Коментари - Китай с иновативна стелт технология | IT.dir.bg
назад

Китай с иновативна стелт технология

Китайски учени са разработили ново покритие за самолети, което поглъща радарни вълни

Обратно в новината

Коментари - Китай с иновативна стелт технология | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

свалили хамериканскиот Ф117, са казали на САЩ со словата "Извините ни, не сме знали дека е невидим" :)

ето още един самолет следен вече обемно площно от изключително жестоки врагове ..засечени да следят подобни преди много години/вижте B 2 and F 117

Някои "гении" така и още не разпраха, че персоналният компютър не е единственият компютър. Китай трудно може да надхвърли технологиите за ширпотреба, засега толкова са му възможностите. Всичко свръхтехнологично, което не е ширпотреба, в света се произвежда засега на две места - Русия и САЩ. Предвид равнището на американските военни технологии, което е по-слабо от руските, следва да установим, че САЩ изостават в сериозните свръхтехнологии. Причината е пред всичко в това, че те не могат да произведат собствени инженерни кадри и си ги внасят отвън, но тая тенденция дава лоши показатели напоследък. Напротив, руската образователна система, обогатена със съветските традиции, дава много добри резултати в инженерната подготовка на руснаците. Ала бъдещето не е на технологиите, психотроничите оръжия и въздействия са на ниво квантова психика, а за специалистите е известно, че индуктивна психика няма, това е непредметно въздействие и то вече не е в модуса на техне-то. Излишно е да казвам, че в тая област руснаците са водещи от десетилетия, но освен засекретени, нещата откровено не се разбират от тълпите. И няма как да е иначе - принципът е паложен в първото лице единствено число, а не в третото лице множествено число, както е в "техните" алабализми...

"..Китай трудно може да надхвърли технологиите за ширпотреба,.." И как го установи. Знаеш ли, че повечето неща, които ползваш в ежедневието си, са открити от китайците?! И когато там са развивали култура и наука, в Европа и Америка още са ходели по дърветата. Само някои неща: хартия, ракия (дестилиран алкохол), кибрит, чадър, механичен часовник, книгопечатане, книжните пари, ръчна количка, десетичната система, отрицателните числа, барут, железен плуг, манивелата, карданното окачване и т.н и т.н!! Списъкът е огромен. Нарочно не посочвам "класиките", които всички ги знаят - порцелан, коприна, компас, ...

А вие и двамата май не сте разбрали че има Бог!

Господа, време е да си изкарате главата от пясъка - пред ПСто и във Фейсбук не се вижда очевидната истина- на ниско и средно технологично ниво Китай е смазал всичко, много знакови фирми не съществуват благодарение на качествената и евтина продукция на Китай: а КОБ чипа чие изобретение е? Руско или на САЩ? да, и понеже неможе да си платят патента, американците го наричат ССЛ! :) Смехорани ! А 3014, 3535 и 2875 чипа? И всичко това е благодарение на световната корпоратичва алчност- те им дадоха технологии, а сега Китай ни го връща . Да, на високотехнологично ниво те все още изостават, но до 20-30 години те не само че и там ще рулират, но и ще налагат стандарти, както в момента това го прави САЩ а причината е проста - Китай има тотално благоприятна бизнес среда съчестана с диктатура която обаче се е научила че човека е важен, а на важните се плаща : освен това тази държава генерира 600к инженера годишно, дори 10% да са качествени е в пъти повече от който и да е било друг Друг е въпроса дали Китай ще са добър световен стопанин....предстои да видим...

Добър коментар +

neXus

"много знакови фирми не съществуват благодарение на качествената и евтина продукция на Китай:"" Nе съм съгласен за качественото. Китайските телефони са доста посредствени, не могат въобще да се сравняват със Самсунг и ЛГ, а лаптопите на Леново са пълни дървета. Един умен човек ще предпочете да си купи нещо по-скъпо, но по-качествено.

стане си напазаруваха 24 броя СУ-35.

Малееееей.Влизам тука и що да видя - бисер след бисер.Руснаците това руснаците онова - абе те горките нямат какво да ядат(язък че са най богатите на природни ресурси)Може би стелт технологитя става за ядене,но както каза някой по долу - руският стелт самолет е толкова невидим че никой не го е виждал дори и самите руснаци.Разберете едно - освен Москва и С.Петербург в Русия е мизерия.Аз съм демократично мислещ човек и прозападно настроен,но въпреки това одобрявам напредването на Китай и Русия във военно отношение - така и трябва да е,така се подържа баланса на силите.Но когато всичко това се постига за сметка на собственият ти народ това вече е проблем.Направете жизненият стандарт в Китай и Русия като в САЩ и тогава си мерете пишките

Айде стига клишета от западните вестници. Русия си я виждал само по СНН! Спрете да мучите, знаем, че ви боли, ама минава.

Айде-е-е-е! Щатите вече ще дишат и на китайците прахта!

Всички самолети малко или много си приличат. Имат крила, имат управление, имат определена аеродинамична форма. Както и всички коли, колела, телевизори и т.н. Защо? Ами основното в тях се базира на основни науки и принципи, общодостъпни за всеки. На практика всички тук сме "крадци", "копирачи" и т.н. Самото образование си е чиста форма на копиране от труда на други, ако искате го наречете и "кражба". Векове наред стотици хора са мислили, изучавали, разгадавали, и накрая евентуално стигали до определени открития и изводи, за да може днес ние да черпим/копираме от тази колективна информация наготово. А може би всеки един от вас е открил самостоятелно топлата вода? Представете си за момент, че нямате учебници и учители, вследствие на което на всеки един от вас ще се налага да открива топлата вода отново и отново. Е, колко далеч ще можете да стигнете в своето развитие за един кратък човешки живот, без да предадете тази информация, за да може поколенията да копират от нея и да надграждат? Процеса на учене се дели на три фази. 1. Копиране. 2. Асимилиране. 3. Иновиране. Ако бяхме запазили и развили компютърната индустрия в България, сега можеше по света да има доста български компютри. Но ние предпочетохме да пренебрегнем тези принципи и да разрушим всичко, надявайки се на фалшиво чудо.

....Видех го некъде на сергия в "Илиенци"

Дават ли и фактура?

Браво на китайците, ама те американците нямат "стелт" технология... имат само руснаците, пак са назад!

рашнаците има най-големия стелт! толкова е невидим, че никой никога не го е виждал!

В Китай нищо иновативно няма от 2000 години насам или когато там са изобретили барута, най вероятно по случайност. Всичко друго е крадено, както и това най-вероятно.

Технологията СТЕЛТ първо, не е толкова високоперспективна ,колкото я представят, и второ, е създадена от руснаците още през 70-те гг. на ХХ век. Американците, като пълни безперспективници във военната техника и технологии, я открадват от СССР с мълчаливото съгласие на амебата Горба, който им изпраща великия съветски учен Уфимцев там, на местна почва, да им отваря краварските очи за върхови технологии в методите на РЕБ. Американската технология става само за китайска ширпотреба, за нищо друго не става некадърният реднек.

Мале мила, в коя ли Сибирска пещера живееш? Тая на Денисов? Да не си случайно Денисов човек?!?

изобретили са леко модифициран f-33? похвално, наистина!

Щом американският Journal of Applied Physics пише за това значи китайците са доста напред с мат'ряла. Това което го гледате на снимката е било актуално преди.. кой знае колко.. 5 години? 10? Китайците работят над "стелт" най-малко от времето на сваленият 117 в Сърбия. Американците пробваха да изпепелят мястото където се разби самолета обаче сърбите успяха да приберат това и онова от него. От там нещата отидоха в Москва и Пекин. По онова време, ако някой се сеща, имаше атентат срещу едно от китайските посолства, не помня в коя държава :)

Когато китайците и руснаците произведат стелт самолет, американците ще имат Death Star и ще телепортират бомби от орбита!

ХА ХА ТЕ МАРИХУАНЦИТЕ ПОЛУЧИХА ГЕХНИЧЕСКАТА ДОКУМЕНТАЦИЯ ЗА РД-180 И НЕ МОЖАХА ДА ГО ПРЕКОПИРАТ ТИ СИ СЕДНАЛ ДА РАЗКАЗВАШ ВИЦОВЕ ЗА ТЕЛЕПОРТИРАНЕ . МАРИХУАНЦИТЕ ПЪРВО ДА НАПРАВЯТ ХИПЕРЗВУКОВА РАКЕТА КАТО Х-101И СВЪРХЗВУКОВО ТОРПЕДО КАТО ШКВАЛ 2 ...... И ТОГАВА ЩЕ ГОВОРИМ ... ЗА ТЕЛЕПОРТИРАНЕ . НЕ Е ЗЛЕ ДА ВИДИШ ФИЛМЧЕТО ЗА СВЕТЛИННИЯ ДВИГАТЕЛ НА СЕМЬОНОВ ...... И ПОСЛЕ ПАК СИ ПУСНИ ДА ГЛЕДАШ СТАР ТРЕК .

Пишеш ей така... да напишеш нещо... не че имаш нещо за казване. Американците сами ти го казват че китайците ИМАТ стелт самолети. За руснаците е трудно да се каже защото си държат картите близо и не ги показват. Обаче както се оказа в Сирия последните няколко седмици не са толкова изостанали и беззъби както западните медии се опитаха да ги представят.

А... и още нещо. Death Star няма да има (поне през този век). Явно не четеш новините и ОФИЦИЯЛНОТО становище на Белият Дом.

много са смешни коментарите как някой бил копирал от американците?! ами може копира, явно не всички могат да копират. от др страна американците са най-големите крадци на технологии чрез купуването на специалисти отгледани и обучени в други държави и експлоатирането им да измислят нови технологии в полза на сащ. ама в един прост спорт като футбола се плащат милиони за транфер на играч от една държава в друга, а при транфер на образовани и опитни учени се плаща един гол козлодуй

Така ти се струва щот си прост. Всъщност всичките "крадени умове" учат основно в САЩ преди да станат умове. По скоро другите крадат, щото примерно китайци се учат в САЩ и отиват после готови в Китай.

Ти, като си толкова умен, защо са ти упраскали толкова минуси? Май рекорд си поставил по "-" !

От кога "покупката" е кражба, бе? Крадец си ти, защото ползваш Windows без да си платил за него!

Ухааа 18 крадци на Windows до тук само!

Както е тръгнало оформят се две суперсили и супер икономики.Китай и САЩ. Аз съм за САЩ щото китайците са безкрайно нагли и целенасочени изключително и само за своите интереси.Нищо друго не зачитат освен себе си.

Емигрирай и хапвай ГМО на воля! :)

храната е най-здравословна..

А САЩ мислят за доброто на цялата планета. Включително и как да поправят положението на българина като му продават евтин ток от Марица. Импрериялизмът е един и същ без значение кой стои зад него.

.... амерканците са вложили 4 милиарда лева в тези централи, а са получили досега един гол. Дългът на НЕК към тях е от неплащането. Така че още нищо не са ти взели, а все още основно са дали.

Да направят невидим автомобил!

На мен най ми харесва информацията за "стратегическото преимущество на армията на САЩ" ... При широко мащабна война между гиганти дали стелта ще има някакво значение ? Освен да се издевателства срещу по слаби " жертви" ми се вижда ненужен. И да отбележа ... от години самолетите се засичат по топлинното отклонение но какво пък нека да има стелт !

Да позная, имаш докторска степен по всичкология?

Още 2 бройки и правиш хиледарката.....значи казваш топлинни радари ползват руснаците......ех,то простотията ходи само по такива зомбита като вас и бяга далеч дори от животните....айде пий хапчетата и си лягай:))))

Всъщност той не е казал и дума за руснаци, още по-малко за това какви радари ползвали, но ти като примерен трол пак ги намеси.

Невидими!Какво им е невидимото, щом сърбите си го видяха и си го думнаха?

Не са го видяли и не са го думнали. Или повреда или гърмене на сляпо и случайно попадение. Факта е, че пилотите са живи, па ти си прави изводите.

Уж "не са го думнали", а после можело да е "случайно попадение". Вероятността за едно такова случайно попадение е по-малка тази да уцелиш шестица от тотото още с първия пуснат фиш, "па ти си прави изводите".

И кво като прилича на американския? И първите американски ракети бяха копия на немските и после технологията се разви. Така и сега - едните копират от другите, технологията си се развива и след години и едните и другите ще имат различни дизайни. А и САЩ ползва китайски компоненти в Ф-35 - стана голям скандал в Пентагона като се разбра.

Тия са открили колелото.Такива покртия руснаците използват още от 70-те години.МИГ-25 е покрит с такова както и много други машини и при това е далеч по-тънко от милиметър.Като обикновенна боя си е.

A радиото Маркони ли го е изобретил, или Попов?

Не тарикатче, ако беше почел малко щеше да знаеш , че не е нито един от двамата,а Никола Тесла!

Ега ти тънкото покритие 7.8 МИЛИМЕТРА. 10 пъти по-дебело от ламарината на колата ти. А радарите работят далеч над 2 гигахерца. А има и на 800 мегахерца.

"А радарите работят далеч над 2 гигахерца. А има и на 800 мегахерца. " Кое е по-голямо?

Указаните стойности са извън указаните в статията т.е. над и под. Капиш?

крадат чайните крадат яко ама са много сган и са потенциално опасни всчиките им съседи пропищяха от тях

Тъй като на хамериканците дълго време програмата за новия самолет F 35 беше в застой , нищо чудно самите те да са крали информация от Китай за новите разработки.

Така е. Великите държави създават, мишоците като мужикистанци и жълтури крадат.

Така е - я припомни как започна космическата програма на САЩ? С взети от Нацистка Германия ракети ФАУ-2, а ракетата им Сатурн 5 - дето изведе Аполо в космоса - построена от майор от СС - Вернер фон Браун, спасен от процеса в Нюрнберг, заедно със стотици други нацистки учени, отговорни за смъртта на хиляди британци.

деер

На кого му пука?! Всичко е пари....

Толкова невидими, че сърбите ги сваляха като гнили круши :-))

невидими за радарите, иначе добре се виждат

Свалиха един и съм абсолютно сигурен, че е било случайно.

Да знаеш само ще да е така. Стреляш си на посоки и уцелваш стелт. Те понеже са като скакълци и ако стрелнеш няма как да не уцелиш поне два- три. Много мухи ти се въртят в главата да знаеш

ура,великий китай,

Нормално е за великата и мощна китайска икономика!

Колко са 40dB затихване при 1MW радарна мощност, и каква е чувствителността на сфазираната антенна решетка, ако J-31 е произведен в Годината на Плъха?

1 MW ти добре ли си. Това да не е Козлодуй бе мамин. Радиолокационните станции Венера, при 150 kW виждат изтребители с отразяваща повърхност около квадратен метър на над 400 км. Ама ги виждат като плюнки. Никакъв намек за грешка.