Коментари - Създадоха чип, който може да се самоунищожи | IT.dir.bg
назад

Създадоха чип, който може да се самоунищожи

Дали скоро ще дойде краят на изхвърлянето на отпадъци от електронно оборудване?

Обратно в новината

Коментари - Създадоха чип, който може да се самоунищожи | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СЪРБИТЕ КУПИХА ЗЕНИТНИ РАКЕТИ И ОРЪДИЯ ГУГЪЛ НА ЗРК РОЛАНД ФРЕНСКО НЕМСКО ПРОИЗВОДСТВО ПРЕДИ ВОЙНАТА В ЮГОСЛАВИЯ .... И КОГАТО ТРЯБВАШЕ ДА ГИ ПОЛЗВАТ ПРОТИВ НАТО , ПРАТИХА РАДИОСИГНАЛ ОТ НАТО И ИМ УНИЩОЖИХА ЕЛЕКТРОНИКАТА :)))

Този коментар ще се самоунищожи след 10, 9 ...

то и сега има такива, китайските части повечето са саморазпадащи се, китайците пак са напред с материала

Що - има ли масова потребителска техника (електроника), която да не е произведена в Китай ?

Страхотно, вече всичката електроника ще се самоунищожава един ден след гаранционния срок.

След 1990 година имах уважението да продавам Български мото кари на външни пазари..Питам клиентите доволни ли са ..По добро на пазара няма..Купуваме зачисляваме го на цеха и никога нямаме проблеми..Ако купим японски две години докато трае гаранцията два пъти по скъпия кар се кара с бели ръкавици..Десет дни с лед като изтече се повреждат автоматично някой чип.. Отстраняването на нарочно предизвиканата повреда струва колкото 0.5 български кара.Подобни чипове има вградени във всички нови автомобили отдавна ..целта е да се осигурят приходи на сервизите и официалните дилъри

Аз да те питам, защо преди 1990-та година, българските мотокари за Далечния изток са отивали в цехче на българско външно-търговско дружество в Сингапур, където местни работници са изхвърляли цялата електрическа част и са я подменяли, почиствали са ги, пребоядиствали, за да могат да ги продават на местните пазари? Това ли е прословутото качество, че трябва да ги ремонтират, за да могат да ги продадат?

Не само за Сингапур - аз работих в завод Средец и правехме мотокари за Италия, Германия, Франция. Първо двигателите бяха различни: Мерцедес, оригинален Перкинс или варненски Перкинс с ГНП и стартер Лукас. После предавателната кутия беше американска, таблото беше германско. Вместо каша от винервайс и безир тежестите се китосваха с истински кит. Със всяка машина се занимаваше един човек поне седмица докато мине през ОТК. Имаше и други неща които не се правеха за вътрешният пазар или за соц. страните. И накрая в съответната страна машината се разглобяваше отново, подменяха се доста неща и тогава се продаваше. Примерно правил съм машини върнати от Франция които имаха остъклена кабина с климатик. Аз напуснах '89-та за да си доучвам, но тогава дочух че парите и самите бюра на Балканкар зад граница някой ги прибра просто за 24 часа. Може би другаря Дойноф. Не знам.

Брат,спри хапчетата..Япония е купувала български кари за да им вадят метала че им е излизал по-евтин.А като не си пипал модерна кола не говори глупости. Има термин - програмиран живот.Това важи за всяка техника нова и няма чипове..Това не ти е главо на принтер

ВСИЧКО В МОМЕНТА СЕ ПРАВИ ЗА ДА СЕ СЧУПИ СЛЕД 2-3 ГОДИНИ ..... ..... ЗА ДА ОТИДЕШ И СИ КУПИШ НОВО :))) .... ИНАЧЕ КАК НА КОМПАНИИТЕ ЩЕ ИМ РАСТАТ ПЕЧАЛБИТЕ ????:))

А какви ще са мерките срещу злонамерено "самоунищожаване" на чипа?

Това въобще не е добра новина! 1. Много стара информация. 2. Крайният клиент, дори да не иска такова умишлено повредено производство, ще го заплати и закупи поради липса на алтернатива! 3. Тези киселина, радио сигнал и прочее са допълнителни замърсители за околната среда! 4. Показва целите, които производителите гонят, по отношение културата на клиентите - да блеят в хор, да нямат собствено мислене, да им поощряват харченето и т.н. гадости. 5. Такава технология засилва изтощаването на планетата, чрез производство на счупени изделия!

mISHO

Според мен не сте разбрали скрития смисъл и той няма нищо общо с рециклирането. Целта е на техниката да се даде "живот" - експлоатационен срок. Като ти гръмне телефона след една година употреба и ще заприпкаш да си купиш нов, няма да чакаш 5 или 10 години. А производителя ще реализира по-голямя печалба от уж нормална ситуация. И сигурно някой си мисли "ми то като гръмне след една година повече няма да повторя марката". Бе то туй 'убаво ама нали помните цветните екрани - един започна и всички го последваха. П.п. Примера с телефон е най-достъпен, но се отнася за всяка друга техника на пазара.

откриха топлата вода тове е измислено и внедрено от десетилетия, ама за дирниците е Новина!

А боклукът къде отива?!?

И по какво се различава този "метод" от изгаряне/стапяне в пещ, примерно? Какви са предимствата му от гледна точка на рециклирането? Така само ще направят изделията по-чувствителни към въздействия, към топлина, и по-ненадеждни... Пълна глупост!

Е.. ние създадохме такъв Правец още 1984-а година! В големия стабилизиращ кондензатор 10 000uF от захранването скрихме димка от вестник и амониева селитра... Голямо шоу стана на открития урок пред комисия от Министерството... :) :) :)

Хората вече цели сгради събарят с радиосигнал...

Че и без радиосигнал... Просто пускат вътре стадо малоумни бачкери с хилтита, перфоратори и хидравлични триони за бетон, и сградата сама пада върху тях!

А кой ще дежури да вика пожарната.

Като знам как си се загряват частите и без радиосигнал... Особено лаптопи, телефони, таблети..

Нищо не изчезва във вселената. Само преминава от едно състояние в друго. Питанката е в какво състояние ще преминат чаркалаците, след като се обработят дистанционно. И колко това ще е полезно и вредно?

+++

Индукционни бобини, восък, киселини... Що не го изпържат директно с тока за бобината? Пък ако турят малко пиротехника отдолу, метър ще минат!

Не си представям един боклукчийски център да иска да унищожава чипове с радиосигнал, че дори да иска и да контролира времето за унищожаване.