Коментари - Китай прави най-мощния суперкомпютър | IT.dir.bg
назад

Китай прави най-мощния суперкомпютър

Китай разработва суперкомпютър от ново поколение, който ще предложи 10 пъти по-висока производителност от днешните най-мощни изчислителни машини.

Обратно в новината

Коментари - Китай прави най-мощния суперкомпютър | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Към 90 те години май мощния комп беше с 15000 процесора. Колкото знам с него откриха човешкия гном.Тоя трябва да е с 150 000 процесора.Как ще си управляват не знам.За хората занимаващи с хардуера ще е по лесно. Програмирането ще е много трудно и сложно. Сигурно над 150 000 програмисти ще се трудят доста време.

Тая надпревара срива цената на биткоина...

Ама преди да пишете, вземете първо да видите дали е така или не. В списъка за 11.2016 (последния към този момент - www . top500 . org) има 171 компютъра в САЩ и 185 в Китай Така, че САЩ вече не са номер едно в тази класация и най-вероятно няма (скоро?) да си върнат първенството.

Всички компютри (и супер и мупер) рънват американски софтуер, така че америка контролира всичко.

Не е ясно докога.

ТайХуйЛайт върши отлична работа.

Къде сме ние..!? Някъде между 14ти и 15ти век в проблемите на родовообщинния строй, можеби? Поне, това си говорят китайците докато се смеят през сълзи..

Тея правят за спорта. обаче Тянхе-2 досега е работил само по теста Linpack. Никакво практическо приложение. А и с тяхната операционна система резултата не е сигурно дали е реален.

ДА СЕ ПОСТРОИ ТАКЪВ СУПЕРКОМПЮТЪР В АМЕРИКА ЩЕ Е 10 ПЪТИ ПО-СКЪПО .... МНОГО СА АЛЧНИ ФИРМАДЖИИТЕ ПРИ НАС И МНОГО ЯКИ НАДЦЕНКИ УДРЯТ :)

Викаш голяма работа, че в Китай всичко е изцедено до стотинката и работниците на фокскон се мятат през прозорците.

Новите супер компютри има да гонят ефективната производителност на клъстерите на Google !!!

Съвсем различно им е предназначението, бате! Дейта центровете на Гугъл предназначението им е да сервира милиони заявки данни в секунда, супер-компютърът да сметне една задача максимално бързо.

Гогов, не се членува "най-мощният" в заглавието.Учи граматиката.

Гогов, не се членува "най-мощният" в заглавието. Учи граматиката.