Коментари - Китай ще ползва специална версия на Windows 10 | IT.dir.bg
назад

Китай ще ползва специална версия на Windows 10

Microsoft създаде специална версия на своята операционна система Windows 10 за правителството на Китай.

Обратно в новината

Коментари - Китай ще ползва специална версия на Windows 10 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Инсталирах за пръв път от няколко години Уиндоус-10ка-и онези от Майкровирусофт веднага му ъплоудваха 100на вируса :)Само Линукс!

Получава се интересна ситуация, а тя е, че сега не само се следи следения, но се следи, и следящия на следения....няма, що бая маймуни на клона 10.... а пък, кой следи тези, които следят чрез 10 е отделна работа....

Определено китайците няма да я ползват. Може да са всякакви, ама не са луди да си купят шпионски софтуер, разработен по поръчка на правителстовто на САЩ.

От къде може да се изтегли такава версия, но не на китайски? ;)

Чичко Сам е опънал пеленгаторите да слухти, ама китайците не им е харасва някой да си пъх носа, където не му е работа и чичко Бил за да изкара някой лев е резнал НСА от прозорец 10, че да има шанс да го шитка на пазара на поднебесната.

Не знам защо си мислиш така? Обикновено към версиите за Китай на Скайп (сега Майкрософт) се добавя следене - такова което да информира китайските власти! При положение че в 10 има специална версия/опция на Скайп, то китайците ще поискат и тя да е китайска версия и да им се обажда И на тях... По принцип в Китай следят за активности на една секта която те са забранили и арестуват нейни симпатизанти, както и обикновен антитероризъм - следят уйгури и други ислямисти...

Спомням си, че когато излезе последната версия на ,,Уиндоус", Китай и Индия заявиха, че ще ползват собствени ОС, базирани на ,,Линукс".

Не знам, но съм забелязал, че в разните им филми ползват XP навсякъде. И то примерно ако гледаш 6 филми с някакъв екран от компютър, той е винаги на XP Като това е в нови филми.

Пропуснах да уточня, че двете държави тогава обявиха, че ще ползват ОС, базирани на ,,Линукс", в институциите си.

Софтуера може да се изтегли свободно от всеки и има добра поддръжка, както и безплатни офис пакети. Най важното е, че няма "безплатно" заложени подслушвачки от ЦРУ, както в Apple MAC OS и iPhone iOS ot 2008, за това дадоха подробности Wikileaks наскоро.

Затова още с пускането се появи версия за ЕС, която позволява да се монитират и да се изключат или променят някои функции. Появиха се и програми, които затварят шпионските функции на вин 10.