Коментари - Китай прави военна база на Луната? | IT.dir.bg
назад

Китай прави военна база на Луната?

Китай обмисля построяването на радарна станция на Луната, която да може да се ползва за научни и военни цели.

Обратно в новината

Коментари - Китай прави военна база на Луната? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А питали ли са извънземните дали не са против?

Само незная как ще преминат пръстените на Ван Хаален. Е, те американците го преминаха успешно де!?!

Влизате в една търсачка например google и по ключова думи radiation belts Earths търсите и ще намерите различни публикациии - някои толкова подробни , че ще ви заболи главата. Опасността за живота на астронавтите е била изследвана от много учени от различни страни още преди програмата Аполло . Както американците , така и руснаците стигат до заключения , че нjaма опсност за живота на астронавтите , космонавтите или тайконавтите. Първо се установява, че спътници могат да работят дълги години без да се повреди електрониката. После се установява , че удачно избрана траектория намалява радиацият от 20 до 100 пъти. Трето се изследва защитата на различните "щитове" на кораба и накрая се получава че дозата радиация с която се облъчват хората е по - малка от тази при един рентгенов преглед и че съветските сонди Zond5 i Zond7 доказват безвредността на един бъдещ ( за това време) полет до Луната.

Китайците са много добри. Способни са да изведат в космоса чинията на бузложа барабар с всички комунета.

А лудите крави, дори не могат да се качат в космоса..БЕЗ ДА СИ ЦАКАТ НА РУСНАЦИТЕ ЗА МЕСТА НА ТЕХНИТЕ КОСМИЧЕСКИ КОРАБИ СЪЮЗ..Техните европедалски ракети..всеки път се взривяват:)

Ще видим как ще напрвят план за следващата петилетка и който пречи на компартията с песимистичните си виждания и на работата ще бъде разстрелян.

тия както се плодът и луната няма да им стигне

Е точно тва да даваш за пример, при положение че това е единствената държава в света с контрол върху размножаването...

Китайска му работа.

Ехеееееее...тия задминаха във фантазиите си даже и Путака, а както знаем той е върховен майстор на невероятните космически цели :)))

задхто спорите за китаи.китаиците крадат идеи ,технологии и дори снимат наи малките идеа на западня свят и ги фалшифицират.око не бедхе мозака на запада китаи си беше нула. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако бяхте написали за трети път, че тоя радар ще служи за подобряване на реколтата и откриване на подземни и подводни бази, щеше да ви е за пръв път.

От трите водещи космически сили само САЩ не развиват технологията "Ще...ще...в год., ще...ще...в год". :)

Добре че са американците та да разберем какво технологии са загърбили руснаците.

Те САЩ са много добри в киното, там им е силата. Най-големия кино шедьовър сред сериалите бяха мисиите Аполо. Класика!

Много интересно, че през 1950-1960 години за по-малко от 15 години от първия полет около Земята се стига до човек на Луната. А сега нещата се планират за 10-20 години. Какво е карало онези хора да са били толкова бързи.

Конкуренцията. :) СССР срещу САЩ. САЩ срещу СССР. Кой е по-по-най.

Не само това, макар и то да е играло роля. Възможността човек да иде където още никой не е ходил е много силен стимул. Появили се кораби способни да обиколят света - ей ти ги Колумб, Магелан и прочие (а какви дървени черупки са им били корабите...). И с космоса е така - с появата на техническа възможност става невъзможно тя да остане неизпробвана. Сега нямаме много нови неща за изпробване в тая посока, оттам и застоят в нея.

Във всеки случай по-по-най НЕ Е КИТАЙ.

Истинският отговор е киното и малоумните "тайни служби" на една новообразуувана държава зад океана. И разбира се филмовите площадки в Невада, които страшно приличат на Луната.

Няма как да стане. Нито имат такъв президент актьор като Рейгън, нито разполагат с филмовите ресурси на Холивуд.

Няма страшно, ще се обърнат към Боливуд! Такова лунно пътешествие ще им заснемат, че чак няма да им се вярва. Има много страхотни примери в тупата, примерно "Best Indian fight scene 2.0 (Singham movie)". Имаше и "по-добри", но сега нещо не мога да ги намеря :D

Хахахаха ... Ментето продължава да се шегува. Сигурно ще си говорят по Скайп през Хуавей, Ксиоми или Шакоми, ми 8, Върховното Лениво и БайУй..., баси смешковците жалки.

И предполагам пластмасовия макет на "Гагарин" ще превозва жълтурите до луната! Нали са браЦки народи китай и россия!

А дали съществата, които имат градове и бази на Луната, ще позволят на китайците, след като предупредиха в миналото американци и руснаци, да не правят опити да колонизират това изкуствено тяло, защото то принадлежи другиму.

Невежеството (незнанието) не е аргумент! Интересувайте се, четете, учете се!

Когато американците кацнаха на Луната, македонецът се провикнал: Ех, Луно, Луно...земьо македонска! И за тебе кръв ке лееме...

Ми добър план, все някой трябва да потегли пак нагоре и евентуално да стъпи по-задълго. Реактор няма да им е кой знае какъв проблем да си имат там, едва ли зелените човечета са се организирали в green peace та да им лаят. Навярно ще тряббват два, един за бекъп. Хем ще имаме и преден пост ако почнат да прииждат разни паяци и друга alien гад.... :D .

Китай стана най-големият износител в света. Китай стана най-големият търговски партньор на света. (Най-голям import/export партньор за повечето страни по света). Китай стана най-големият вносител на петрол в света. Китай стана вносител номер две и се очаква да стане вносител номер едно до няколко години. Китай стана страната с най-много милиардери в света. Китай стана страната с най-големи FX резерви в света. МВФ одобри юана за международна валута наравно с еврото и долара. Китай стана най-големият купувач на злато в света. Китай стана номер едно при GDP/PPP в света и се очаква да стане номер едно и при nominal GDP до няколко години. Китаецът има средно IQ 105, американецът има IQ 98.. Годишен икономически ръст на Китай - 6,5 на САЩ - 2,0, на ЕС - 1,5 И така нататък, и така нататък..

Е?

Кажи E на фирмите които работят с Китай бе, цървул..

Нещо искаш да кажеш, ма не ти се разбира. Да не си червена кратуна?

Недей злобя, птичи мозък, това че не ти достига сиво вещество не е мой проблем. Няма нужда да политизираш за сини, червени и пембени, ала поредния изкукал пенсионер. Парите не се интересуват от синьо и червено. Те са на страната на печалбата.

Статистиката на глава от населението е ?

На глава от населението при nominal gdp per capita наскоро задминаха България. Най-важна обаче е тенденцията и бързият растеж. Другото, което е важно е, че имат много голям потенциал, и IQ близко до това на Ю. Корея и Япония, което означава, че в крайна сметка можем да очакваме GDP per capita в Китай да достигне японските нива. IQ на китайците е по-скоро математическо и пространствено, но не и вербално, което означава, че можем да очакваме Китай да се превърне в технологичен гигант, който обаче ще има малко нобели по литература. Специализацията на тази страна ще бъде IT, промишленост, роботика, строителство. Но можеш да имаш по-ниски нива на GDP per capita и същевременно да си вече най-големият пазар за луксозни стоки в света, ако имаш достатъчно голямо население. Поради тази причина в Китай вече има повече милиардери отколкото в щатите, което доведе до там те да доминират пазара за луксозни стоки.

хахахаха тия некадърници ли ще строят на луната бе ахахахааха

Китай твърди че ЩЕ прави база на луната. Китай зглоби суперкомпютър на база копирани технологии. Китай построи най-големия радиотелескоп, защото е лампов и му трябват 3 декара земля за чарковете. Китай изстреля спътник за квантова комуникация, който реално няма никво приложение и смисъл.

Бре голем си разбирач! Особено за това кое и колко смисъл има!

Китай наистина има доста успехи .. НО е много далече от технологиите които са му необходими .. Забележи ..говорят е до 2020 трябва да имат проект който тепърва ще се оценява и тепърва ще се почва да се работи :) Първо нямат необходима ракета .. а в САЩ както SLS така и Falcon Heavy са почти готови .. в САЩ частните компании имат повече опит отколкто Китай като държава.. много често плюем и Русия но и тя въпреки кризата има повече опит от тях .. което не означава че те трябва да се отказват напротив това е добре за конкуренцията .. но истината е че те съвсем скоро разработиха система за скачаване на апарати :) нещо което САЩ и Русия (СССР) имат от 60-70 години :) така че плановете е едно .. хубаво е че са честни говорят си хората за планове :) ама тия дето коментират нека поне малко познават материята .. за сега те не са нито на първо място в космонавтиката нито на второ ... при всичките проблеми Русия може да е далеч назад зад САЩ но е много напред от Китай особенно в ракетните технологии и двигателостроенето .. там са даже рамо до рамо със САЩ

Китай прави военна база на Луната Най-бързият суперкомпютър в света е изцяло китайски Китай построи най-големия радиотелескоп Китай изстреля спътник за квантова комуникация

Абе тея не могат една пиратка като хората да направят, тръгнали на луната да строят?!?!? Ама нищо де, поне са свикнали да ядат камъни, а на луната има достатъчно.

Abu Talib

Натам отиват нещата, да се заселват други планети. Така е било и преди 12 000 когато са се сбили цивилизациите, разположение по различните планети.

В заглавието: "Китай прави военна база на Луната?" Разказвателно изречение с въпросителен знак накрая. Чудя се дали ще трябва да е; 1.Китай ЛИ прави военна база на Луната? 2.ДАЛИ Китай прави военна база на Луната? 3.Китай прави ЛИ военна база на Луната? И куп още подобни неща, все различни по смисъл. Разбирам, че за драскачите са еднакви, но все пак..

Ти дукът мислиш. ний стааме журналета братко,. Ни знайш що й тая зъпитайкъ след братко? Щот след убръщение съ слага зъпитайкъ въ!

Китай каца на Марс през 2020 А на луната през 2040....Страшна работа...Явно до Марс е по-лесно...

Едно е да кацнеш, друго да направиш база.

"Най-бързият суперкомпютър в света е изцяло китайски" А най- бързият американски - само 87,5%. Останалите 12,5% са трудът по сглобяването от индийски студенти е САЩ на доставените от Китай части.

Поредната неграмотно (пре)написана статия, просто нямам думи!

Кога ще ги стигнем, китайците? Ще ги задминем, кога?! Направо се чудя, кога ще да го бъде това...

Ама, Китай имат ли гей паради, а!

Имат си цяла гей партия - Китайска комунистическа партия.

Ще ги стигнем когато спрем да вярваме в христо и мохамед.

И почнем да вярваме в Буда.

В Китай вярват само в стадиона.

До 2040 г. ще ги задминем. САЩ ще помогнат да качим наш космонавт на Луната преди това.

До 2040 година няма да имам толкова голям батут.

време беше, а и Китай имат добри дипломатически отношения с Македония ..