробовете ти, че ако е смесен и с малко кислород има да отлепят парчетата ти от всичките 6 стени :D.

Браво!

Фири

Всъщност постижението е добро ако редакторите на статията не са осрали пейзажа. Кислород-водородните двигатели са най-ефективните от тия които се експлоатират в момента. На Мъск са на газ за ламби-, съюзите също са на газ за ламби,а руския Протон е на такава отрова, че където падне от нея не никне трева 25 години и за това не изстрелват космонавти с протона:)

Голяма работа . . . в Ботевград пък простреляха най-мощният охранител :-Р

Фири

А така изстрелвай и си трай. Не като русия да ми планираш за след 75 години и на 5 тата да го отложиш за след 150.

И кво им е голямото на жълтите колхозници! Щели да вземат образци от Луната! Голем праз! Тия неща дето ги правят сега САЩ ги правеха преди 50 години!

Да, бе, така е! Преди близо 50 години американците имаха и светлинни мечове, и Силата владееха ... къде ли са тръгнали китайците?! Още повече, че Боливуд е в Индия. Китайците не подхождат правилно към завладяването на космоса.

Бе те добре правят китайците, какво ги грее кой кога къде е ходил - хората искат и те да отидат. Ама като отидат а това вземе та не ви хареса на армията със станиолените шапки тогава да видиш дефицит на алуминиево фолио в Метро.

Няма коментари! Защо ли? Китайците си траят и си бачкат. Правят си стелтове, правят си ракети. Ще си правят орбитална станция. Докато едни други я карат на стара слава.Ех какви големи бяхме, докато германските инженери (от вермахта) бяха живи и ни правеха и ракетите и бомбите и самолетите.

А най-лошото е, че ще вземат да отидат на Луната и да видят, че никакви знамена и следи от Аполо-та няма там... Да видиш майтап тогава!

А като ги видят пак ще е майтап с кретените, като тебе. А инак и от тук от Земята се виждат някои от местата на кацане. Японците ги заснеха, както и ЛРО им направи хиляди снимки.

Те че ще отидат ще отидат, ама се съмнявам да имат време да си го губят с глупости като тебе.